Csak egy rövid kérdés: Ön miért akar megtanulni angolul?

Vannak, akiknek kell az újdonság, és az angol nyelv kitárja előttük az új lehetőségek kapuit…
Vannak, akiknek egy új, külföldi ismerős miatt fontos…
Vannak, akiket stresszel, hogy nem beszélnek angolul…

De még ezer ok lehet, ami angoltanulásra készteti az embert.

Nos, Ön miért akar megtanulni angolul? És miben látja a legfőbb akadályát, hogy sikerüljön?

Írja ide bátran!

193 hozzászólás a(z) “Csak egy rövid kérdés: Ön miért akar megtanulni angolul?” bejegyzéshez

  1. eva

    Kedves András! Mi volt 4-én? sajna nem tudtam gépkozelben lenni

  2. eva

    Jelenleg Angliában dolgozom,de még a nyelv nem megy,akadály?egyedul nem megy

  3. Dr. Iványi Imre

    T. Neményi Úr!

    Két okot emelnék ki:
    elsősorban az angol nyelvvel a világ döntő részén lehet kommunálni,
    a második ok a számítástechnika – különösen az internet lehetőségeinek – felhasználói szintű kedvelése, ahol az angol nyelv a meghatározó.

    Üdvözlettel: Iványi Imre

  4. zsuzsa

    Akadály?
    Az angolon kívül még sok más mindennel kell foglalkozni.

  5. Attila

    Miért is akarok megtanulni ? Mert szinte mindenhez szükséges .
    mi az akadálya ? Időhiány , szűkös anyagi lehetőségek , motiválatlanság ……

  6. Tibor

    Miért: diploma, szaknyelven való kommunikálás végett
    Akadály: időhiány

  7. MARJÁN PÁLNÉ

    Már dolgoztam Amerikában és jó lett volna tudni Angolul az élethez nem a munkához.Szeretnék még olyan helyen élni ahol szükség van az Angolra ezért szeretnék megtanulni.

  8. AP.

    Sok angol nyelvű ismerős, rokon fordul meg nálunk, akikkel csak tolmácson keresztül tudok szót érteni. A németet kicsit beszélem, de szeretnék legalább annyira angolul is.
    Akadály az leginkább az idő miatt van. Egyrészt, hogy felettem szaladt el nagyon, (54 év) másrészt lekötött vagyok, de nagyon szeretném beszélni az angolt!

  9. Enikő

    Mert szép. Élvezem a hangzását, s érteni is szeretném, nagyon.

  10. Farkas Mihályné

    Már az alapokat tudom, de gyakorlásra van szükségem. A legtöbb munkahelyen követelmény, de legalább előny ha valaki tud nyelvet. Persze nyelvvizsgám nincs.

  11. Csilla

    Miért akarok angolul tanulni?
    Kell a diplomámhoz és beszélgetni szeretnék másokkal angolul.

    Mi az akadálya?
    A tanfolyamok mindig elveszik a kedvemet a nyelvtanulástól,borzasztóan vontatottak (amiken jártam eddig).Egy idő után beleunok a tötymörgésbe és nem megyek többet.Önerőből a nyelvtani dolgokon nem tudok tovább lendülni,hiányzik a beszéd rutin is.

  12. Murányi Gabriella

    Az információ hatalom! Több információhoz jutok. Kitárul előttem a világ az internet és az angol nyelvtudás segítségével. És ettől boldogabb vagyok. :-)

  13. Veres Jenő

    Tisztelt Neményi Úr !

    Először is köszönöm a hírleveleket! A nyelvtanulást a külföldi nyaralások, esetleg külföldi munkavállalás miatt tartom fontosnak. Másrészt, hogy bárhol megétessem magam . Akadály: Időhiány, leterheltség.

  14. István

    Nem csupán a nyelv ismerete lenne fontos,hanem az a gondolkodás mód és mentalitás amiben az angol nyelvterületen élők élnek.Én 58-éves vagyok mégis kényszer érzetem van az angol nyelv tanulása iránt de a mindennapok zaklatottsága és hajsza a család fenntartása érdekében a tanulás folyamatossága mindig megszakad.Ha a végére szeretnék érni fontosabb dolgokat kellene félre tenni.

  15. Klara

    10 eve kulonbozo iskolakban, konyvekkel , legutobb a brainturbo modszerrel akartam vegre beszelni s nem sikerult. Itt vagyok Amerikaban megint s nem jut eszembe semmi, ha meg kell szolalnom.Nem adom fel, nagyon sok kulfoldi van csaladomban, eletemben, BESZELNI AKAROK, CSACSOGNI…

  16. T.Zoltán Attila

    Miért szeretnék angolul megtanulni?
    A válasz egyszerű.Azért mert rendszeresen külföldön dolgozom és már végre kellene a mindennapi munkámhoz.Bízom benne végre sikerül a Bulldozerral ezt elérnem.

  17. Tibor

    Az élet minden területén,egyre nagyobb általánossabb követelmény a nyelvtudás. Nálunk „fejlettebb” kultúrák alapműveltségéhez már régóta hozzátartozik a nyelvtudás, nem akarom kevesebbnek érezni magam náluk, mikor különben szinte minden területen felkészültebb, képzettebb, kreatívabb nép vagyunk!

  18. Széles Eszter

    nekem az éretségihez kell, meg majd szeretnék is kimenni külföldre dolgozni

  19. Ildi

    A nyelvek érdekelnek úgy általában, és így az angol is. Angolt tanultam legtöbbet, ezt is tudom legjobban. Kicsit nehezebben megy azonban a felsőfokon, mivel sok az apróság, az árnyalatok a nyelvtanban, a szavak közt meg sok az elvont, és nehezen tudom kötni valamihez.

  20. Ildikó

    A kislányom Angliában dolgozik,és én is készülök kiutazni hozzá!

  21. Márk

    Ennek sok oka van … Egyrészt, mer’ általánosban 5 évig németet kellett tanulnom, és gimiben az angol az egyfajta „felüdülés” volt. Sokkal könnyebb, mint a német, többen is beszélik, és rengeteg változata van (nekem leginkább az amerikai tetszik).
    Másrészt szeretnék majd Amerikában élni, és ha akkora szerencsém is van, akkor akár tanulni is. Amikor egy tinédzsereknek szóló amerikai filmet nézek, mindig nagyon tetszik a hangulata, és mindig arról álmodozok annak nézése közben, hogy milyen jó lenne ott élni. Olyan jó ott minden, – bár még nem voltam – de tudom, hogy nekem tetszene *.*

  22. Szabolcs

    @Czinege Ferenc

    Gratulálok a német nyelv elsajátításában mutatott kitartásához, szerintem bátorító, buzdító hozzáállás, valamint örömömnek szeretnék teret adni avégett, hogy sikeres volt az életmentő szívműtét. A sok tragédia, bűncselekmény korában mindig jó olyan híreket kapni, hallani, amikor nem a halálé az adott pillanat, hanem sikerül még időt nyerni. Életére Isten áldását, sok sikert kívánok! Egyébként sajnálom, hogy az x év alatt, ameddig oroszt tanítottak, tanultam a suliban nem sikerült jobban elsajátítani, mert felnöttként szép nyelvnek tartom és talán használhatóbb lesz a jövőben, de most az angolé az elsőbbség.

  23. Szabolcs

    Tetszik az angol, de a spanyol is. Jólesik beszélni valamilyen külföldi nyelvet. Pusztán a beszéd is jó érzést ad, no meg menő is. Ezentúl ugye ott a gyakorlati része, a kommunikáció, utcán, munkahelyen, megérteni az embereket az utcán, dalszövegeket hallgatni, internetoldalakat olvasni, külföldi hírcsatornákat, filmeket nézni. Szóval az élet minden területén használni. Sajnos nem értem magam, ha ennyire vonzó, akkor miért vagyok ennyire közönyös, lusta, kényelmes? Annyiszor szóba kerül, hogy nyelvet kellene, szeretnék tanulni. Családban, munkahelyen, csak tervezgetés szintjén hangzik el, de most megveszem a bulldózert, oszt belefogok, utána meg jöhet valami tanfolyam.

  24. Czinege Ferenc

    Az ország nyugati részén élek. Iskolás éveimben az orosz nyelvet oktatták kötelező tárgyként. Az orosz nyelvet, mint gyerek – a tanárnő szígorúsága miatt- nagyon jól elsajátítottam. A középiskolába kerülve – a „szegény” vidéki gyerekek tudásszintje miatt – csak egyre jobban felejtettem illetve a többiekhez hozzábutoltam. Fiatal kezdőként a közelben állomásozó orosz katonaság területén végeztünk különböző épületfenntartási munkákat. Ekkor a viszonylag jó orosz tudásom segítségével kerültem egy orosz őrnaggyal – aki a műszaki ellenőrünk volt – jó emberi, mondhatnám baráti kapcsolatba.
    Időközben az orosz csapatok magyarországi tartózkódása véget- ért.
    Ezután a városunkban épülő Danubius Szálló építését végző Rella nevet viselő osztrák építőipari cégnek lettünk alvállalkozói a kútgépészet mélyépítési munkáinál. E munkák kivitelezésénél műszaki probléma merült fel. Ekkor a generál kivitelező Rella cég Feiertag nevezetű építésvezetőjét a munkaterületen felkerestem. Mivel nem tudtam vele sem magyarul, sem pedig oroszul ezért belekaroltam és odavezettem a munkaterületünkhöz és kézzel lábbal magyaráztam a fennálló műszaki problémát. A látottak alapján megértette a problémát és így készségesen segített annak megoldásában.
    Ez a momentum váltotta ki bennem, hogy megtanulok németül. A nyelvnek a célként kitűzött felsőfokú szintre való eljutását valamivel több, mint 10 év alatt értem el. Rettenetes nagy kitartást igényelt. Autódidakta módon a középfokú, majd ezt követően egy tanfolyamon való részvétel után jutottam el.
    Időközben súlyos cukor és szívbeteg lettem olyannyira, hogy 2008 áprilisában életmentő szívműtéten estem át.
    Az életem alkonyán járva egyre jobban tapasztalom, hogy az angol mint világnyelv progresszív mértékű elterjedése egyre nagyobb méreteket ölt. Sokszor -az előírásokkal ellentétben- magyar nyelvű használati utasítások nélkül – kerülnek tartós fogyasztási cikkek forgalomba. Nembeszélve arról, hogy a számítógépnél sokszor ugranak fel angol nyelven különböző szövegek. Ilyen és ehhez hasonló eseteket jelenleg a nyelvismeret hiánya miatt nem tudom lekezelni, ezért legalább alapfokon megkísérlem az angolt. Sajnos a fonetikai nehézségek elriasztólag hatnak rám. Ezért megkísérlem a bátorságot venni az ajánlottak alapján a nyelvet alapfokon elsajátítani.

  25. Csató Annamára

    A nyelvtanulás álom felfüggesztve, mert hasnyálmirigy és vastagbél gyulladásom lett.Ami késik, nem mulik.

  26. Bleha Zsuzsa

    Még egy kérdés, nem lehet-e megvenni a buldózert személyesen, készpénzzel kifizetve? Mert hat nap múlva megint elutazom, addig nem hozza ki a Posta. Igy hát enélkül kell utazzak? Mert így nem merem megrendelni.
    Köszönöm B. Zs

  27. Bleha Zsuzsa

    Kedves Neményi úr!
    Átnézve az előttem szólókat, örömmel tölt el, hogy elég sokan vannak, akik 60 körül vagy az felett is tanulni akarnak. Én is ilyen vagyok. Olyan országokban járok időnként, amelyekben az angolt használják. Szeretném jobban megérteni a szöveget, ha hozzám szólnak, és szeretnék könnyedén beszélni, nem csak tőmondatokban. Szókincset kell fejlesztenem, és foglalkozni az anyaggal. Mert ha csak aggályoskodom, abból nincs fejlődés. Üdvözlettel Bleha Zsuzsa

  28. Jáger Gergő

    Azéret szeretnék megtanulni angolul,mert tervezek olyan helyre költözni,ahol nélkülözhetetlen az angol nyelv!(Kérdésem a következő: a buldozer csak 40-70 éveseknek készült?Vagy én is tanulhatok belőle 27-évesen?)Válaszát elöre is köszönöm!

  29. Melinda

    En 12-ikes vagyok. Nagyon szeretem az angolt, sokak szerint jol tudom, de en nagyon sok hianyossagot erzek. Maris ott van peldaul a beszed, amiben nem vagyok jo, mindig ott van elottem, hogy valami hulyeseget mondok. Nem jutnak hirtelen eszembe a szavak. Az egyetemen angol szakra szeretnek menni, hisz nagyon szeretem ezt a nyelvet, de addig ugy erzem meg sokat kell tanulnom.

  30. Judit

    Tisztelt Neményi Úr!

    Azért szeretnék megtanulni mert a világ minden részéről vannak
    levelező barátaim és egyre kínosabb, hogy fordító programot kell
    használnom.
    Ezúton szeretném megköszönni az eddigi segítségét.

    További sikeres munkát kívánok Önnek!

  31. Nagy Rudolf

    Google-t használom. Megbízhatatlan a fordító. Legalább értsem, miért vesztek és nem nyerek!!
    Legalább felül értelmezhető szinten szeretnék megtanulni, azután, már úgy sem érem be ennyivel.
    Elfelejtettem, már azt is, hogyan kell tanulni.
    Kösz..

  32. Nagy Sarolta

    Az orosz, francia, német után – bár ” idős fejjel ” – is nyitott vagyok egy új nyelv tanulása iránt. Kisebbik fiam a német, kínai mellett gyorsan és nagyon jól megtanult angolul, jelenleg a munkájában – angol nyelvterületen használja is a nyelvet.
    Körülöttünk mindenütt és majdnem mindenki beszéli az angolt! – bár már én is meg tudom különböztetni, ha valami ” konyha-nyelven” hangzik el…
    Nyelvtanárként elvileg könnyű dolgom lenne, de a visszajelzés – ellenőrzés nekem nagyon hiányzik! Szerintem az angol az, amit otthon – egyedül – elég nehezen lehet jól elsajátítani!
    Szívesen társalognék kis csoportban – hogy lássam, amit eddig megtanultam – használni is tudom és értem, merem!

  33. podámer józsef

    Tisztelt lenedő tanárom, a kérdésre a válaszom.A legfontosabb, ma munkahely keresés szempotjából elengedhetetlen a nyelvtudás ez az eggyik,másik hogy bárhol járok a világban tudjak kommunikálni,érdeklődni.Nekem ez a két dolog miatt lényeges a nyelvtanulás.

  34. Ságiné Sipos Erzsébet

    Egyre több lehetőség lenne a munkahelyemen, ha tudnék beszélni angolul.
    Van egy diplomám, amit még nem kaptam kézhez.
    Szeretnék a családdal elmenni külföldre nyaralni úgy, hogy ne legyen gond pl. a szállásfoglalás, étterem, vásárlás.
    Bátortalan vagyok beszédben, amit tudok sem merem mondani. :)

  35. Nyikos Hajnalka

    Iskola miatt tanulok angolul és azért, mert van sok amerikai barátom, bár tudnak magyarul, de nagyon cikki, hogy én nem tudok angolul!
    Akadály: Félős vagyok és ha tudom akkor sem merek beszélni.
    Valamint ha rosszul mondok ki valamit és visszakérdeznek zavarba jövök és pánikba esek!
    Röviden ennyi.

    Nyikos Hajnalka

  36. Nagy Eszter

    1. Van egy külföldi munkáltatóm és elég szerencsétlenül kommunikálunk… szükségét érzem a fejlődésnek.
    2. Egyetemre járok és csak akkor fejezhetem be, ha van egy nyelvvizsgám – még nem állok azon a szinten, hogy csak úgy besétáljak és levizsgázzak.
    Amúgy meg… nem akarok tanulni angolul. Tudni akarok!

  37. Marika

    Kedves Neményi András!

    Nagyobbik lányom 20 éve Angliában él.
    Mióta nyugdijas vagyok többet utazom ki hozzájuk. időm is Időm is van,hogy tanuljak.A koromnál és adotságaimnál fogva nehezebben megy a tanulás.Járok magántanárhoz ,de
    nagyon lassan haladok.Már-már feladom és akkor mindig ér egy kis sikerélmény amiért folytatom.
    Csak alapszinten szeretnék megtanulni,hogy ne vesszek el utazás során.
    Tisztelettel

    Marika

  38. B Dániel

    Nagyon zavar,hogy csak kevésbé értem a filmeket,zenéket és egyáltalán a külföldi embereket.Tudom,hogy képes vagyok megtanulni hiszen vannak tökéletes módszerek,csak rendszeresen kell használni

  39. Eva

    Mivel a csaladunk kikoltozott Angliaba, igy mindenkepp meg kell tanulnom angolul.

  40. Horváth Csaba

    Tisztelt uram, kedves András!

    Nagyon örülök a ” buldózernak” nagyon, mert pont arról van szó, amit ön is írt, hogy egy kedves ismerősöm, pontosabban a kedvesem jön hozzám Angliából ide Magyarországra, és ő nem tud magyarul. Bár levelezünk emailon egymással angolul, annak ellenére, hogy az angol tudásom egyenlő a nullával. Kicsit csalok, mert egy fordító programmal oldom meg a dolgot, de ez nagyon idegesít, hogy nem tudok rendesen angolul. Mikor megtudtam, hogy megjelent a buldózer, és egy hónap alatt meg lehet vele tanulni angolul, még ha alapszinten is, ez nagyon nagy hír nekem. Igyekszem, hogy beleférjek a kedvezményes időbe, mert sajnos nagyon kevés a pénzem, és nagyon ki kell számolnom, hogy ezt is meg tudjam valósítani. de mindenképpen megoldom, mert ez hatalmas áttörést hoz nekem, ebben biztos vagyok. Úgyhogy nagyon köszönöm önnek ezt a nagyszerű segítséget uram! Köszönöm! Tisztelettel, Horváth Csaba.

  41. Tibor Éva

    Olvasni, videót, filmet nézni, előadást hallgatni az interneten.
    Utazáskor beszélni.
    Meg szégyellem, a gyerekeim mind kiválóan beszélnek írnak, filmet néznek én meg nem.
    Mi akadályoz: időhiány, meg néha nem elég erős a motivációm. Hiába van rengeteg jó tananyagom, ha nem veszem elő őket, ha nem gyakorolok sokat.

  42. V. Zoltán

    Kerékpáros turistaként azt tapasztaltam, hogy országtól függetlenül leginkább az angollal tudok leghamarabb boldogulni idegenek között. Azért utazom, hogy más országokat, és az abban élőket megismerhessem, de ez nem sokat ér, ha nem tudom őket alapvető dolgokról megkérdezni, és a kérdéseikre válaszolni. Borzasztóan zavar, ha nem vagyok képes a gondolataimat kifejezni olyan választékosan, ahogy az anyanyelvemen, mert ettől sokkal butábbnak látszom a valóságnál.:)
    A fő nehézség számomra a normál tempójú beszédből kihallani a szavakat. De lehet, hogy ez csak a pillanatnyilag szegényes szókincsemnek köszönhető. Így most leginkább az aktív szókészlet növelésére törekszem.
    További sok sikert a munkájához!

  43. Sütő Lászlóné

    Eleinte a számítógép , és az internet miatt akartam angolul tanulni, később találtam barátokat egy társasági oldalon, és ott mindenki angolul beszél.Sokat kell még tanulnom ahhoz, hogy jól beszéljek, de már nem tudnának eladni angolul……..Köszönöm a jó tanácsokat, nagyon hasznosak……

  44. Házsé

    1. IMÁDOM, tetszik!
    2. Manapság szinte létszükséglet….
    3. Könnyebbé tesz az életünket.

  45. @Éva

    szia, Sorstárs! hallgass munka közben angol nyelvű rádiót – olyat, ami érdekel. (én a King Fm -re kattantam rá, klasszikus zene és angolul sztoriznak a zenedarabokról néha).
    van középfokú szakmai nyelvvizsgám, de nem ér valóban sokat. a lányom hobbiból két év alatt úgy tanult meg angolul, hogy a barátok közt című eposz több évfolyamát nézte nagy dózisban angolul és beszél, beszél, chat-el, lubickol a nyelvben.
    szerintem a kulcs a mennyiségen van… nem a mélységen, hanem az állandó kapcsolaton a nyelvvel.
    jó szórakozást!!

Hozzászólások lezárva.