Ki ez a Neményi András és miért jó nekem, ha hallgatok rá?

Neményi András Már 7 éves koromtól kezdve elkezdték velem megutáltatni a nyelvtanulást. Először a németet, majd az általános végére már oroszul is utáltam tanulni. Sajnos az oktatási rendszer inkább elveszi a kedvét az embernek, nem pedig megszeretteti a nyelvtanulást. Az angoltól azért nem tudták elvenni a kedvem, mert az iskolában nem oktatták.

Így az angol volt az első nyelv, amit örömmel és nem utálattal, kényszerből tanultam. Örömmel, és sok-sok sikerélménnyel, egészen a felsőfokú nyelvvizsgáig.

Ekkor a német nyelvvizsgám már megvolt, ezért hiúságból megtanultam rendesen oroszul is. Majd következett a francia és az olasz nyelv. Ezeket már könnyedén tanultam, kínlódás nélkül.
Mert az angol – amelyik a harmadik idegen nyelvem volt – tanulása során tudatosítottam, milyen gyakorlatokat és hogyan kell elvégezni ahhoz, hogy látványosan fejlődjön a nyelvtudásom.

A francia és az olasz már könnyen ment, megvoltak a kialakult, bevált módszereim.

Mindezt nem azért írom le, hogy dicsekedjek, hanem, hogy Ön is lássa, a jó nyelvtanulási módszerrel a kínlódás elkerülhető. Önnek is megvan a lehetősége, hogy megtanuljon bármilyen nyelvet. Egyáltalán nem vagyok egy nyelvzseni, egy nyelvtehetség. Egyszerűen csak kitartó munkával megszenvedtem a nyelvtudásért, nekem senki nem adott ilyen hasznos tippeket. Önnek itt vannak a cikkek, a blog is, és remélem már jelentkezett az ingyenes nyelvleckékre is.

Ha nem akar Ön is 8-10 évet elvesztegetni, akkor érdemes a tanácsaimat elolvasnia.

Úgy érzem, hogy ezt a módszert, ahogyan én a nyelveket tanultam, a nyelvtanulás iránti szeretetet tovább kell adnom, emiatt alapítottam nyelviskolát. Így a környéken lakóknak tudtam segíteni, akik messzebb laknak, azokon nem.
Ezért készült ez a blog.