Szünet!

A nyelvtanulás során természetes, hogy elfáradunk. Ilyenkor érdemes szünetet tartani. Persze, oda kell figyelni az arányokra, 2 óra tanulás után nem két év szünetre van szükségünk. Legalábbis nagyon remélem…

Szünet és szünet között is van különbség. Két óra tanulás között célszerű kb. egy félórás szünetet tartani. Inni egy kávét, kimenni picit a friss levegőre, nyújtózkodni… Ahogy az iskolai tanórák között is a gyerekek. Csak felnőttként erről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, különösen akkor, ha elszántak vagyunk, és nagyon szeretnénk haladni a tanulnivalóval.

A másik tippem, hogy tegyük változatossá a tanulást azzal, hogy nem mindig a fotelben vagy az íróasztalnál gubbasztva gyakorlunk! Hallgassuk a tananyagot a konyhában, főzés közben, vagy az autóban, vezetés közben. Üljünk ki a kertbe a nyelvkönyvvel, legyünk friss levegőn! Akkor nem érezzük majd annyira fárasztónak, annyira megterhelőnek!

Mikor érdemes nagyobb, akár több hetes szünetet is tartani?

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy minden nap jut időnk elővenni az angolt, és tanulni egy kicsit, akkor 2-3 hét után előfordulhat, hogy úgy érezzük, nem fog az agyunk, nem jönnek a szavak… Talán túl sok volt az új ismeretanyag?

Én, amikor úgy éreztem, nagyon elfáradtam a sok újdonságtól, akkor hagytam leülepedni a tanultakat. Akár 2-3 hétig is szüneteltettem a tanulást. Ezt követően azt vettem észre, hogy „jé, erre is emlékszem, ezt is tudom, nahát, milyen könnyen megy a beszéd…”

Pár hét kihagyással nemhogy kevesebbnek, hanem sokkal többnek éreztem a tudásom!

Ön mit gondol erről? Mennyi szünetet szokott beiktatni a tanulás során?
Ön is tapasztalta már, hogy néha hagyni kell leülepedni a tanultakat?
Érdekel a véleménye, kérem, írja meg itt, a blogon!

Kérem, írja meg a véleményét!
Nagyon kíváncsi vagyok rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

168 hozzászólás a(z) “Szünet!” bejegyzéshez

  1. Margit Kalauzné

    Kedves András! Nagyon szépen köszönöm a leckéit ,igyekszem gyakorolni és tanulni. Mind hasznosak és érthetőek.Tisztelettel. Margit Kalauzné.

    Válasz
  2. Speer Antal

    Tisztelt Neményi úr! Örömmel olvastam levelét melyben mint mindig nagy igazságok rejlenek. Természetesen mindíg jó egy kis pihit beiktatni. Úgy gondolom ez nálam túl hosszúra sikerült,de majd megpróbálom bepótolni a lógást. Azt viszont észre vettem a nyáron,hogy két nyelvlecke között egy nagy úszás serkenti az agy működést. Üdvözlettel Speer Antal.

    Válasz