Úgy szeretnék valakivel angolul beszélgetni…

Ismeri ezt az érzést?

Emlékszem, amikor kezdő nyelvtanulóként keresni kellett az alkalmakat, hogy ne csak a csoporttársakkal és a tanárommal beszélhessek angolul. Úgy kellett vadászni minden apró lehetőségre.

Elmentem az angol követségre és kérdeztem valamit a portástól. Persze kiderült róla, hogy magyar. Odabent az ügyintéző és a könyvtáros már szerencsére angol volt, így próbálkozásom sikerrel járt: olyan emberekkel beszéltem angolul, akik nem tudtak magyarul! Használtam a nyelvet.

30 évvel ezelőtt még sokkal több erőfeszítést igényelt egy külföldi beszélgetőpartner felkutatása. Mára mindez sokkal egyszerűbbé, könnyebbé vált. Itt van például az internet. Ma már nem kell heteket várni arra, hogy választ kapjunk egy Amerikába vagy Ausztráliába küldött levélre, hiszen akár öt percen belül megérkezik a válasz. Sőt, még a postára sem kell elmennünk, hogy feladjuk a leveleket. Azért ez így sokkal kényelmesebb és gyorsabban módja a nyelvgyakorlásnak.

Az internet segítségével ki lehet váltani a külföldiekkel való személyes találkozást is. Manapság egyszerű a neten gyakorolni az angol beszédet.

És érdemes ezt megtennie, mert nemcsak remek gyakorlási lehetőség, hanem amikor majd külföldre megy, már rendelkezni fog valódi gyakorlati tapasztalattal. Nem a külföldi útja során fogja érezni, hogy jaj, minden kezdet nehéz, most aztán bedobták a „mélyvízbe…”

Addigra látni fogja, hogy nem is olyan nehéz a külföldiekkel angolul beszélgetni. Most akkor azt nézzük meg:

Hogyan keressen beszélgetőpartnert a neten?

Hiszen vannak kiváló számítógépes programok, amelyek segítségével ingyenesen tudunk egymással beszélgetni, akkor is, ha földrajzilag nagy közöttünk a távolság. Ilyen például a skype, ami remek lehetőség a nyelvgyakorlásra. Rákattintunk a külföldi ismerősre, és ha gépnél van, máris beszélgethetünk vele, teljesen ingyen, akár órákon át.

Na jó, de honnan lehet azt tudni, ki az, aki szabadidejében külföldiekkel akar beszélgetni?

Szerencsére ez nem csak az Ön problémája, hanem nagyon sok nyelvtanuló társáé is. Emiatt több olyan oldal is készült, amely kifejezetten beszélgető, levelező partner keresésére szolgál.

Ilyen például a
www.interpals.net
vagy a
www.penpalworld.com

Nyilván, miután megismerkedünk valakivel egy ilyen oldalon, és már sikerült néhányszor levelet váltani, vagyis kialakult egy levelező-baráti viszony, akkor áttérhetünk szóbeli eszmecserére, például a skype használatával. Ami a legjobb ezekben a levelezőpartneres rendszerekben, hogy be lehet állítani, milyen korosztályúakkal szeretne levelezni, beszélgetni. Írhat magáról néhány bemutatkozó sort, és olyan levelezőpartnert találhat, aki Önhöz hasonló érdeklődésű.

Ön már próbált levelezőpartnert találni?

Ha van ilyen levelezőpartnere, írja meg a tapasztalatait itt a blogon!

Kérem, írja meg a véleményét!
Nagyon kíváncsi vagyok rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

47 hozzászólás a(z) “Úgy szeretnék valakivel angolul beszélgetni…” bejegyzéshez

 1. Kántor Márta

  Hello szeretnék beszelgetotarsat angolul. Kezdő vagyok nemrég kezdtem angolul tanulni ezért nagyon nagy szükségem lenne rá. Már nem vagyok fiatal viszont most van időm teljesíteni a bakancslistam. Köszönöm szépen. Ha valaki úgy gondolja hogy neki is megfelelne kérem jelezze. Boldog lennék. További szép napot mindenkinek.

  Válasz
  1. Zsuzsa

   Kedves Márta, van kedved kipróbálni, hogy tudunk-e együtt haladni az angollal?

  2. Anikó

   Kedves Márta! Csak most olvastam a leveled. Ahogy írtad, már én sem vagyok fiatal, de most szeretném teljesíteni a bakancslistám.

 2. Kasza Erzsébet

  Sziasztok! Szintén angol újra kezdő vagyok! Beszélgető partnert keresek Budapesten. Fekete Gábor angol nyelvleckém van. Megvettem. Nagyon jó lenne tanulótàrs is hozzá. Örülnék ha valaki csatlakozna. Megoldható, hogy nálam gyakoroljunk. Üdv. Böbe. shery3@gmail.com

  Válasz
 3. Kulcsár István

  Sziasztok!

  Érdeklődéssel olvastam soraitokat az angol nyelv tanulása,gyakorlása ,beszédgyakorlás terén.
  Sajnos én is többszöri újrakezdő vagyok és még mindig nem tudom az angol nyelvet beszélni .
  Számomra a nyelvtan nagyon nehezen megfogható valami,annak ellenére hogy fontosságának
  tudatában vagyok.

  Keresem az angolul beszélő tanulótársat,akivel egymást segítve előbbre jutunk a folyékony
  társalgásban angol nyelven.
  Várom válaszotokat,jelentkezéseteket,javaslatotokat a hatékonyabb angol tanulás érdekében a benti e-mail címre : istvan.kulcsar.9 (kukac) gmail.com

  Válasz
 4. Szilvia Revesz

  Hello mindenkinek en is szeretnek 1 tarsat akivel angolul tudnak beszelgetni / levelezni, elege kezdo szintu vagyok angolbol de az alap tarsalgas elege jol megyen. Ha valaki szeretne velem csatlakozni akkor irjon nekem valaszt az email cimemre.

  Válasz
 5. Neti

  Ma olvastam én is ezeket a bejegyzéseket, és sokan írtatok jókat, de én másban látom az alap problémát, mikor elmész egy nyelvtanfolyamra, és nem tudsz beszélni.
  A heti 1 alkalom olyan mintha nem is járnál. Így soha nem fogsz beszélni. Én olyan helyre járok, ahol heti 2 alkalom van (én ennyit tudtam bevállalni), és az órák több, mint 3/4 része abból áll, hogy mindenki beszél, mond valami élethelyzetet, amit tanultunk (rövid „mese, szöveg, történet, élethelyzet”) arra rá kell kérdezni, minden mondatára, és mindig más válaszol. Mesélsz magadról (ha füllentesz, az a legjobb, mert mindenki nevet, és tanul). De van visszahúzó erő is, amikor 9 hónap után tökéletesen látszik, ki(k) a visszatartó erő(k). Nem tudja, nem érti, nem akarja megtanulni, már bocsánat, de szarik rá, és ezzel nem látja, hogy téged, és azt aki már tökéletesen érti, visszatartja.
  Nem tudom ti meddig tanultátok az egyszerű jelent (present simple), de mi 6 hónapig. És a mai napig nem tudja. Éppen ezért én is próbáltam keresni olyan emberkét, akivel legalább levelezni lehet (mert írni jobban merek, mint beszélni :) ), de nem találtam egyik oldalon sem olyat, aki magyarul akart tanulni, és anyanyelvi angol.
  A livemochán, és is javítok feladatokat, akik bejelöltek, de ők nem angolok. És az én feladataimat, soha senki nem javította ki eddig (röpke 6 hónapja), pedig, ha „coins”-hoz akarsz jutni (ami kell a feladatokhoz), akkor javíthatsz feladatokat, és automatikusan bejelölnek, mert látják, hogy te javítottad, és segítesz neki.
  Mondjuk nekem nem az a célom, hogy tökéletesen beszéljek angolul, hanem az hogy tökéletesen értsem ami a cikkekben, blogokon le van írva, mert én ezeket olvasok már majdnem 7 éve. Ezzel iszonyatos szókincs marad meg bennem (legalábbis azt hiszem), csak a nyelvtant nem tudom.
  Does it matter?
  Nekem nagyon számít. Mert ez által tudok egy mondatot összerakni, mert az szerintem sokkal nehezebb, ha az élethelyzetre való mondatokat bemagolod. Persze ezek is megmaradnak (legalábbis néhány), de sokkal jobb, ha te állítasz össze egy mondatot, és max. kiegészíted a berögzült résszel.
  Én úgy gyakorlok, (mivel beszélgető partner nincs), hogy megpróbálok magamnak elmondani 1-1 mondatot.
  Például most ezt. Vajon eltudnám mondani? ÉS megpróbálom. (amúgy ezt még nem tudom, mert fogalmam nincs mi a feltételes mód) :)
  Kitartás, és menni fog!

  Válasz
 6. Levi

  @Németh Szilvia
  Kedves Szilvia,
  remélem, sikerült tanulotàrsat talàlni. Szivesen segitenék, franciàul tanulok, bàr én is csak kezdö vagyok. Persze nem vagyok Szombathely közelében, mert januàrban kijöttem Franciaorszàgba. Gondoltam, itt folytatom a megkezdett tanulàst. Egyelöre nem jàrok tanfolyamra, sem tanàrhoz, csak magam tanulok. Közben sikerült munkàt talàlnom és a francia kollégàktol sok mindent hallok, kérdezek. Persze a neten is rengeteg francia anyag talàlhato és otthon is (Magyarorszàgon) tanulhato. Csak motivàcio, szorgalom és akarat kell hozzà. Szerintem nagyon szép és logikus nyelv. Egyre jobban tetszik. Ha esetleg tudok segiteni, akkor szivesen teszem.
  üdvözlettel,
  levihelps@gmail.com

  Válasz
 7. Németh Szilvia

  Sziasztok!

  Szeretnék találni egy (kezdő) franciául tanuló embert, akivel tudnék gyakorolni. Szombathelyen lakom, ezért jó lenne a környékről.
  Várom az érdeklődőket.

  Válasz
 8. Anikó

  Sziasztok!
  Olvastam a véleményeket érdekesek és talán hasznosak is kifogom próbálni :)
  Sajnos én többszöri újrakezdőként elég nehezen találok olyat akivel gyakorolhatnék egy kicsit. :(

  Válasz
 9. adminisztrator

  @Gabor_1 – Nem tudom, hogyan lehet valakiből nem befelé forduló.

  Olvasson sokat.
  Keressen olyan könyvet, vagy folyóiratot, ami érdekli, és memorizálja annak a szövegét szerintem, azzal is fejlődik.

  Válasz
 10. Gabor_1

  Nem tudok beszélgetni. Nem tudok, mert nem vagyok társaságba járó ember és általában az általános társalgási témák untatnak.
  Egy társaságban csendben vagyok és így vagyok ezzel a nyelvtanulás során is.
  Ott is csak figyelek és hallgatok, és hiába tudom angolul elmondani, amiről témáról szó van, az nem köti le a figyelmem, nem tudok a témához hozzászólni.
  A nyelvtanulóknak szóló társalgási témák pont ezekből, a számomra unalmas témák feldolgozásával segítik elő a nyelvtanulást. (persze ezek fontosak a tanuláshoz).
  Engem mégis untatnak. ezért a figyelmem elkalandozik, nem köt le és így nem is marad meg.
  Ebből következik, hogy a memorizálás alig működik és az is hogy a beszéd gyakorlása alig megy, mert nem, vagy alig tudok hozzászólni olyanhoz, ami nem, vagy alig érdekel.

  Ami témák engem érdekelnek, annak a nyelvezete már bonyolultabb, ahhoz már jól kell tudni egy nyelvet.

  Befelé forduló, társaságban csendes, visszahúzódó nyelvtanuló, hogyan gyakorolja a beszédet?

  Válasz
 11. Taxis

  Angolul szeretnék megtanulni beszélni (gondolkodni), társalgási szinten.
  Célom a beszéd élsajátítása és nem a vizsga, vagy a nyelvtan alapos ismerete, mert nem szeretnék úgy mondatokat alkotni, hogy a nyelvtani szabályokon gondolkodjak percekig, hogy mi a helyes szó sorrend, ezzel is blokkolva a folyamatos beszédet.
  A tanfolyamokon tanított (erőltetett) angol nyelvtan, magyar magyarázatával (ige, rag, segédige) kicsit sem jutottam közelebb az angol beszédhez, sem ahhoz, hogy mondatokat tudjak alkotni. (nyelvtanilag helyes mondatokat).
  Az eddigi tanfolyamok és magántanári órák nem voltak hasznosak, mert lényegében azokat a szavakat, mondatokat használom, amiket valahol olvastam, vagy egy turistától láttam és hallatom, hogy úgy mondja az adott szituácíóban, vagy épp valamelyik angol nyelvű filmből ragadt rám, hogy abban úgy mondták az adott szituációban. De mindenképpen az marad meg bennem jobban, ami hangilag és képileg is összetartózik, ezért sok filmet, és videót nézek és hallgatok. Ill van pár bemagolt általános mondat, amit használok egy beszélgetés során.
  Pár éve tanulom a nyelvet, szinte minden nap, 1-3órát, bár igaz, hogy munka mellet, és nem is vagyok már túl fiatal és a pénzem is végleges, nem tehetem meg, hogy kipróbáljak 100 tanárt, vagy tanfolyamot.
  Beszéd a fontos (a munkám miatt), mert arra van szükségem, írnom nem kell, vizsgázni pedig nem fogok. (gyerek is elöbb beszél)
  Van-e erre specializálodott tanár, módszer (nem csóda módszer)?

  Válasz
 12. Tamás

  Növérke,
  A francia nyelv érdekes, voltam Franciaországban már,
  és dél felé, a francia alpoktól lefelé nagyon tetszik,
  visszavágyok aubagne-ba illetve la ciotat-ra,
  az nagyon szép, francia tengerpart,
  valamint a szemléletük is nagyon tetszett,
  változatos, gyümölcsös ételeket esznek,
  és megadják az evés módját. meg még egy pár dolog,
  az angolt azt nem, vagy nagyon gyengén beszéli a legtöbb
  francia, de segitökészen állnak hozzá, nekem tetszett,
  másrészt, az európai nyelvek két részre oszthatók,
  angolszász, illetve latin,
  a francia latin, de angol után mégis lehet haladni vele,
  mert a közelség, a 100 éves háború miatt rengeteg
  jövevényszó átment az angolba, vagyis ha bö angol
  szókinccsel rendelkezel, akkor már sok szót ismersz
  a franciából,
  mikor lent voltam, minden tábla olyan volt, mintha
  angolul lett volna kiirva. Lehet a francia lesz a
  harmadik nyelv amit megtanulok. C’est bien ?
  Most a második nyelvnél tartok. Már ez rég
  folyékonyan megy.

  Gábor, próbálj meg logikusan gondolkodni.
  Tudod mennyi mesebeszéd, hülyeség terjeng
  magyarországon ?
  Gondolj bele, Mo-n, ahol ha nem ért valamit,
  megkérdezi az anyanyelvén, hogy van ez ?
  Kimegy külföldre, idegen ország, lehet az egyetlen
  magyar, tudod milyen kulturális sokk ez elöször ?
  Ez nem igy van.

  Másrészt, az elsö nyelvtanulásnál, van sok módszer,
  abban igazad van, minden ember más, igy más módszerrel
  tud jól, és gyorsan tanulni. Ezt neked kell megtalálni,
  és kikisérletezni, mi a jó és gyors neked.
  Másrészt minden nyelvnek van olyan része, ami logikára,
  rendszerre épül. Aki jó matekos, az gyorsan tud haladni.
  Sok résszel, van amivel nem. Mert van ami nem logikus.

  Másrészt, az egy jó gondolat, hogy beszélgetni, mert
  mindenki az anyanyelvét igy tanulta meg. Beszélni,
  beszélni, és beszélni, aztán majd észreveszed, mit
  mondtál rosszul, ezt majd javitod magadban, és szép
  lassan jól is fogsz beszélni.
  Másrészt, a nyelvnek 4 része van. Irás, olvasás,
  beszéd, és szövegértés, ezekröl sem kell elfelejtkezni.
  Valamint a szókincs fejlesztésröl.
  Még valami, szorgalom, és kitartás nélkül a nyelvtanulás
  nem megy.

  Válasz
 13. Gabor

  Tamás, nem akarlak meggyőzni, neked és nekem is van egy, egy szemléletmódunk, ami eltér.
  Én olyan személyeket ismerek, akik itthon nem tudták jól elsajátítani az angol nyelvet, míg külföldi tanfolyamon sikeresen és az elmondásuk szerint könnyedén elsajátították.
  A konyhanyelv is értékes, nem akar mindenki nyelvmester, egyetemi oktató lenni, így az átlagnak, a hétköznapi kommunikációhoz az is elégséges.
  Azt is szem előtt tartóm, hogy nem minden a módszereket, a szorgalmon múlik, mert vannak képélességeink, adottságaink, van akinek jobb, van akinek rosszabb és ehhez kell mérni az elért eredményt.
  Ahogy nem lehet mindenkiből olimpiai bajnok, vagy zongora művész, úgy igaz ez a nyelv ismeretre is. Nem mindenkinek az idegen nyelv élsajátítása az erőssége, de attól még megtanulhatja és konyha szinten is jobb tudni egy nyelvet, mint sehogy.

  Válasz
 14. Tamás

  Hát, megint vannak itt érdekességek,
  elöször az Olga irja elder ?
  Elder az older szinonimája, csak baráti
  vagy rokoni körben használják,

  Másodszor, Gábor, hogy te egyet értesz,
  vagy nem, nekem mindegy, a saját utadat
  nehezited csak meg, azt a havat, amit az
  angoltanulásban még le fogsz taposni,
  évekkel ezelött letapostam,

  Másik, valóban meg lehetne tanulni,
  pl Londonban, nulláról az angolt,
  a kérdés az, mennyivel lenne ez lassabb ?
  mennyi félre értelmezés lenne, amit késöbb,
  igen nehéz lenne korrigálni,

  Egyébként, vannak dolgok, amit pl magyar angoltanárok
  is rosszul tanitottak,
  Eme kérdést, úgy oldom meg, hogy megkérdezem,
  a született angol kollégám, hogy van ez ?

  Mi az alapfok, középfok ? Milyen szinten, mennyire
  tudod magad kifejezni, mennyire szabatosan,
  egy nyelvet lehet konyhanyelven is beszélni,
  valamire az is jó,

  Válasz
 15. Gabor

  Anna, nem személytelen az online beszélgetés, ha van hozzá webkamera kép. A témát fen kell tartani, akár csak egy magyar nyelvű beszélgetés során. Én ezért szoktam javasolni, hogy egy huzamban, egy beszélgetés ideje 15-30perc között legyen, mert az még jól ki lehet tölteni. Csak fantázia kérdése, hogy épp milyen témával.

  Érdekes, ahogy beállítjuk a nyelvtudásunkat:
  „ középfokon vagyok, de nehezen megy a beszéd”, ezek szerint beszéd terén nem vagy középfokon.
  De mi is az, hogy alap fok vagy közép fok? A magyar vizsgarendszer szerint az? Vagy ahogy önmagunk nyelvtudását megítéljük? Hagyjuk a fenébe a fokokat! Beszélni kell, mert a szóbeli kommunikáció társas tevékenység, foktól függetlenül. A gagyogó kisgyereket is meghallgatjuk! Hogy ez fúra egy érett felnőttől? Hát persze hogy az, de valahogy el kell kezdeni beszélni.
  Bátorság!

  Hozzunk össze egy Skype csoportos, webkamerás online hívást, ahol mindenki beszélhet, mindenkivel, nyelv tudástól függetlenül? A móka és a gyakorlás kedvéért meg lehet tenni, szándék és szervezés kérdése. De ne tölem várjátok a szervezért, én csak ötlet adó vagyok.

  Válasz
 16. Gabor

  Kedves Olga, egyszerűen szuper vagy, és nagyon szépen köszönöm. Mennék is, de BP-töl 200km-re élek. Mivel a környékemen nincsen erre lehetőségem ezért maradt a net és a online lehetőségek.
  Még egyszer köszönöm szépen.
  @Szécsi Olga

  Válasz
 17. Anna

  Én is sokáig keresgéltem, hol lehetne anyanyelvűekkel a beszédet gyakorolni. Nem igazán jártam eddig sikerrel, pedig sok időt és energiát szántam már a keresgélésre. Én kb. középfokon tudok angolul, de nehezen beszélek. Nekem az is fontos, hogy ne a neten beszélgessünk, mert az olyan személytelen. Meg ahogy mondtátok, ha kifut egy téma, jön az üresség. Lehet, hogy marad András módszere: külföldiek leszólítgatása az utcán…

  Válasz
 18. Szécsi Olga

  @Gabor – Kedves Gábor!
  Én tudok itt Budapesten ajánlani beszélgetőpartnert, ha nem haragszol meg. Minden csütörtökön 18.00 órától angolt tanitanak
  fiatal elderek a XIX. Kossuth Lajos u. 2. szám alatti gyülekezeti házban ingyen, akik Amerikából, jórészt Jutából jöttek, és szívesen beszélgetnek bárkivel, csak hivatkozz rám.

  Válasz
 19. Szaniszló Éva

  @Pribéli Jánosné

  Kedves Erzsike!

  Én is megvettem András Buldózer nyelvkönyvét, igyekszem is hasznosítani (nem mindig sikerül). Viszont rendszeresen olvasom a hozzám is küldött értesítéseit és a hozzászólásokat. Ezek között olvastam a Te leveledet, mely szerint szívesen beszélgetnél valakivel a korosztályodból. Azt gondolom talán én megfelelnék. 62 éves vagyok, de ezt ne áruld el senkinek :-)
  Üdvözlettel: Vicus

  Válasz
 20. Nővérke

  Na ,igen. Nos ,nézegettem én is a sok hozzászólást .Amit úgy gondolok egyben hasznos is,hisz ,itt ,találunk közöttük olyasmit
  amit egy későbbi” vagy jelen lévő beszélgető partnernél feltudunk használni.Miközben itt is ,ezen az oldalon egymástámogató információval biztatással segítsük és építsük egymást 1-1 hozzászólással ( ill) véleménnyel .A korral kapcsolatban úgy gondolom nem igazán számít ,meglehet találni
  minden korosztállyal a hangot ,már amennyiben érdeklődik a társaságunk iránt,és megkívánja azt,Úgy, gondolom mindenképp
  tanulunk valamit valamennyi korosztályról .Az idősektől a bölcsességet ,udvariasságot ,stb..a kisebbektől az ősszintességet ,mosolyt ,játékosságok .Van nekem is olyan partnerem akivel angolul ,és franciául csevegünk olykor becsúszik 1-1 magyar mondat is …Pár dolgot megtudtam mi az,amit szeret..?! És mi az ,ami érdekli ,hol lakik ..?! Mivel foglalkozik ..ilyesmi. A Tamással ,egyetértek .

  Válasz
 21. ILI

  Kedves András
  Köszönöm,hogy mindig gondolsz rám és nem hagyod ,hogy ellustuljak
  Így is nagyon nehezen megy nekem kikéne költözni örökre a lányomhoz akkor biztos megtanulnék mert rá lennék kényszerítve hogy megtanuljak jól angolul mert ott ahol él ott nincsenek magyarok
  De sajnos az én koromba már nem kívánkozok hosszabb időre elmenni
  Kedves András én nem tudom te hogy tudtál ennyi nyelvet megtanulni és beszélni hát az még odébb van ? De mindig örülök hogy ha írsz és noszogatsz hogy tanulni tanulni Szeretettel üdvözöllek ILI

  Válasz
 22. Gabor

  Tamás, nem értek egyet veled. Ha holnap nulla nyelvtudással beiratkoznál Londonban egy angol tanfolyamra, simán megtanítanának beszélni.
  Nem lenne magyar magyarázat.@Tamás

  Válasz
 23. Gabor

  @ILDIKÓ

  Ildikó, ez esetben olyasvalakit kell találnod, aki szintén azzal a módszerrel tanul, mint te, mert ha jól olvasom a soraid, akkor neked gyakorló partner kell.

  Én beszélgető partnerről írtam, akivel kötetlenül lehet beszélgetni egy, egy közösen választott témáról és semmi köze az aktuális tananyaghoz, nincsen benne írás gyakorlat, sem nyelvtan, szimplán társalgás, kézzel – lábbal, tőmondatokkal, akár nyelvtanilag tökéletesen rosszul.

  Válasz
 24. Tímea

  A Livemochán is lehet találni anyanyelvieket a világ minden tájáról.
  Bár ott is a többség randizna, nem pedig tanítana, de ne hagyjátok ki a lehetőséget.
  A Livemochán van több kurzus több nyelven, (tehát nem csupán angolt lehet tanulni rajta) és a fogalmazásokat csak anyanyelviek ill. felsőfokú tudással rendelkezők javíthatják ki.
  Ki lehet fogni olyan anyanyelvit aki kijavítja mindig a fogalmazásaitokat, mert lehet javítást kérni tőle/tőlük, mármint ha bejelölöd őt/őket barátnak.
  A következő lépés a chetelés.
  Szóval meg lehet próbálni mert a Livemochán is vannak magyarul tanulók.

  Válasz
 25. ILDIKÓ

  Igazad van Gábor, de kezdésnek szerintem nagyon jó a magyar is.
  És az idő pénz, az meg ugyebár… Hasonló problémáik vannak a kezdő tanulóknak, és MERNI kell kibontakozni, amiben egy ilyen partner sokat segítene, vica versa. Én a HEADWAY harmadik kiadásából tanulok, 7 – 8 – 9 -dik fejezeteket vesszük, heti egy alkalommal, amihez egy ilyen gyakorlás nagyon jól jönne. Középkorú vagyok, és nagyon szívesen venném, ha akadna valaki, akivel legalább megpróbálnánk ezt a fajta módszert.
  Üdvözlettel, Ildikó

  Válasz
 26. Tamás

  Nos, vannak itt érdekes hozzászolások,
  Elöször, valóban jó az anyanyelvi partner,
  csak ehhez a középfok körüli tudás kell,
  hogy ismeretlen szavak esetén, körülirásból
  érthetö legyen,
  Másodszor mi az anyanyelvi ?
  Lehet, nagy britannia, usa, kanada, ausztrália,
  új zéland, india, afrikai és egyéb ex brit gyarmatok,

  Valóban, középfokig, jó magyarral angolul beszélni,
  mert ha valamit nem értesz, az anyanyelvén magyarázzák
  el az embernek, ami egyrészt gyorsabb, másrészt nincs
  félreértés, ami tévútra viszi az embert,
  Még magasabb szinten lévövel kell beszélni, mert azonos
  szinten levövel elöáll a vak vezet világtalant szindróma,

  Válasz
 27. Gabor

  @ILDIKÓ

  Ildikó, nagyon kedves tőled a gondolat, hogy velem gyakorolj, de én azt mondom, anyanyelvi partnert érdemes találni. (ragaszkodj az anyanyelvihez!) Több okból is, kiejtés, és az, hogy még véletlenül sem tudtok magyarul kommunikálni, ezért muszáj valahogy érteni, és megérteni magunkat.
  Ha magyar a partner, hamar felrúgjuk a szabályt és átmegyünk magyarba, amikor valamit nem értünk és az nem jó. (tapasztalat).
  Ha nem tilós, akkor ajánlok egy oldalt, ahol olcsón lehet anyanyelvi tanárt találni, akár már 5USD/óra áráért.
  Én, fizetek egy tanárnak, hogy egy héten, 3x30percet beszélgessen velem. A témát mindig én adom meg neki, hogy miről beszélgessünk, mert ha ö adja, akkor abból hamar sablonos tanulás lesz, mint egy iskolában.
  Olyant válasz, válaszatok, aki bekapcsolt monitorral kommunikál, ()látni az arcát) és nem csak hallás útán, gesztusok nélkül
  Az én tudásom sem óriási, kezdő és közép haladó között vagyok.

  Az oldal: buddyschool.com

  Továbbá, ajánlom, akár csak halgatásra is, hogy milyen az élő online beszéd, a: Colingo.com és a werbling.com oldalakat, akinek tetszik, bátor, és elszánt, az csatlakozhat is az órákhoz.

  Válasz
 28. Krisztina

  Én sok nyelvcserés, penpalos oldalt kipróbáltam már. ráírtam mindenkire aki a korosztályom volt.80% vissza se írt. A maradék 18 házassági ajánlatokkal, randizással és ingyen idegenvezetéssel akarta pazarolni az időmet. kb 2% az aki normális de ha nincs közös témátok egy idő után nem tudtok miről beszélgetni.Szóval nem is olyan könnyű találni valakit…

  Válasz
 29. Pribéli Jánosné

  Valóban én is szeretném az angol nyelvet valakivel gyakorolni,
  (persze az én korosztályommal.)

  Üdvözlettel: Erzsike.

  Válasz
  1. Szegeczky Agi

   Én elég kezdő vagyok a beszéd terén angolul.
   Ráadásul önbizalomhiánnyal, sajnos.
   Zenész vagyok, jó lenne találni valakit a zenei szakzsargon végett is…Egy türelmes beszélgetőpartnert.
   Írásban, de esetleg élőszóban is.
   Egyszer talán ki jutok Californiaba, de nem lenne jó a nulláról kezdeni.
   Köszönöm a segítséget.
   Agi

 30. ILDIKÓ

  @Gabor – huh, nem tudom ez a levél hova megy, de ha van kedved Gábor magyarral angolul társalogni, én benne vagyok.. üdv Ildi
  / a szintem? hát nem tudom.. eléggé kezdő, de időnként magam is meglepődöm, mennyi minden megy már!/

  Válasz
 31. ILDIKÓ

  Pont mostanában tőrtem a fejem, hogyan lehetne gyakorolni valakivel az angolt, ezek az információk kapóra jöttek, ki is próbálom…
  De Gábornak igaza van valószínűleg, ezért talán egymással is lehetne próbálkozni…
  Valószínűleg ki tudnánk egymás hibáit javítani, legalább is írásban és nyelvtanilag, és adna egy plusz löketet az a kevés/?/ sikerélmény, amit nyújt tudásunk gyakorlása..

  Válasz
 32. Andrea

  lehet, hogy nem könnyű, de akkor is megéri, ha a partner nem tökéletesen illik hozzánk. legalábbis szerintem megéri vele dumálni, a semminél több

  Válasz
 33. Gabor

  Én több a fentiekhez hasonló oldalon próbáltam beszélgető társat találni, eddig eredménytelenül.
  Valamilyen szinten szimpatikusnak kell lenni, hogy találjunk valakit, aki pont velünk szeretne beszélgetni. (személyiség függő).
  Továbbá az arányok, hogy kevesen tanulnak magyarul, míg Angolul annál többen, így a nyelvcsere partnerek, inkább más országbéliekkel kezdenek kapcsolatot.
  Egy kezdő, a kezdeti „makogása” miatt nem épp kellemes beszélgető partner, így kevesen akarnak a kezdőkkel beszélgetni, pedig fontos lenne.
  Nem reménytelen, de az én tapasztalatom az, hogy közösségi és nyelvcsere oldalak sokasága ellenére is nehéz megfelelő partnert találni.

  Válasz