Tudja Ön mi az, ami az újévi fogadalmának teljesítéséhez, vagyis az angoltanulás sikerességéhez nélkülözhetetlen?

Elkezdődött 2014. Boldog Új Évet Kívánok!

Sokan vagyunk, akik az év kezdetén megfogadunk valamit. Aztán nem tarjuk be. Én például, általában azt fogadom meg, hogy többet fogok mozogni. Tavaly el is mentem futni egyszer, az év elején. Aztán elég sokat ültem a számítógép előtt. Az év meg valahogy elrepült, egyszer csak véget ért, és a mozgásra vonatkozó terveimből semmi sem lett.

Év elején Önhöz hasonlóan sokan megfogadják, hogy most aztán megtanulnak angolul.

Van néhány jel, amiből már ilyenkor is meg lehet állapítani, hogy a próbálkozás sikerrel fog-e járni.

Például, ha úgy gondolja, hogy nincs ideje tanulni, akkor biztosan kudarcra van ítélve. De nézzük meg inkább a siker feltételeit.

Vannak bizonyos jelek, amelyek arra utalnak, hogy Ön az év végén bizony jó eséllyel beszélni fog angolul.

Az egyik ilyen tünet, ha Ön beiratkozott egy nyelvtanfolyamra. Ez már fél siker, ugyanis ha eljár az órákra, akkor haladni fog, és ha egy kicsit otthon is tanul, akkor a siker garantált.

Elég egy heti kétszer másfél órás tanfolyamon részt vennie. Ha erre otthon még kétszer fél órát készül, akkor egy év múlva biztos, hogy sokkal többet fog tudni angolul, mint most.

Ha nem tud, vagy nem akar csoportban tanulni, és ezért inkább magánórákat vesz, akkor is sikerrel fog járni. Ebben az esetben kicsit több önfegyelemre van szüksége.

Előre meg kell beszélniük a tanárral, hogy mikor lesznek az órák. Ha hetente kétszer jár tanárhoz, akkor legalább ugyanennyi időt érdemes otthon is tanulással töltenie.

Ha rendszeresen eljár a magántanárhoz, és nem mondja le az órákat, akkor biztosra vehető, hogy karácsonyra már előrébb fog tartani az angolban.

Nos, foglaljuk össze a sikerhez szükséges feltételeket:
 1. Az első lépés, hogy legyen meg a szándék, az elhatározás.
 2. Ha az elhatározás már megvan, akkor a cselekvésen a sor. Tervezze meg előre, hogy mikor lesznek az órák.
 3. Menjen el az órákra. Ne mondja le, ne keressen kibúvót, hogy miért nem ér rá.
 4. Készüljön az órákra otthon is, szóban és írásban egyaránt.

Ha se tanfolyamra nem tud járni, se tanárhoz, mondjuk anyagi okok miatt, akkor egyedül is tanulhat egy nyelvkönyvből. Ez önmagában nem probléma, csak még több önfegyelmet igényel.

Természetesen ebben az esetben is meg kell terveznie, hogy mikor fog leülni tanulni. Ugyanis ha nem tervezi meg, akkor elmarad. (Én is így jártam tavaly a testmozgással…)

És ragaszkodnia kell ahhoz, hogy a tervezett időpontban az angollal foglalkozzon.

Ön megtervezi előre, hogy mikor fog angolozni?

Ha csak azt tervezi el, hogy hetente két órát tanul, akkor könnyen tologatja maga előtt a tanulás időpontját, és vasárnap este azt veszi észre, hogy elrepült egy hét, tanulás nélkül. Nem baj, majd a jövő héten pótolja, gondolja magában…

Így azonban nem lesz eredménye, csak „füstbe ment terv” lesz a nagy év eleji elhatározásból.

Ön már megfogadta, hogy megtanul angolul, sőt idén el is kezdi. Sok tanulónak azonban közbejön valami, ami miatt elhalasztják a tanulást. Az angoltanulás sok embernél esik ebbe a csapdába. Ne engedje, hogy ez Önnel is megtörténjen!

Ha eddig még nem tervezte meg konkrétan az időpontokat, akkor kérem, hogy tegye meg minél hamarabb. Sokkal többet fog megvalósítani a terveiből, ha leírja azokat.

Amennyiben beírja előre a naptárába, hogy minden héten kétszer, például hétfőn és szerdán négytől hatig angolórára jár, kedden és csütörtökön pedig héttől nyolcig még készül is a következő órára, akkor sikerrel fog járni.

Így ugyanis beleviszi a tanulást a mindennapjaiba, és biztos, hogy nem marad el. És ha nem marad el, akkor bizony halad.

Mit gondol, Önnek sikerülni fog megtartani az újévi fogadalmát?

Véleménye fontos számomra. Kérem, írja meg itt a blogon!

Kérem, írja meg a véleményét!
Nagyon kíváncsi vagyok rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

39 hozzászólás a(z) “Tudja Ön mi az, ami az újévi fogadalmának teljesítéséhez, vagyis az angoltanulás sikerességéhez nélkülözhetetlen?” bejegyzéshez

 1. Sz Gyuláné

  Én a Bulldózer 1-3 kötetét vásároltam meg . Nagyon sokat tanultam belőle,Hallgatom a kazettákat is. Tervezem a további kötetek megvásárlását is, de csak ha akciós lesz, mert kis nyugdíjas vagyok,de azért szeretnék egy kicsit tanulni. A nyelv ismerete mindig hasznos, s Nekem a lányom külföldön él, s eljutok hozzá , jó ha nem szorulok az Ő segítségére. Sajnos nagyon gyenge a szövegértésem. Megértetni megértettem magam, csak ha beszélgetek, nem mindent értek meg. Mert akik tudnak angolul rendkívül gyorsan beszélnek,és nekem mindig kérnem kell kicsit lassabban beszéljenek. Ilyenkor kellemetlenül érzem magam. Jó volna megtanulnom ,szeretnék kicsit jobban tudni angolul, de koromnál fogva ,én már lassabban haladok.

  Válasz
 2. adminisztrator

  @Á. Zoltán
  Az, hogy év végére fog tudni angolul, az megoldható.
  Tegyen érte.
  Ne önmagukban álló szavakat tanuljon, külön-külön, hanem egész mondatokat.
  Önnek leginkább a Sikeres Angoltanulás Titkai Mesterprogramra van szüksége. Abban 140 oldalon leírom nagyon részletesen, és gyakorlatiasan, hogyan kell megtanulni angolul.

  Válasz
 3. Molnár István

  Tisztelt András!

  Megrendeltem a Bulldózer angotanfolyam kiadvány középhaladóknak első és második kötetét, nagyon hasznos számomra. Így hatvan év felett is látom értelmét a nyelvtanulásnak. Miden nap igyekszem időt szakítani a tanulásra és úgy érzem sikerrel forgatom a könyveket. Viszont úgy gondolom, szükségem volna a kezdőknek szóló könyvre is. Szeretném megrendeni az első kötetet is, amennyiben kedvezményes áron azt is megkaphatom.
  Köszönettel : István

  Én is eredményes, szép új esztendőt kívánok Önnek.

  Válasz
 4. Á. Zoltán

  Most fejeztem be egy kétéves képzést, ahol hetente minimum 5 angol óránk volt. Azt nem állítom, hogy minden feladatot elvégeztem (ez feladatsoronként 3-4 óra lett volna), de tanultam a szavakat, nyelvtant, sajnos angol kazettát nem tudok hallgatni.

  Az osztályban nem a legrosszabbak közül való vagyok, sokszor egyetlenként szerepeltem órákon (mert más jelentkező nem volt). Mégsem tudok angolul. Rossz a szó-kiejtésem, a nyelvtant nagyrészt értem, de a folyamatos (értsd: dadogós) beszéd közben nincs időm a helyes nyelvtant végiggondolni, és amit magyarul mondok, nem tudom angolul kifejezni. Sokan mondták, mondjak mást. De én nem az ő fejükkel, hanem a sajátommal gondolkodom, és szeretném azt mondani, amit gondolok. Azaz ha azt akarom mondani, hogy „elmentem a könyvtár előtt”, ezt szeretném mondani, pedig nem tudom a könyvtár szót (Parlamentet tudnék angolul is mondani, csak akkor nem igaz a mondat.) Arról nem is szólva, hogy milyen igeidőbe is kell tennem az „elmentem” szót? Merthogy többféle múlt idő van.
  Fogok tudni év végére angolul? Szükségem volna rá, gyakorlati használatra.

  Válasz
 5. Apróné Balogi Katalin

  Kedves András! Igaza van, önfegyelem kell, mint mindenben. Csak egy jó tanulópár kellene már! Egyedül nem megy! Önnek is fog sikerülni a kockás has, ha komoly epés diétát tart, ha van még epéje, ha nincs. Biztos siker a fogyáshoz!! Saját tapasztalatomból beszélek. Futni nerm muszáj, de napi 1 órát sétálni igen evés után. Utolsó étkezés fél hétkor. Üdv. sok szeretettel: Katinka

  Válasz
 6. hegyi marcsi

  Boldogabb Új Évet kívánok András, de elsősorban jó egészséget a munkájához.!

  A BULLDOZER könyvből tanulok, hallgatom a CD-t.
  Köszönet Önnek a figyelmességért, a biztatásért.
  További sikeres, jó munkát kívánok.!
  Üdv:Marcsi

  Válasz
 7. Bartha Józsefné Ibolya

  Boldog Új Évet kivánok András! Tanulgatok magánszorgalomból és az unokámmal is.Jó lenne legalább annyira elsajátitanom ezt a nyelvet ,hogy megértsem ,megértessem magamat.Mindig rájövök arra,hogy nagyon keveset tudok.A könyveimet soha nem teszem el,mindig foglalkozom az Angollal.Nagyon kevés az időm ,mert még dolgozok is.Hogyan lehetnék hatékonyabb? Üdv.Ibolya

  Válasz
 8. Anna Szabados

  Kedves Andras!

  Kivanom, hogy sikeres legyen a kilok leadasaban is a 2014-es esztendoben!

  2014 jan. 7-tol jarok egy intenziv angol iskolaba, heti 5 napon at napi 6 orat toltok ott. Soha nem hianyzom, es nincs szandekomba, (nincs kifogas es nyafogas) remelem, hogy felev alatt meghozza a gyumolcset. Ezt kovetoen lehet gyarapitani az alapokat. Mivel a szepkoruak taboraba tartozom, igy mar raerek,
  de ebbol kifolyolag nyilvan tobb idot is kell az anyaggal foglalkozni
  Azt gondolom, hogy a rendszeres tanulas meghozza az eredmenyt
  Udv.: Anna

  Válasz
 9. csabai Ili

  Kedves András

  Na ,hogy is van ez kedves András ! Ügye nem is olyan könnyű betartani az újévi fogadalmat Én úgy ahogy írtam egy kicsit többet fogok a te szuper könyvedből tanulni mert tényleg nagyon jó pláne ,hogy oda van írva ,hogy kel kiejteni ez nekem könnyítést add
  A CD tényleg szuper de sokszor hallgatóm de néha azt veszem észre nincs is ott a figyelmem Bár igazad lennél ,hogy év végéig tudjak legalább az unokámmal szót érteni
  BUÉK még egyszer és igen tessék a futást nem abba hagyni én is sokat tornázom kirándulók jobban megy mint leülni és magolni
  Engem az interneten szintén van egy csaj aki noszogat mit András de köszönőm mert így tudom,hogy dolgom van
  Üdvözlet szeretettel ILI

  Válasz
 10. Markó Józsefné

  Kedves András!
  Én sajnos most abbahagytam már második hónapja, mert szívműtétem lesz a hónap végén, de utána folytatom.
  Idén nyelvvizsgát szeretnék tenni.
  Utána jöhet az orosz nyelv!
  Nyugdíjas vagyok és szórakozásból tanulok!
  Üdvözlettel: Markóné

  Válasz
 11. Janzsóné H Márta

  Kedves András!
  Hát nem akarom ismételni magam a könyvek dicséretében.Így mindössze nagyon boldog új évet szeretnék kívánni,jó egészséget és sikerélményt az angolnyelv tanításában.Várom az új tankönyvek megjelenését.

  Üdvözlettel: Janzsó Márta

  Válasz
 12. Janzsóné H Márta

  Kedves András!
  Boldog új évet kívánok.
  Nagyon jók a könyvek,szeretek belőlük tanulni,természetes,hogy a kiejtést is oda tetszett írni.
  Naponta előveszem,az Önök könyve szinte a legjobban szerkesztett nyelvkönyv,ami kapható. Várom a folytatást!
  Az Ön humora is kíváló,jókat derülök rajta.

  Tehát, várom a folytatást.
  Üdvözlettel: Janzsó Márta

  Válasz
 13. Hunyadi László

  Kedves András !

  Sajnos én sem a „kamaszok „közé tartozom,de még nem adom fel. Better late than never !!!
  Rákosi pajtásnak köszönhetem, hogy 15-éves koromban az ország összes iskolájából kitiltottak.Nem hagytam magam, építész technikus, majd okleveles építészmérnök lettem.
  A nyelvtanulás csak ezután következhetett.Segítséget szeretnék kérni:
  A nyelvtan logikus egymást követő fejezeteihez, gyakorlati, mondatokat / min. 3 db / amelyek megoldása esetén az egyedül tanulók / küzdök !!! /előre haladhatnak.
  Üdvözlettel: László

  Válasz
 14. Dr. Schaffler Éva

  Úgy gondolom Andrásnak több angol szöveget kellene hallgatni, pl. párbeszédet, kazettát, és talán kis angol könyvet olvasni és
  okvetlenül angolul társalogni. A kifejezések és frázisok betanulhatók, ezzel is kellene több mondatot szerkeszteni. hangosan mondogatni. Csak „fejben nem lehet angolul megtanulni. Viszont napi 5 szót simán!”
  Üdv.: Éva

  Válasz
 15. Bolgár Atilla Andras

  Kedves Andras!

  A tananyag szerintem nagyon jó,megvettem a kezdőt és a közép haladót is.A feleségem és a három kislányom is ebből tanúl,egymás közt nagyon jól megy sze angol beszéd.Már annyi szóból ameddíg eljutottunk,de nekem van mégis egy problémám.Sokmindent megtanúltam a könyvekből,ennek ellenére mégsem értem meg ha egy külföldi kérdez tőlem valamit,csak a nagyon egyszerű mondatokat értem,aztán vége,tán csaak az örökké való tudja miért büntet így engem.Vagy csak arról van szó,hogy a külföldiek sem beszélnek jól angolúl,hiába két tökből,nem lessz egy dinnye.

  Boldog újjévet andrás.

  Válasz
 16. Damm Istvánné

  Kedves András! Áldott Új Évet kívánok jó egészséggel, sikerrel!
  Sajnos -betegség- és lustaság miatt hanyagoltam az előre el-
  tervezett tanulást. Pedig nagy szükségem volna rá.
  Talán az idei évben sikerül foglalkoznom az angol nyelvvel.
  A könyv jó, csak foglalkoznom kell vele.
  Üdvözlettel Valéria

  Válasz
 17. Margit

  Kedves Andras!
  Bekes, boldog szorgalommal teli Uj evet kivanok Onnek es sorstarsaimnak is!
  Fogadalmat nem tettem, de az On konyvei sokat segitenek.Torokorszagban jartam a nyaron es egeszen jol elboldogultam ugy a vasarlasnal, mint az etteremben.
  Koszonom Onnek a jo konyveket.

  Margit

  Válasz
 18. Kiss Anna

  Kedves András!

  Nagyon Boldog eredményes Új évet kívánok Önnek, s a levelezőknek is ! Nagyon jókat derültem, úgy is mint szépkorú, úgy is mint egy őszinte kicsit kevés idővel rendelkező nyögdíjas ( még most is dologozni kényszerülök), nem mentegetőzni akarok, de egyik munkából a másikba esem nem rossz nyugdíj mellett! Nekem pontosan az Ön könyvére lenne szükségem,( másképp írjuk, másként ejtjük) mert én soha nem tanultam ezt a nyelvet.Kicsi orosz, német maradt a szürke állományomban. Szeretnék egy kicsit utazni, de ez a tudomány kellene hozzá, oda nem vihetem a google fordítót! Tehát az akarat meg van csak a napot tudnám még 3-4 órával bővíteni!
  Üdvözlettel: Anna

  Válasz
 19. Mákné, Mária

  Kedves András!
  Én is kívánok Boldog Új Évet!
  Örülök, hogy végre tudunk kommunikálni, legalább magyarul. Nekem nagyon sok angol tananyagom van. A legértékesebb: „Angolul Könnyű” 30 részes sorozat. Ez az újság az Ön stílusában van szerkesztve. Már én is a szép korúakhoz tartozom. Ráadásul mozgásfogyatékos vagyok. Az angol nyelvtudásra nagy szükségem volna. Köszönöm, hogy ismét jelentkezett. Ígérem, hogy még ma 1 órát fogok tanulni. Hetente 3 órát fogok rászánni.
  Üdvözlettel: Mária.

  Válasz
 20. csabai Ili

  Boldog Újévet Kívánok Szeretettel
  Kedves András már hiányoltam,hogy nem jelentkezik nagyon
  hiányoltam Mert mindig érdeklődik noszogat ,hogy állok a tanulás terén Hát úgy őszintén elég nehéz az én koromba de próbálkozok
  Pedig a lányom mindig mondja hagyak csapot papot mennyek ki hozzá az U S A és ott egyszerűbben menne a tanulás
  De hát én már ilyenről nem álmodozom
  igen én is újévi fogadalommal fogadtam egy kicsit többet foglalkozom az angollal látja hiába minden könyvet megvettem magától ,hogy könnyebb legyen de így is nekem nehéz
  Én tudom többet kéne foglalkozni de nincs időm egészségileg sajnos nem vagyok teljesen jól Köszönöm a levelet remélem hamarosan halok felőled Üdvözlet ILI

  Válasz
 21. Pribéli Jánosné

  Kedves András! Boldog Új Évet kívánok.

  Köszönöm szépen a biztatást, olykor-olykor tanulgatok. Én az
  idősebb korcsoporthoz tartozom, nagyon érdekel az angol nyelv.
  Járok külföldre. Az unokáim még kiskorúak, de három nyelven
  beszélnek és forditanak. Remélem fogok tőlük is tanulni hamarosan.

  Üdvözlettel: Erzsike.

  Válasz
 22. Katalin

  Kedves András!
  Boldog újévet Önnek, és mindenkinek aki elolvassa a bejegyzésemet.Oly annyira komolyan gondolom az angol tanulást,hogy első dolgom volt idén az angol tanár keresése.Szerencsém volt,megtaláltam és már két órát vettem.Hetenként két órát (1-1 órát) tanulok a tanárral és terveim szerint másik kettőt otthon.Remélem lesz elég kitartásom,végül is kizárólag rajtam múlik.Már nem dolgozom,utazni szeretnék,de nyelvtudás nélkül el sem mernék indulni külföldre.
  Üdvözlettel
  Katalin

  Válasz
 23. Ibolya

  Kedves András!
  Nagyon köszönöm ezt a kiváló és szuper könyvet .Nincs olyan nap ,hogy ne venném a kezembe
  Igen meg fogadtam 2014- ben, meg tanulok Angolul és ez a kiadvány nagyon segít nekem és hálás vagyok önnek érte
  De nagyon örülnék neki ha lenne tanárom ,még is csak jobban menne a tanulás egy kicsit előrébb
  Még egyszer köszönöm
  Tisztelettel Ibolya

  Válasz
 24. Török Ferenc

  Szeretnék megtanulni angolul, de sajnos idős vagyok és kicsi a nyugdíjam. Ugyan néhány szót tudok mondani angolul de tudom hogy ez nem elég. A fiam tavaly kivitt Kanadába egy hónapra és a boltban már egész njol ment. Megtudtam mondani a kanadai vámosnak is hogy a fiamhoz jöttem látogatóba. De ez nagyon kevés. Megvettem volna tavaly a „buldózert” is ha lehetett volna részletre kapni. Talán lehetne ilyen lehetőséget is adni.

  Válasz
 25. Margit

  Kedves András!

  Annyira szeretnék angolul beszélni, de mivel sajna anyagi akadályokba ütközök marad az önképzés.

  Üdv: Margit

  Válasz
 26. Nemes Ferenc

  Kedves András!
  BÚÉK Önnek és a nyelvtanuló Társaknak is.A Bulldózer – csomag
  számomra sok segítséget jelent. Javaslatai,tanácsai egyszerre segítenek és inspirálnak. A tervszerűség nekem is gyengém, bár néha úgy gondolom, hogy a belső késztetés hozama is ellensúlyozhat ebből valamit. Rendszeresen tanulok – ennek előzménye is van -a szóbeliséghez kell több időt, illetve segítséget találnom. Nem adom fel!…Üdvözlettel:Ferenc

  Válasz
 27. Gyöngyi

  BUÉK Mindenkinek! Nem igazán vettem komolyan az angol tanulásra vonatkozó álmaimat… Száz +1 kifogást találtam, hogy miért halogatom. (Határidős munkák, háztartás, kevés szabadidő, nem elérhető a tanfolyam, jó nekem a fordító program is…)
  Ennek vége. Beiratkoztam egy kezdő tanfolyamra és nagyon élvezem. Bármilyen hihetetlen, lassan ragad rám valami és még többet szeretnék! … Gyöngyi
  (Muszáj dönteni, a sült galambok ritkán repülnek.)

  Válasz
 28. Levi

  Köszönöm, és én is boldog ùj évet, sok sikerélményt, örömöt és lankadatlan tanulàsi kedvet kivànok mindenkinek.
  Màr egy ideje nagy élvezettel és lendülettel tanulok nyelveket. Most éppen a franciàt (kb. 8 hónapja kezdtem el). Hogy hogyan? Mivel nekem sem telik tanfolyamra, sem francia anyanyelvű hàzvezetőnőre, ezért (is) autodidakta módon. :).
  A neten több millió anyagot talàlok a franciàhoz, az angolhoz pedig még annàl is többet… Fontos a hangzàs, hogy minél többet halljam és egyre jobban megtudjam ismételni a mondatokat, kifejezéseket. (Vagyis a beszéd is.) Az ‘anki’ nevű ingyenes programba ezeket összegyűjtöm (hangot, képeket, szöveget) és ezzel is naponta gyakorolhatom. Aki még nem ismeri ezt a hasznos segédeszközt, annak ajànlom szives figyelmébe. Szoktam filmeket nézni a célnyelven, vagy (gyermek)dalokat hallgatni, stb… Meglepően sok a forràs, a lehetőség. Csak keresni, vàlogatni, hasznàlni kell. Közben nem csak a nyelvet tanulja az ember, hanem érdekes kultúrákat, dolgokat, embereket ismerhet meg. Ja, és hàzimunka közben is lehet tanulni … :)

  Válasz
 29. Ibolya

  Kedves András!!!!
  BOLDOG, KOCOGÁSBAN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK!!!
  A TÖBBIEKNEK IS!!!
  Sajnos én is sokszor elhanyagolom az angol tanulást. Azzal
  nyugtatom magam, hogy már idős vagyok hozzá,de tudom ez
  nem igaz, sok rejtvényt fejtek, helyette az angollal kellene
  foglalkoznom, tudom, megpróbálom, remélem menni fog.
  Üdvözlettel: Ibolya

  Válasz
 30. ombódi mária

  Kedves András !!!
  Először is B:U:É:K!!! mindenkinek!
  Buldózert rendeltem öntől, amit nagyon szeretek. Sajnos a cd-nek a költözésbe nyoma veszett, nagyon szeretnék ha lehet venni helyette. Nekem nagyon tetszett a hang anyag,kérem segítsen.
  Üdvözlettel: Mici

  Válasz
 31. Kertesy Anna

  Kedves András! Én is boldog új esztendőt kívánok „futással vagy
  anélkül”!
  Én- bevallom-,nem terveztem angolórákat -bár rám férne-,
  nem is akartam, mert csak így-magányosan- tanulok, több-keve-
  sebb önfegyelemmel.(Inkább az utóbbi!) Megpróbálok beszélni is
  olykor…
  Bevallom, engem nagyon zavar, hogy a tankönyvükben odaírták
  a kiejtést,mikor már rég rögződött bennem az angol helyesírás,
  ezért -ha kezembe veszek a. könyvet, nem az Önökét. Meg kell
  jegyeznem, hogy én modernül gondolkodó,de idős hölgy vagyok!
  Minden jót Önnek és az ifjúságnak!
  Anna

  Válasz
 32. Kálnai Mihály

  Érdekes dolgokat ír Nagy Tamás. Ráadásul ez az „István” nem is tud magyarul.
  Egyébként a Bulldózer könyveket elolvastam, éppen azon gondolkodom, hogy még egyszer elolvasom. Nagyon jók. Mindenkinek melegen ajánlom. Már ennyi megérte.
  Továbbra is élvezettel olvasom a blogot, és a „bejegyzéseket”.
  Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok.

  Válasz
 33. Fodorné

  Szerintem nekem házvezetőnőt kellene fogadni.

  Boldog új évet.

  Üdvözlettel: Fodoné

  Válasz
 34. Bea

  Önnek is Boldog Új Évet kívánok !

  Remélem sikerülni fog az újévi fogadalmam.
  Az angollal foglalkozom annyit, amennyi időm van rá itthon.
  (heti 4 x 60 perc)

  Válasz
 35. istván

  nékem sajna nincs pénzem se hogy tanulni tudjak!!de el olvasok minden dolgot ami a tanulásról szól ,de még olyan dolgot nem találtam ami segíthetne ,nem azt mondom hogy könnyen de ésszerűben tanulni,üdv, istán

  Válasz
 36. Zsuzsa

  Kedves Gábor! Köszönöm az e-mailt. Szeretnék idén előrébb jutni az angol nyelv tanulásában is. Az 1 Bulldózer 1. könyv hasznosnak bizonyyult, jó összefoglalót adott és öröm volt belőle tanulni.Mikor és hogyyan rendelhetem meg a 2. részt? Önnek is Boldog Új Évet Kívánok!

  Válasz
 37. Nagy Ágnes

  Nagyon jókor jött ez a „szem-nyitogatás”!!!!! Tavalyi évben én sem voltam valami hatékony, majd most!!!!!

  Válasz