Csak egy rövid kérdés: Ön miért akar megtanulni angolul?

Vannak, akiknek kell az újdonság, és az angol nyelv kitárja előttük az új lehetőségek kapuit…
Vannak, akiknek egy új, külföldi ismerős miatt fontos…
Vannak, akiket stresszel, hogy nem beszélnek angolul…

De még ezer ok lehet, ami angoltanulásra készteti az embert.

Nos, Ön miért akar megtanulni angolul? És miben látja a legfőbb akadályát, hogy sikerüljön?

Írja ide bátran!

193 hozzászólás a(z) “Csak egy rövid kérdés: Ön miért akar megtanulni angolul?” bejegyzéshez

  1. Csatári Katalin

    Kedves András!
    Most kezdem meg nyugdíjas éveimet, és nem akarok leereszteni, így kapva-kaptam a lehetőségen, hátha valamilyen szinten sikerül az angol tanulás. Én nagyon kezdő vagyok, de remélem ha az utasítások alapján haladok valami ragad rám.
    Üdvözlettel: Katica

  2. Eszter

    Nekem a munkahely miatt égető! Amúgy imádom a németet (precízebben lehet fordítani is, a beszédemet is jobban megértik), a latint és persze a mindennél könnyebb eszperantót, de az orosz is hálás nyelv, szláv nyelvterületeken remekül elboldogulok vele. Lomb Katónak igaza volt: a nyelv az, amit egy kicsit is érdemes tudni, már aranyat ér!!!
    GOND: 1. A németet sokan utálják (főleg politikai okokból), emiatt jobb, ha angolul szólalok meg. 2. Angolul nem kicsit, hanem lehetőleg tökéletesen, a lehető legtöbbet kell tudnom!
    3. Az angol tanulására fordított idő miatt rohamosan felejtem az említett, számomra nagyon kedves nyelveket. 4. Franciául azért megtanulnék alapfokon, mert sok francia ismerősöm van. Az sem érdekel, hogy most ez a legnépszerűtlenebb nyelvek egyike, de legalább latin alapú (ami nekem előnyös lenne). Csak mikor???
    Ami a megszólalást illeti: bűn rossz kiejtéssel, de beszélem az angolt. (Egy nyelvtanár szerint még jobban is, mint mások.) Többet kellene hallgatni, kiejtést gyakorolni, akkor talán jobban menne.

  3. Marietta

    Az a helyzet hogy meg csak 12 eves vagyok,es anyukamekkal kijottunk Kanadaba.
    Miert akarok megtanulni:hogy tudjak kommunikalni a korulottem levo gyerekekkel!
    Csak egy bajom van.Hogy nem merek megyszolalni angolul!Es nem ertem miert!!Es annyira idegesit hogy ilyen beszari vagyok de nem tehetek rola!:(

  4. SÁNDOR

    Nekem ezthozta a sors nemtaláltam más utat. Kijőttem Kanadába ujrakezdeni az életemet,de sajnos egy szotsem tudok angolul. Énis oroszt tanultam mint András. Lehet, sőt biztos hogy nekem az sem sikerült úgy mint neki,de most van ez a lehetőség. Köszönöm szépen. Majd tájékoztatok mindenkit a sikereimről. Üdvőzlettel Sanyi

  5. Bartháné Ibolya

    Hogy miért is? Télen két hónapot töltöttem arokonaimnál.Borzalmas volt,hogy nem tudtam nagy részükkel beszélni.Ekkor határoztam el ,hogy belekezdek az angol nyelv tanulásába. Nehezen birkózom vele ,de nem adom fel.Minden segitséget köszönök. Üdv.Ibolya

  6. Sarkozine erzsebet

    Már nagyon régóta álmom megtanulni az Angol-nyelvet.Tetszik és jó ha az ember tud másnyelven is beszélni,ill.fontos lenne elsajátítani az anyanyelvünk mellé.
    Szeretnék kijutni Angliába,egy kedves ismerősömhőz,de sajnos,semmit nem tudok beszélni és nem is értem meg,hisz még nem volt lehetőségem tanulni.
    Angol:Világnyelv!!!Szinte mindenhez kell!

    Akadály:Idő,és legfőképp anyagi hiány!!!
    3 kiskoru gyermekem van és nagyon lekötik az időmet.Nekik élek!
    Előre is köszönöm.
    Tisztelettel
    Böbe

  7. Fenyvesi Gyula

    Idegbeteggé tesz ha valamihez nem értek. A számítógépem
    gyakran válaszol angolul,na ekkor van baj.

  8. Valéria

    Gyermekem 7 éve él az USA-ban, megnősült, gyermeke született, szeretnék vele majd beszélgetni. Eddig még nem tudtam rászánni magam, féltem a kudarctól, szégyentől, hogy nem beszélem, nem értem az angol nyelvet.Nagyon köszönöm a lehetőséget, remélem elérem amit nagyon akarok.

  9. Polócz Alexandra

    Nagyon szeretnék meg tanulni angolul mert akkor könnyedén találnék valami rendes munkát.
    Ui: nem szeretek magyarul beszélni angol lenne a meg felelöbb mert azt ország szerte beszélik.

  10. david

    én azéert szeretnék megtanulni mert sokszor a gépen angolul ir ki valamit és ezért nem értem meg azért szeretnék megtanulni angolul mert szeretem az angolt.

  11. ghilmo

    Én a könyvolvasás miatt szeretném hamar megtanulni az angolt.
    Nagyon idegesít hogy a kedvenc szerzőimtől meg kell várnom míg kijön a könyv magyarul. Én személy szerint eddig csak németet tanultam.
    Kérem ha valaki tud valami jó módot arra hogy hamar meg tudjam tanulni az angolt akkor az jelezze.
    Előre is köszönöm

  12. Szandra

    Eddig az első számú oka az volt, hogy diplomát kaphassak.
    Aztán egy napon besétál az ember életébe egy személy…
    Minden nagyon jó, mindaddig míg ki nem derül, hogy nem tudtok igazán kommunikálni.
    Ezután az ember úgy érzi, bármit képes megtenni azért, hogy elsajátítsa a nyelvet.
    Nem ismer lehetetlent, nem jut eszébe még véletlenül sem, hogy feladja a küzdelmet .
    Nyelvet tanulni akkor a legkönnyebb, ha van célunk, és akarjuk.
    Ha csak azért magoljuk a szavakat, mert kötelező nem fogunk igazán előrejutni.

  13. Moonlight

    English is the best! There’s no question! Everybody needs some kind of other command of language if there’s a chance to work abroad. If one day the hungarian language will be as useful as the english, then we’ll still speaking only in our language. Do y’know what is more difficult? To understand the youths! That’s the big challenge to me actually! I’m so happy ’cause they’re not hate me because of my own language, that they aren’t understand, and why I can hardly speak with them, but my own silence when I am with them, it’s totally drive me mad! I feel alone, and I always know that I never will be able to speak in the same way like they can. Anyway… never say never, right?

  14. attila

    Mert nagyon, nagyon akarok angolul beszélni! Nagyon be van szűkülve a gondolkodásunk ebben a piciny országban.

  15. annamaria

    azert szeretnem megtanulni mert szeretnek munkahelyet keresni Angliaba es csak a nyelv az egy akadajom amiert nem tudok elmenni,es nagyon sokat dolgozok,ezert nagyon keves az idom tanulni.

  16. Zoltán

    Mikor (nagyon régen) az iskolában elkezdtünk tanulni 1 idegennyelvet azt mondták választhatunk s ennek megfelelő csoportba kerülünk mjad. A lehetőségeink: német vagy német!!!

    Informatikusként mondanom sem kell az ANGOL kellene, hogy csak a programozási nyelveket említsem, s nem a német. Ám azzal hogy éveken keresztül németet tanultam úgymond adva volt a továbbiakban mit is kell folytatnom.

    Angolból sok mindent megértek, (ami rám ragadt egyéb tanulmányaim során), ám amint válaszolnom kell, írnom vagy szép mondatokat alkotnom… nos vége a dalnak.

    Emiatt kell nekiesnem de nagyon sürgősen ha már eddig nem tettem meg.
    Idáig talán a lustaságom is elsődleges volt hiszen a rám ragadat angolom elég volt a munkámhoz, ám látom más kollégáimat mennyivel előrébb járnak mindössze ezen nyelv ismeretével.

  17. Bancov Marta

    EN MÄR BESZELEK NEMETÜL JUGOSZLÄVUL ES HIDJETEK EL SOKKAL TÖBBET EREK!Most meg az angol es a francija hiänyzik ugy erzem ha Nemenyi Andräs megtanulta en is megtanulom!Most ezert jobb kedvem van amijota ezt lättam!Ich bin sicher das das ich auch die weitere Sprache erlernen kann!Sigurna sam da cu nauciti sve sto hocu!Az akarat itt a LEGFONTOSSABB1

  18. Paránytrilla

    Azért álltam neki tanulni, hogy végre megszerezzem a nyelvvizsgát a diplomámhoz. Ez volt másfél-két hónapja. Ma azért tanulom, mert szeretem! Élvezem, hogy kezdem megérteni az olvasott és hallott szöveget.

    Pillanatnyilag akadály, hogy nincs kivel angolul beszélgetni, mert itthon tanulok egyedül. Remélem, hogy egy nyelvvizsga-előkészítő kurzus elég lesz ennek pótlására. A másik, ami elég nagy probléma (bár engem jelenleg nem érint, és azért látok javuló tendenciát), az a nyelvtan-alapú nyelvtanulás. Úgy gondolom, ez hülyeség és ellentmond a józan észnek. Hisz magyarul sem a nyelvtanra alapoztuk a beszédtanulásunkat. Ezt a nehézséget a magam tanulásában úgy próbálom legyőzni, hogy nem a nyelvtani szabályt ismételgetem, hiszen rájöttem, attól, hogy alaposan megértettem, még nem fogom tudni használni, hanem keresek az adott nyelvtani jelenségre AUTENTIKUS mondatokat, és egyszerűen megtanulom őket! Az emberi agy olyan, hogy képes behelyettesíteni a megtanult szerkezetbe más szavakat, ahogy az aktuális helyzet kívánja.

  19. Moonlight

    Azert lenne jo megtanulni megjobban, mert Magyarorszagon kivul elek, es a kutyat sem erdekli, hogy tudok magyarul. Angolul beszel meg egy 2 eves kisgyerek is, semmire nem megyek avval, hogy magyarul kellett megtanulnom. Mar ugy is vagyok vele, hogy meg sem probalok megismertetni angol nyelvuekkel egy-ket magyar szot, mert mire menne o is vele? Ha mar az angol nyelvet anyanyelvi szinten tudja, meg a feje sem fajhat. En az a magyar vagyok, aki mindig is vagyott Angliaba, Amerikaba, Ausztraliaba vagy Irorszagba, de mindenkepp angol nyelvterueltre. A magyarorszagi szineszek, filmek, zenek, varosok es kulturak sohasem erdekeltek, soha sem alltak meg csak kozel sem hozzam. Sajnalatos modon. En csak ultem a tv elott, es ugy ereztem minden amit mutat benne csak kitalacio lehet. Ilyen angol varosok nem is letezhetnek, ilyen jo enekesek nincsenek ott, ez nem lehet megint egy angol film remekmu. Minden ami az en kis magyar orszagomban mutatva volt a tv-ben az angolokrol olyan messze volt tolem, hogy lassan el sem hittem. Ezert mikor egy nap kulfoldon talaltam magam, eszre sem vettem, hogy mar nem magyarorszagon voltam. Masnap minden felismerodott: angol varosban vagyok, angolul beszel a buszsofor, angol utasok mentek fel ra, angol kisgyerek fogta angol anyuci kezet, angol plakatok voltak, angolul beszeltek a villamoson, angolul kert segitseget meg a homeless is (:(), angolul szolt a radio a kedvenc angol zeneimmel, eredeti nyelven mentek az otthoni angol sorozatok (pl. Ghost Whisperer), es angol neveik voltak az emebreknek. Mara mar nem istenitem oket, mar ugyanolyan emberek lettek a szememben, megis minden nap erzem magamban azt a csodat, amit kaptam. Fiatal vagyok, nekem meg az is csoda, hogy az egyik kedvenc enekes brit bandam a varosban koncertezett a multkor (de nem volt ra penzem), es tudtam, hogy mar nem csak a tv-bol lathattam volna oket, hanem szo szerint eloben! Magyaroszagon eletem vegeim varhattam volna, hogy Budapesten koncertezzenek! Mostmar hogy az mindennapjaim resze ez az egesz, nagyon fontosnak tartom, hogy tobbet es tobbet tudjak az angolbol. Sok magyarnak idekint is erdeke, hogy ne kelljen tanulnia, ne kelljen gondolkozni a nyelven, sokkal jobban szeretnek az ido multaval szippangatni „ingyen” az angol szavakbol, mert megeskudnek ra, hogy ugy is konnyen meg lehet tanulni. En szeretek utana jarni a dolgoknak, es inkabb en akarom meglepni a kollegaimat, hogy ujabb szerkezettel tudok beszelni, mert hajlando voltam a nyelvuket tanulni. Es nekem is jobb. Gyorsabban haladok ertelmi szinten is, nem csak gyakorlatban az angollal, mint haladnak a „majd csak ramragad valami” stilussal. I Luv English!

  20. Tóth Andrea

    Miért szeretnék megtanulni angolul? Lányom 5 éve Angliában él. Most 4-hónapja született kisunokám náluk. Gyakran látogatom Őket, szükségem lenne a kommunikáció miatt. Sajnos a turbó csomagról lemaradtam, talán legközelebb. Köszönöm a lehetőséget! Üdv. Andrea

  21. Kovácsné Domonkos Anna

    Szerintem fontos lenne legalább egy nyelvet elsajátítani az anyanyelvünk mellé. Minden fejlettebb országban ez természetes, csak nekünk nem megy. Hogy miért? Mert igazán nem is akarunk. Ha meg is tanuljuk, nincs kivel gyakoroljuk.
    Mi tart vissza: A nyelvórákon a külföldön élt „hazaszakadt” angolul tanulókkal tesznek össze, akik a NYELVTAN tanulásra „hajtanak”, hiszen a többit már elsajátították, s Te a tudatlan meg csak zavarod.

  22. Fülöp Beáta

    Elfelejtettem hogy tovább tanuláshoz szükségem van rá! mert Székesfehérvárra szeretnék bejutni és abba az iskolába csak angol…uh a némettel nem érek sokat hiába szeretem azt a nyelvet is.

  23. Fülöp Beáta

    Üdvözlöm!
    Imádom az angolt bár nincs hozzá érzékem ( 3. és 4. osztályba tanultam akkor 2es 3as voltam…utána átmentem németre ami számomra logikus nyelvtanilag,bár a kiejtése pocsék ) A mostani angol tanárom aranyos csak nem hallok semmit pedig első padba ülök és nem tudja velem megértetni a nyelvtan. beszélni nagyjából tudok…írással az a baj h nyelvtan miatt teli van hibával bár az is jó lenne…ha tudnám és nem kavarodnék. Mert keverem a két nyelvet meg nem tudják megmagyarázni hogy miért van az úgy annál a bizonyos résznél.Német után könnyebb számomra jobban „ragad” de! velem is baj van sokszor lusta vagyok de ennek a leküzdése folyamatba van! Angolul nézek rajzfilmeket és értem. nEm tudnám visszamondani hogy mit jelent de! értem! Kb. ennyi
    jah meg hülye csoporttársaim vannak és hajlamos vagyok a züllésre …nevetek mindenen ami vicces. Vicces kislány vagyok-néhány ember szerint….

  24. Bimbó József

    1. Sokban segíti a munkámat (szoftver írás)
    2. Jól esik ha külföldön nem tudnak ‘eladni’
    3. Több esetben, hirtelen meg sem tudtam szólalni amikor útbaigazítást kértek. Max egy „just a minute please”- tudtam kinyögni. Rövid szenvedés és elválás után ‘mondat hegyek’ jutottak az eszembe.
    Mindez többszöri tanfolyam és önképzés után.

  25. Tóth Józsefné

    T.Neményi úr!
    Én már majdnem 60 éves vagyok.Egy telefonos ajánlat kezdett elgondolkodtatni a nyelvtanuláson,na meg az utazások alkalmával ért helyzetek.Itthon egyedül próbálgatok tanulni.Egy nyelvtanfolyamra is beiratkoztam,de csalódás ért,mert sosem indult olyan,amit igértek,háromszor változtattak az időponton,végül visszakértem az előleget.Gondoltam ez jelzés volt,hogy nehezen tanulnám meg.Én csak egy nagyon alapfokon szeretném tudni,hogy talán szavakból is megértenék valamit,meg ugye angolul sok mindent el kellene tudni olvasni.Nagyon érdekel!
    Üdv.Tóthné

  26. Nagy Tibor

    Van néhány diplomám, de nem beszélek a magyaron kivül más nyelven. Először akkor döbbentett meg ez a tény, amikor a fiunk az USA-ban volt ösztöndíjas, s az ottani barátnőjével nem tudtam kommunikálni. Akkor kezdtem.
    Utána Írorszában dolgozott, s amikor ott voltunk, már élveztem, hogy utazás közben „beszélgettem” a repülőn.
    Azt követően bár folyamatosan foglalkozom vele, azt nem mondom, hogy nem fejlődtem, de vannak dolgok, amelyekben visszafejlődtem.
    Elég sok irodalmam, CD-m,DVD-m van, de valami miatt nem megy…Talán ezzel a módszerrel „belendülhetek”! 56. éves vagyok, s eddig még nem adtam fel semmit!
    A 100 szót, majd a 300 szót is kipróbáltam, hát…okosabb sajnos nem lettem!….Talán most!
    Mivel a gyerekünk már szinte biztos, hogy belátható időn belül nem jön vissza, várhatóan még többet leszünk külföldön, tehát szükség lenne a folyamatos értésre, beszédre.

  27. Ster Monika

    Kedves Andras!

    Azert szeretnek jol megtanulni angolul mert kulfoldon elek,es innen mar nem koltozom tovabb. 43 eves vagyok es ebben a korban mar kicsit nehezebben megy a tanulas .Azt gondolom mar beszelek kozepfokon es meg is ertenek de zavar,hogy idonkent kovetek el hibakat es nagyon szeretnem a szokincsemet is fejleszteni,es biztosabba tenni a tudasomat.

    Ezt az uj buldozer csomagot azt gondolom,hogy az edesanyamnak fogom megvenni,ez tenyleg szenzacios!!!!!

  28. Antal Aurél

    A diplomához kell, amúgy is szivesen tanulok nyelveket, anno az orosz meg a német is jól ment, de ma már egyértelműen angolt kell tanulni.
    A neten az angol lapok sokkal jobbak, főleg műszaki, informatikai jellegű témákban sokkal részletesebbek, ez is egy súlyos érv az angol mellett.

  29. Szabó Zoltán

    Kedves András! Hogy miért szeretnék jól megtanulni Angolúl:
    Azért mivel a szakmámban esély sincs rá hogy még a nyugdíjas kor elérése előtt olyan jövedelmem legyen amiből nem csak magamat,
    de a majdani családomat is eltartsam kielégítő életszínvonalon.
    Ez most nem panasz akar lenni, hanem tényszerű valóság.
    Mindezt látva és hogy a szakmámat viszont szeretem, így ez nekem
    saját döntésem. Ezenkívűl szeretek utazni, ami már önmagában is
    elég motívációt ad.
    Az akadályozó tényező már elhárúlt mivel megkaptam az Angoltanulás Sikeres Mesterprogramját, benne a kezdőknek szóló
    Buldózer Angoltanulás könyvvel ami egy telitalálat.
    A csomagot és benne a könyvet köszönöm és van egy kérésem!
    Ha lehetséges az alapfok utáni magasabb fokú folytatás hasonlóan Bulldózer módban arra később igényt tartok, MERT NAGYON JÓ.

  30. Gecsei Sándor

    Azért akarok elsősorban tudni angolul mert voltam kint Amerikában és többet érnék azzal ha tudnék is beszélni.
    Köszönöm.

  31. Csabai Ili

    Kedves András I
    Irtam egy hosszu levelet elis küldtem Este visszanéztem de sehol sem találtam nen tudom hová lett
    Üdvözlettel Csabai Ili

  32. P.Mariann

    Megtanulni nagyon szeretnék, mert több olyan speciális dolog van amit angolul tudnék csak tanulni.
    Ami akadályoz:kevés az időm, és a megtanult dolgokat sem merem a beszédben alkalmazni, félek a rossz kiejtéstől.

  33. Kovács Anna Terézia

    Üdvözlöm!

    A gyerekeim ,sőt az unokáim is beszélnek angolul.
    Ciki, hogy én nem tudok beszélni.
    Szeretek utazni, ott is jól jönne.
    Türelmeteln vagyok, ha nem megy feladom. Később előveszem és úgy érzem, hogy tudom. Mégsem tudok megszólalni.
    Ha hallom értem, ha beszélni kellene oroszul előbb eszembe jut. Azért nem adaom fel.
    Köszönöm a tanácsait.

    Anna

  34. Margit

    Miért? Egyszerűen tetszik a hangzása és jó lenne nem zavarba lenni, ha az embert angolul kérdezik.Az Internet használathoz is szükséges.
    Akadály: A nyelvtanárok nyelvtannal kezdenek…. és folytatják. Nem az a fontos, hogy megszólaljak, hanem a nyelvtan. Tudom, hogy fontos a nyelvtan, de xx évesen lehet, hogy először a magyar nyelvtant kellene újra elővenni ahhoz, hogy az angol nyelvtant is megtudja tanulni az ember.

  35. Pille

    Miért? külföldi munkalehetőséget keresnék, és úgy utazni bárhová
    a földön, hogy mindenhol értsek és értsenek.
    Mi akadályoz? Idő (munka, gyerek stb.) pénz minden tanfolyam drága és persze hosszú, hogy még drágább legyen.

  36. Margó

    Miért? Mert a gyermekemnek így tudok segítséget nyújtani, ha én nem tanulom meg tőle, hogyan várjam el.

  37. Róbert

    Miért: Mert használom és jobbra szeretném fejleszteni.

    Akadály:
    Nem anyanyelvi környezet, sokan felvett nyelvként kommunikálnak már vele és abból csak azt lehet gyakorlatban használni amilyen szinten az illető éppen beszéli a nyelvet.

    Javasolt sokat nézni a külföldi csatornákat kiegészítésként.

  38. Ág

    A munkámat nagy mértékben megkönnyítené ha rendesen tudnék angolul. Első sorban levelezésre használom csekély tudásomat – sok szótár és fordító segítségével valahogy elboldogulok, de a személyes találkozók elég érdekesek szoktak lenni. Sok mindent megértek amit mondanak, de a válaszok nem mennek úgy ahogy azt én szeretném.
    Hogy mi akadályoz meg a tanulásban? Be kell vallanom, első sorban a lustaságom. Szépíthetném, de ez az igazság. Időnként belelkesülök, aztán valahogy elszáll a lendület.
    Talán nem vagyok elég motivált!

  39. Susanne

    Meg kellene tanulnom, mert sokat utazom, és a nem tudás miatt sokat „égek”

  40. Ibolya

    A munkahelyemen sokszor megfordulnak idegen országból jött emberek, szinte kivétel nélkül beszélik az angolt, én meg restelkedem hogy nem merek megszólalni. Igaz, tanultam egy munkahelyi tanfolyamon 2 évig, de sokat felejtettem, ha olvasom az angol szöveget, sokat megértek belőle, de a beszélt nyelvet nem nagyon, és én sem tudok kapásból válaszolni ha valaki angolul hozzám szól. Szerintem a mai műveltségi szinthez ez is hozzá tartozik már.

  41. Szentirmai ida

    Kedves András! Szeretnék kimenni dolgozni Angliába mint ápoló, ezért szeretnék megtanulni angolul. Szeretettel: Ida.

Hozzászólások lezárva.