Miért jó képek segítségével tanulni?

Sokunkra igaz az, hogy könnyebben tanulunk meg valamit, ha nem csak elmondják nekünk, vagy leírják, hanem képekkel is illusztrálják. Ezáltal jobban rögzülnek a dolgok, könnyebben emlékszünk rájuk később. Nem véletlenül kapni képes szótárakat.

Sokunkban felmerülhet a kérdés, hogy milyen könyveket érdemes erre a célra beszereznünk?

Kezdetnek a gyerekeknek szánt mesekönyvek a legjobbak. Az írott szöveg mellett a képek is segítik a megértést, így jobban rögzül a memóriánkban.

Ezen kívül javaslom, hogy szerezzünk be idegen nyelvű magazinokat! A képek segítségével könnyebben megértjük a szövegeket, és élvezetes formában tanulhatunk akár egy divatlapból, egy kertészeti magazinból, akár egy szakácskönyvből vagy egy idegen nyelvű National Geographic-ból.

Az idegen nyelvű receptek, szakácskönyvek szinte mindegyikében képek illusztrálják az ételek leírását, rengeteg új dolgot tanulhatunk belőle, fejleszthetjük a szókincsünket. Ez nemcsak a főzés során, hanem külföldi nyaralásnál, bevásárlásnál, éttermi rendelésnél is segítséget nyújt.

Olvasson idegen nyelvű képregényeket! Az interneten vagy idegen nyelvű könyvesboltokban meg tudja rendelni. Gyerekes dolognak tűnhet, de nyelvtanulóknak nagyon hasznos. Ráadásul a képregényekben sok párbeszédet talál, melyeket a mindennapi életben is használhat. A képekkel együtt sokkal könnyebb a szövegértés!

Önnek mi a véleménye? Szokott így tanulni? Vagy tervezi, hogy kipróbálja?

Kérem, írja meg a véleményét!
Nagyon kíváncsi vagyok rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

322 hozzászólás a(z) “Miért jó képek segítségével tanulni?” bejegyzéshez

  1. csorba zoltánné

    Kedves NEMÉNYI ANDRÁS ma reggel hallottam ÖNT a rádióban nagyon megtetszett rögtön megnéztem az interneten és örömömre ÖN azonnal válaszollt. EGYEDÜL élő idős asszony ként köszönöm az ÖN munkáját és rögtön elkezdtem a feladatot amit az ÖN segitségével folytatok a máshol élő felnőtt gyermekeim figyelmébe is ajánlottam . KÖSZÖNETTEL ésTISZTELETTEL egy új idős tanuló.

    Válasz