Csak egy rövid kérdés: Ön miért akar megtanulni angolul?

Vannak, akiknek kell az újdonság, és az angol nyelv kitárja előttük az új lehetőségek kapuit…
Vannak, akiknek egy új, külföldi ismerős miatt fontos…
Vannak, akiket stresszel, hogy nem beszélnek angolul…

De még ezer ok lehet, ami angoltanulásra készteti az embert.

Nos, Ön miért akar megtanulni angolul? És miben látja a legfőbb akadályát, hogy sikerüljön?

Írja ide bátran!

193 hozzászólás a(z) “Csak egy rövid kérdés: Ön miért akar megtanulni angolul?” bejegyzéshez

  1. Sarolta

    fontos a nyelv ismerete ,hogy tudjak a napi élethez szukséges szinte komunikálni.

  2. János

    Miért kell a nyelvtudás?
    1. A műszaki életben ez nélkülözhetetlen
    2. Én vezető is vagyok, ezért igen kellemetlen a tolmács igénybevétele.

    Miért nem megy mégsem?
    1. Valószínű még az okok nem elég erősek (alapfok már megy).
    2. Majd holnap már elkezdem gondolkodás

  3. Emci

    Kedves András!
    Miért lenne fontos, hogy beszéljek angolul?
    Középiskolás koromban tanultam 4 évig, de hol van az már?
    A lányom Angliában él és már kétszer voltam nála, mehetnék többször is főleg ha ott születik gyereke.
    60 éves vagyok de szeretnék kicsit- legalább alapfokon – beszélni. Nem tudom van-e erre még reményem?
    Üdvözlettel!

  4. Dkata

    Jelenleg a nyelvvizsga a fontos, mert az egy éve megszerzett diplomám még nem lehet a kezemben.
    Suliban még az orosz volt a kötelező, felnéztünk arra, aki angolt tanult.
    Én mindig szorgalmas, jó tanuló diák voltam, de ez az angol, ez más tészta…
    Nem értem miért nem megy úgy a fejembe mint más. Igaz, a nyelviskolát sem nagyon érdekelte a vizsgára való alkalmasság, a tanárok is jöttek-mentek. Talán az a bajom, hogy nem lehet tudni mi is pontosan a vizsga-követelmény.

  5. Andrea

    Miért akarok megtanulni? Már tudok valamilyen szinten, de a felsőfokú nyelvvizsga új elvárás a munkakörömben. Eddig a középfokú is megfelelt.

    Mi akadályoz? A felső írásbelit azonnal megcsináltam, de a szóbelivel nem jutok előre. Teljes a sikertelenségem, főleg mert a nyelvvizsgán nem a valós tudást mérik fel, hanem visszaélve a szóbeli szubjektív elbírálásának lehetőségével, arra törekszenek a tanárok, hogy újra és újra befizettessék a vizsgadíjat. Mivel mindig csak néhány ponton csúsztam el, mára már undorral veszem kezembe az angol nyelvkönyvet. Másik nyelvet is tanulok az angol mellet, sokkal nagyobb lelkesedéssel, mert az kis nyelv, és még nem kattantak rá a tanárok, hogy minél jobban elhúzzák a nyelvtanfolyamot,sok pénzt kifizettetve a tanulóval és a vizsgáztatók sem olyan szemérmetlenül buktatják meg a vizsgázókat, mint a frekventált nyelvek esetében. Szóval a cél, a felső szóbeli lenne. Tud valami csoda módszert?

  6. Kiss Jenő

    Hogy miért?
    Mert 20 éve már, hogy el kelett volna kezdenem, de nem voltam elég elszánt.
    A munkámhoz is jó lett volna, de más mindíg megoldotta a problémát.
    Most még mindíg van aktív hat évem, és egy fél éve kezdtem angolt tanulni több módszerrel is. Siker is volt, meg kudarc is.
    Most ezt az ajánlott módszert is kipróbálom.
    Szeretnék eljutni a megszólalási szintig, ha ez megy, akkor hajrá tovább. Szerintem 56 évesen is érdemes még újat kezdeni.
    Mi az akadály? Semmi. csak saját magunk.
    Köszönöm András, küldöm a megrendelést.
    Üdvözlettel:
    Kiss Jenő

  7. Éva

    Miért szeretnék: A gyerekeimnek akarok segíteni azzal, hogy tudok velük beszélgetni. Ne és ha az utcán leszólít egy külföldi lesül a bőr a képemről, hogy nem tudok vele kommunikálni.
    Miért nem tudok: A magolás sosem volt az erősségem. Az idegen nyelv tanulása viszont a szavak magolásából áll jórészt. Úgy szeretnék megtanulni nyelvet, mint az, aki kimegy külföldre minimális nyelvtudással és pár hónap alatt megtanulja a nyelvet. Na és persze a gyerekek, a háztartás, a munka mellett nincs is sok időm rá.

  8. Gyuri

    Nem kapok munkát nyelvtudás nélkül.

    Jelenleg a Hedway tankönyvből tanulok egy nyelviskolában. lehet, hogy bennem a hiba, de nagyon nehezen megy. A könyvet és a munkafüzetet meg egyenesen tragikusan rossznak tartom!!!

    De még nem adom fel.

  9. Dia

    Mert a mai világban, aki nem tud angolul, el van veszve. A munkámhoz szükségem van az angolra, de a megértéssel és a beszéddel gondjaim vannak, főleg mások előtt. Szeretnék magabiztos és felszabadult lenni a munkahelyen, aki könnyedén megold mindent, de ehhez egy magabiztos angol nyelvtudás szükséges.
    Több éve tanulok, de sajnos minden tanárom a nyelvtant erőltette, és mivel nem voltam külföldön, eddig nem volt lehetőségem használni a nyelvem. Sajnos ami nem megy, azt az ember szereti félretenni, így én se néztem soha angolul filmet, csak felirattal. És ez baj.
    Nekem például többet kellene angolul hallgatnom, és ha tehetem gyakorolni a beszédet, akár magammal, akár ismerősökkel. Idő kérdése, de nem adom fel:).

  10. Katalin

    A „kicsi” fiam Ausztráliában él. Most nősült, és a menyem angol anyanyelvű. Nem tudtam beszélni az esküvőn senkivel!?

    Többször voltam külföldön, (Ausztráliában is). Tapasztaltam, hogy mennyire kellemetlen a nyelvtudás hiánya.

    Próbálkozásaim nem nagyon jártak sikerrel. Nem szerettem a sok nyelvtant.
    Koromat tekintve valószínű már nem is lesz könnyebb, de még nem adtam fel.
    Egyébként németül valamikor kicsit beszéltem, egészen jól megértettem, ma már kevésbé, de ha próbálkozom angolul szavakat összeszedni, szinte mindig összejön németül.

  11. Anita

    Rengeteg válaszom lenne a miértekre :) .
    Félek, szorongok, gátlásos stb. vagyok ha meg kell szólalnom angolul.
    Nem akarom, hogy mindig másokat kell megkérjek arra, hogy ha valakivel beszélgetni akarok. Nagyon sok érdekes dologot csak angolul tudok elolvasni, ezeket szeretném ha segítség nélkül tudnám megérteni.
    Mindig egyedül tanulok, ezért a beszéd értésem és a kiejtésem borzalmas.

  12. Erzsébet

    Azért szeretnék alapfokon megtanulni angolul, hogy külföldi utazás közben ne legyek olyan elveszett.

  13. Judit

    Miért? Kisfiam külföldön él, és szükségem van az angolra utazáskor.
    Mi akadályoz? Egyelőre sajnos a sok munkahelyen eltöltött idő. Gátlásos vagyok, ha meg kell szólalnom angolul. Még írásban el vagyok valahogy.

  14. Csüllög Anikó

    Franciául jól tudok, viszont nem mindenhol lehet vele boldogulni. Több barátom van, akikkel a gyenge angolom miatt csak korlátozott beszélgetést, levelezést tudok folytatni. A lényeg, az angol ma már elengedhetetlen. Ráadásul több utazást tervezek, és ahhoz is jobb az angol, mint a francia. Szeretnék angol könyveket eredetiben olvasni, most is olvasok, de nem mindent értek meg, és ez zavar. A lányom és fiam nagyon jól beszélnek angolul, lemaradni sem akarok! Sok mindent megértek (a francia tudás is segít ebben), de válaszolni alig-alig tudok!

  15. Mária

    Azért van szükégem az angolra, hogy egy számomra fontos személyel tolmács nélkül beszélgethessek. Ami a nehézséget jelenti, hogy nincs akivel a kiejtést napi rendzereéggel gyakorolhatom és ezért elég bátortalanul szólalok meg. Elég jól megértem, csak beszélni ne kelljen!

  16. Kriszti

    A nyelv jelenleg számomra nem létszükséglet, de nem akarok elveszett lenni a világban.
    A nyelviskolák, nyelvtanárok hibája (legalábbis, ahova eddig én jártam), hogy keveset beszélget a tanulóval. Hiszen ez az alapja,hogy minden szabály leülepedjen. Az otthoni gyakorlás pedig nehezen megoldható.

  17. Andi

    Kedves András!
    Nekem diplomához kellene az angol nyelv, de család, munkahely mellett a suli is nehéz nemhogy az angol.
    Andi

  18. Szűcs Györgyné

    Az Angol nyelv régóta érdekel,de csak pár szót értek meg,és szeretnék,legalább alap fokon megtanulni,hogy legalább beszélni tudjak.
    Például egy hivatalos személlyel,aki egy jóbarátom is,de idáig csak írásban tudtunk beszélni,fordító segítségével.
    Különben is szeretném,mert jó ha arra kerül a sor,akkor tud egy kicsit legalább beszélni is Angolul.

  19. Turóczi Béla

    Megtanulni angolul beszélni (vagy csak dadogni) már nem fogok, mert a 73.-on már túl vagyok, az angol szöveg szerkesztése, kiejtése nagyon távol van tőlem. De a számítástechnika fogalmai, azok leírásai, kezelési útmutatói angolul íródnak – bár a törvény előírja (amit nem tartanak be, nem úgy mint a tót atyafiaknál [ámbár az angolért nem büntetnek Szlovákiában]) – hogy minden Magyarországon forgalomba hozott kütyü gépkönyve magyarul is csatolandó.
    Emiatt kicsit megkapartam az angolt, de ez édeskevés. Most, hogy léteznek fordító programok (néha kegyetlenül ferdítenek), az egy oldalnál nem hosszabb angol szövegekkel megbirkózok.

  20. Kozmáné

    Mert ciki nem tudni idegen nyelvet, az angol az a nyelv, amelyet Európában sokan megértenek, használnak, az angol nyelvvel meglehetősen jól megértethetjük magunkat.
    A lustaságom, az elfoglaltságom, az agyam kora miatt nem pörög úgy ahogyan régen, és a közelemben nemigen van olyan ember, akivel esetleg gyakorolhatnék, és úgy tanulnám ahogyan az anyanyelveimet tanultam, én ugyanis bilingvis vagyok.

  21. Gáll Márta

    Azért akarok megtanulni angolul, hogy olyan készséget sajátítsak el, ami képessé tesz arra, hogy élőszóban is tudjak válaszolni a hozzám intézett szakmai kérdésekre. Jelenleg nagy nehezen felfogom, hogy mit kérdeztek tőlem, de azonnal sohasem jut eszembe a válasz. Így aztán kínos szituációkba kerülök, mert kb. értem, miről folyik a társalgás, de megszólalni nem tudok. És azért még az olvasás, értés sem az igazi, mert sziklaszilárdan nem vagyok biztos benne, hogy jól fordítottam-e le.

  22. Nahlik Éva

    Három gyerekem van, akik jól beszélnek angolul. Ha jönnek a barátaik én is szeretnék velük „tolmácsok nélkül” beszélgetni.

  23. Gálos Istvánné

    Kedves András!
    Én hobbi szinten tanulom az angolt!Az amerikai Golgota Gyülekezetbe járok!Ott nagyon sok ragadt rám!Igaz hogy mindig sokat is írtam és írottan jobban értem mintha hallom!Nagyon jó stressz oldásra is!Lemegyek a Sugovicára és órákat írom és élvezem hogy tanulhatok!Mostanában nem volt időm de majd újra elkezdem!Nagyon köszönöm kitartó munkáját üdvözlettel,Margit Bajáról!

  24. Szentléleki Lászlóné

    Kedves András!
    Elhelyezkedési szempontból (sokáig nem volt munkahelyem, akkor döntöttem a nyelv mellett) tanulok egyénileg kezdőként angolul, de minél többet foglalkozunk a nyelvvel, úgy megszerettem és már egyre többet értek a küldöldi slágerek szövegeiből (úgy látom,hogy a dalok szövegei nem túl igényesek) meg az internet adta lehetőségek miatt is. Addig szeretném tanulni a nyelvet, míg az alapfokú nyelvvizsgát le nem teszem Önöknél.
    Tisztelettel:
    Szentlélekiné

  25. rosu enikő

    Kedves András
    Azért szeretnék angolul társalgási szinten beszélni, hogy
    az unokáimat segíteni tudjam a nyelvtanulásban. és jó lenne
    érteni és beszélni ezt a nyelvet.
    Köszönöm a biztatását és a leveleit.
    Üdvözlettel:
    Enikő

  26. Viola

    Azért szeretném megtanulni, mert érdekel, mert a tanulás szórakoztat: egy ideig. Nagyon nehezen tudom magam túltenni azon a szinten, amikor valamiért megúnom, s nem tudom miért. Tanulnám a nyelvet, de valami visszahúz, jön a mai napot kihagyom, majd holnap, s ez a legrosszabb, mint igencsak több holnap jön egymás után. Ezzel párhuzamosan jön a lelkiismeret-furdalás… Ezek után elkezdek ismételni, s megpróbálom behozni a lemaradást.
    Az online nyelvtanulás nagyon jó (akkor tanulok, amikor időm van), de ugyanakkor hiányzik a személyes kapcsolat (bárkivel, akivel meg tudnánk vitatni a dolgokat), mert az ösztönözne is.
    Ezek biztosan mind saját hibák, de sajnos vannak.

  27. Lexi

    Amiért szeretnék: manapság az angol nyelvtudás szinte természetes és később külföldön szeretnék elhelyezkedni, de elsősorban, a párommal való hatékonyabb társalgás miatt. :)
    Ami akadályoz: részben az időhiány, részben pedig, hogy nehezen találni megfelelő oktatást illetve oktatót.

  28. Kovácsné Mária

    Miért szeretnék angolul beszélni?
    Mert egyszerűen csak szeretném érteni,beszélni a nyelvet.Igaz nyugdíjas vagyok,de ettől eltekintve hiányzik az angol tudás.Egy jó film nézése eredeti szöveggel,külföldiekkel való kommunikálás akár én utazom külföldre,akár itthon turistákkal való beszélgetés,internetes munkáknál is nagyon jól jönne,mivel a fordítók távolról sem adják vissza az eredeti értelmet.
    Hogy mi akadályoz a tanulásban?:
    Egyenlőre főleg az időhiány de ezt a közelgő tél majd megoldja,ezenkívül egy kicsit nehezen megy a szótanulás.

  29. Deli Éva

    @Éva
    Szia! Köszi a kérdést, nem voltam itthon, lemaradtam a jutányos nyelvtanulási ajánlatodról. Sajnos. Van 3 diplomám, 2 nyelven beszélek, s ma a melóhoz angol kell, úgy meg éppen nem tudok.
    Köszi, szép napot, Éva

  30. Horváth Ferenc

    Amerikai tulajdonú cég magyarországi vállalatánál dolgozom, ezért nem hátrány ha eltudom olvasni, megérteni azokat a céges maileket, melyeket minden dolgozónak küldenek szerte a világon. Nyaralásokkor is hasznát veszem tudásomnak, ami közel sem tökéletes nyilván, de nagyon jól elboldogulok vele.

  31. Tihamér

    Németországban végeztem az egyetemet, jól beszélek németül. Gyakran járok vissza szakmai fórumokra, de az utóbbi időben úgy látom, hogy a német nyelvtudással Németországban már semmire sem megyek. Már ott is angolul zajlik minden, a társaság is nemzetközi, európa másik fele meg inkább angolul akar kommunikálni (a németek is). Szóval van motiváció.

  32. Gyöngyi

    A gyerekeim Írországban élnek, ha kiutazok, az út ideje alatt beszélni kell, illetve megérteni, hogy mit mondanak.Voltam magántanárnál, aki csak a nyelvvizsgára akart felkészíteni, kötött tananyaggal.Engem a mindennapi beszélgetés anyaga érdekelt volna, amit ott nem kaptam meg.Kaptam Öntől egy levelet, amiben éppen erre hívta fel az angolnyelvet elsajátani akarok figyelmét.Nagyon köszönöm Önnek, mert ez valóban így van.A pénztárcánkat is igen sűlyosan érinti. Köszönök önnek minden levelet!

  33. Andibandi

    Azért akarok jól megtanulni angolul, mert szeretném a kedvenc Jane Austen regényeimet és kedvenc filmjeimet eredeti nyelven olvasni, illetve szinkron nélkül nézni úgy, hogy mindent megértsek belőle!

  34. Ákos

    Én 3.-os gimnazista azért tanulom, mert ez a kor elvárása. Angolul kell tudni, meg hasznos is, sok hasznos információt, pl. hobbival kapcsolatban csak angolul találunk meg az interneten. Meg kellene a továbbtanuláshoz stb.
    Bár személy szerint inkább a második nyelvvel foglalkoznék többet. Mert ahhoz köt valami személyes is.
    A nyelvtanulás hosszadalmas dolog, nem olyan mint a zsírégető tabletták a reklámokban hogy „3 nap alatt hatása van”.
    A kitartás hiánya nagy gond számomra.

  35. Roz

    Először is köszönöm a lehetőséget!
    Jelenlegi munkámhoz elengedhetetlen, hogy beszéljem az angol nyelvet. Angol főnököm lesz ahol hamarosan dolgozni fogok….és mert évek óta nagy vágyam, hogy megtanuljak, mert a mai világban szinte már elengedhetetlen az angol nyelvtudás.

  36. Marika

    A kislányom külföldön él a családjával, a vejemmel magyarul nem tudok beszélni , mivel még Ő sem beszél magyarul, de angolul igen , így beszélgetni tudnánk és nem kellene a kislányom segítsége, aki szintén tud angolul. Unokám beszél magyarul mivel az anyanyelve, Ő is most kezdte az angolnyelvet tanulni. Ezért szeretnék tanulni.

  37. Balog Angéla

    Szia! Én azért szeretnék angolul megtanulni profi szinten, mert szeretnék kimenni külföldre dolgozni! Meg ugye itt a net, ahol szinte minden angol! Meg azért sosem lehet tudni, hogy mikor és mire jön jól. Nemde? Mindig is szerettem az angolt! És szeretnék mindent megérteni, amit hallok….pl. az angol zenék tartalmát stb… :) :) :) szerintem ezt lehetne sorolni a végtelenségig, hogy miért :) :)
    Üdv: Angi

  38. Erika

    Számítógép, internet, utazás és nem utolsósorban az agyam „karbantartása” motivál.

  39. Kankulya Zita

    Gyógytornászként vannak angol kifejezések és szeretnék beszélni ezen a nyelven .

  40. Barbara

    Miért?: Idegesít, hogy nem értem az angol beszédet, dalokat, nem értem meg a használati útmutatókat, megijedek, ha külföldiek megszólítanak az utcán, külföldön sem érzem kényelmesen magam nyelvtudás nélkül; és nem mindig tudok segíteni a középfokúra készülő gyerekemnek :). Esetleges későbbi munkahely-váltáshoz is fontos lehet.
    Mi akadályoz?: Van egy tizenéve szerzett Rigós középfokúm, de nem merek beszélni, ott is csak épp átcsúsztam a szóbelin.
    A nyelvtan akkoriban ment, de azóta csak felejtek, akárcsak a szavakat.

  41. Jakobovits Éva

    Mert nemrégen még taxiztam és zavart,hogy nem tudok az utasaimmal beszélgetni,bár sok mindent megértettem de nem tudtam válaszolni.Kár,hogy mi nem angolt hanem oroszt tanultunk a suliban és ugyan abból érettségiztem, ma már semmit nem tudok belőle,és azt hiszem ez a nem megfelelő oktatás miatt van.Nem az élethelyzeteket kellett megtanulnunk,hanem a ragozást bemagolni amire semmi szükség.Érdekes akik a hadifogságban megtanultak oroszul a mai napig beszélik !vajon miért?

  42. Miki bácsi

    Kedves Nyelvmester!

    Mert ifjúkori álmom – a fluency in Eglish -nem jött össze.
    Az írás, olvasás eléggé jól megy, talán még a tört beszéd is, de a született angolok (négerek, stb.) beszédit kb. annyira értem meg, mint a tibeti nyelvjárást.

    Talán majd a következő életünkben… :)

  43. István

    Azért szeretnék megtanulni angolul, mert:
    – Manapság elengedhetetlen minimum egy (de inkább több) idegen nyelv ismerete.
    – A diplomához (is) kötelező.
    – Teljesülne végre egy régi vágyam.

  44. Magdy

    Először is köszönöm a lehetőséget! :-)) Bár a munkámhoz nem kötelező,de magammal szemben jóleső érzés, amikor vásárolnak nálam, és megértem Őket.Az sem másodlagos, hogy hálásak,érte. :-))Engem kifejezetten idegesít, hogy nem beszélek folyékonyan, s ezáltal nem értek meg mindent. :-)) Nekem az idő a legnagyobb ellenségem.Éjszaka dolgozok, napi 12 órát, csak akkor tudok szinte tanulni, amikor megyek dolgozni,illetve mikor, megyek haza. Nekem a kocsiban csak és kizárólagos az angol szól.:-)) A CD-re nagyon kíváncsi vagyok, nekem az a mindenem az idő hiány miatt. :-)

    Üdv: Magdy

  45. Katalin

    Két lányom is él Írországba elég sokszor látogatom meg öket. Sok uj ismerösre tettem szert és szeretnék beszélni velük ugy hogy ne a gyerekeimnek kelljen forditani . Egyébként meg tetszik is az Angol nyelv hát ezért

  46. Majer János

    Bocs a sok gépelési hibáért (már eléggé kivagyok), de azért remélem, érthető, amit szerettem volna elmondani.
    Kösz a türelmedet!

  47. Majer János

    Szervusz!

    Szeretnék megtanulni angolul,
    mert külföldön akarok dolgoozni (több, mint2 éve munkanélküli vagyok),
    mer szeretném megérteni az ango nyelvű honlapok szövegét is,
    mert…
    mert…
    mert… .

    Bár már sokat próbálkoztam, elfogyott a pénzem is, mégsem merek megszólalni, mert nem vagyok biztos abban, hogy jól értettem, amit hallottam.

    Kösz, hogy „meghallgattal”!

    További szép napot!

    Majer János

  48. rozsaagnes

    Kedves András!

    Én örömböl szeretném megtanulni a nyelvet, valamint dacból, presztízskérdésből, és csakazértis. Ha másnak sikerülhet….
    Különben több barátom él, Angliában és Amerikában, tehát semmiképp nem haszontalan. Pesten is levelezek egy barátnőmmel angol nyelven, de van még mit tanulnom. Főleg a beszéd terén.

    Tisztelettel. Ágnes

  49. Tunde

    Hogy miert? Mert a munkamhoz kell es mert sok Amerikai ismerosom van.

    Mi az akadaly? Nem merem elegge hasznalni amit mar tudok.

  50. Dékány Sándor

    Azért szeretnék minél tökéletesebben beszélni angolul, mert kanadai barátnőm van és valószínű, hogy kiutazom Kanadába. Ezenkívül idegesít, ha nem értek meg valamit.
    Jól beszélem a nyelvet, meg tudom magam értetni, az olvasott anyagot is elég jól értem, csak a hallott szöveggel vannak nehézségeim. Nagyon bosszantó, amikor a BBC vagy a CNN hírműsorait sokszor nem értem meg.

Hozzászólások lezárva.