Ne halassza holnapra!

“Majd holnap. Majd holnap tanulok…”
“Majd holnap. Majd holnap elkezdem a nyelvtanulást…”

Ismerős az ilyen típusú halogatás? Nekem sajnos nagyon is. Már pár hete halogatom így két feladatomat is, amit valahogy nincs kedvem elvégezni.

Pedig már rég túl lehetnék rajta. Az elvégzendő feladat megvár, nem repül el, ezért nem érzem, hogy sürgősen meg kellene csinálnom. Sajnos, ez nem teljesen igaz. Az idő ugyanis rohan, és ami elmúlt, az soha nem jön vissza.

A “majd holnap” hozzáállással az a probléma, hogy a holnap nem jön el, mert az mindig másnap van. Mikor tanulok? Majd holnap, az nem ma van, akkor ma csinálhatok mást, amihez kedvem van. Na igen.

Akkor már inkább tanuljunk szerda délután 4-től 5-ig, mint holnap. A szerdai nap szerencsére biztosan eljön.

Érzi a különbséget?

Ön mennyire halogató típus? Mikor fog tanulni? Érdekel a véleménye, kérem, írja meg egy hozzászólásban!

Kérem, írja meg a véleményét!
Nagyon kíváncsi vagyok rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

58 hozzászólás a(z) “Ne halassza holnapra!” bejegyzéshez

  1. Reinwald Tibor

    Kedves nyelvmester.
    Olvastam, hogy néha eltolja a teendőket, de tudjuk, hogy amit megkell csinálni, azt megkell csinálni. Én a tanulást sem szeretem eltolni, mert akkor összegyülik, és sok lesz belőle. Azért szeretek a oktatásával együtt élni, mert így hamarabb lehetek felkészült a tudásra. Sajnos lehet, hogy már említettem, hogy 2017-be volt egy súlyos motor balesetem, amit nagynehezen túléltem, de sok tudás elszállt a fejemből. Ezért úgy döntöttem, hogy megtanulom az angolnyelvet. Nem könnyű. De én sem toltam el az akaratot el, mert abból nem lett volna semmi. Tehát itt vagyok a maga keze között, és minden tanítását meg akarom tanulni.De vannak olyan témák, amire nem tudom a választ. De így, hogy van magával kapcsolatom e-mail címen keresztül, talán könnyebb lesz. Ez az oktatás még nagyon sokáig tartson. Szeretnék nagyon sok mindent megtanúlni öntöl most angolul, később pedig németül is. Szép napot kívánok, és ha nem írnánk egymásnak akkor szeretnék kívánni KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET, ÉS BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT kívánni Önnek ezekután is.

    Válasz