Fontosabb lett a nyelvtanulás?

Történt valami? Tanulóink egyre komolyabban veszik a nyelvtanulást. Kevesebbet hiányoznak az órákról. Sokkal lelkesebben írnak leckét.

Megváltozott valami? Fontosabb lenne a nyelvtudás? Mi történt?

Csak találgatni tudok. Az egyik ok az lehet, hogy meg akarják őrizni állásukat, munkájukat.

Ebben segít, ha tudnak angolul, mert először azt küldik el, aki még angolul sem beszél. Vagy legalábbis aki beszél angolul, ilyesmiben reménykedik. Mert ha a nyelveket beszélő munkatársnak magasabb a fizetése, akkor bizony előfordulhat, hogy a nagyobb tehertől előbb szabadulnak meg egy süllyedő hajón… Te beszélsz nyelveket, te könnyebben találsz munkát, ezért inkább téged küldlek el. Bizony, volt már erre példa.

Ön mit gondol? A válságban fontosabb lett a nyelvtanulás?
Ön miért akar megtanulni angolul?

Írja meg véleményét!

Kérem, írja meg a véleményét!
Nagyon kíváncsi vagyok rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

46 hozzászólás a(z) “Fontosabb lett a nyelvtanulás?” bejegyzéshez

 1. Huszka Vivien

  nagyon jo ez az oldal harmas voltam angolbol most pedig szin tiszta 4,5 mindenkinek ajanlom ezt az oldalt 12 eves vagyk de ebben biztos …!!!!

  Válasz
 2. Kovácsné Domonkos Anna

  Kedves András!

  Szerintem nagyszerű dolog angolul tudni, ha elmész külföldre nem mutogatsz, hanem kifejezed magad, mit szeretnél. Megismered az angol tanulás során az olyan logikákat, ami egyébként eszedbe sem jutott volna. Több tudással pedig többet érsz, és az lehet matek, fizika, nyelv, bár mi, és alakul a rálátásod is dolgokban.
  Anna

  Válasz
 3. M. László

  Szia András!

  Két válasz a két kérdésre:

  Igen, a nyelvtanulás fontosabb lett, bár nem mindenhol és nem mindenkinek. A főnökeim például egyáltalán nem beszélnek semmilyen nyelvet, a munkatársaim közül pedig sokan maguktól tanulnak, pedig nem elvárás. Szóval még nem létkérdés.
  Én azért tanulok,mert élvezem, még akkor is, amikor piszokul megkínlódok olyan mondatokkal, amikben minden szót értek, de a mondatot nem:) Most pedig már hasznom is van belőle. Szerintem a nyelv akkor a leghasznosabb, ha valamilyen szakmai tudással párosul. Ezért jártam be sok országot tolmács nélkül vállalati megbízásból, és ezért érzem kötelességemnek is a sokkal nagyobb tudást.
  Egyébként tanulni a legjobb dolog, és a nyelv nem éppen a legrosszabb terület erre.

  László

  Válasz
 4. csillacska

  András !
  Nem hiszem el,ami történt velem.Leültem a gép elé.És egy közösségi oldalon vagyok fent..Inkább nem írom melyiken! Ha nem baj….
  A leglényeg.Fáradtan hazaérkeztem,és bekapcsoltam a gépemet.Ismerőseimet megkukkantottam…
  Mondom ,teszek egy próbát.Az egyik képem alá,ahol épp egyedül voltam,gondoltam írok valami egyszerű mondatot.Ezt úgy h azt sem tudtam mit írok,ugyanis utána néztem meg fordítóba,hogy milyen baromságot írtam a képem alá…
  Mondom magamnak,csak nem hagy nyugodni a dolog…Ezt írtam: English learning beyond….
  Mondom ha baromság,legfeljebb kinevetnek…
  Erre úgy megilyedtem,mert utána a googlen forditon leforditottam a szgéppel,és jesszusss…
  Azt írta ki:Angol tanulás után….Mondom egy mondat,és megkora szülés volt!!!!! Igaz h kis sikereknek kell örülni,és akkor van motiváció!!!!!!!!!!

  Válasz
 5. Neményi András

  @Csilla

  1.
  Az a lényeg, hogy amit mondani akar, azt képes legyen elmondani.

  2.
  Ha megkérdezik, hogy ezt miért így mondják, akkor jön, hogy azért, mert … és következik a nyelvtani magyarázat.

  Ha tudja a 2. pontot is, az jó.
  Ha nem, hát nem. Az 1. pont a lényeg ahhoz, hogy beszéljen.

  Válasz
 6. Csilla

  Én azt szeretném kérdezni,hogy az igeidőket feltétlen kell e tudni.
  A nyelvtan,azt tudom h a mondatban benne van.De külön nem értem a nyelvvtani szabályt

  Válasz
 7. Gémes Katalin

  @Tóth András
  Ha kezdő vagy regisztrálj a következő ingyenes nyelvtanuló oldalon: http://www.livemocha.com. Én is itt kezdtem, a 101-es angol kurzussal. Nagyon zavaros volt először de pár hét elteltével annyira élveztem a tanulást mint még soha! Fontos! Ne a Pro módot válaszd a regisztrációkor mert az fizetős, csak sima regisztráció és megkapod a belépési lehetőséget, kezdheted a tanulást! Remélem tudtam segíteni, mert nekem minden nyelvi tanfolyamnál hasznosabb!
  Sikeres nyelvtanulást kivánok!

  Válasz
 8. Erdos Ilona

  Kedves Andras!
  Szives tajekoztatasat nagyon szepen koszonom. Es szeretnek elni a lehetoseggel.
  Tisztelettel: Erdos Ilona
  montrealbol

  Válasz
 9. Neményi András

  @A. Gabi

  Mondok még két változatot:

  Japanese the easy way
  Japanese made simple

  Az a tapasztalatom, hogy mindegy, hogy starter vagy beginner.
  Azt is észrevettem, hogy az anyanyelvi angolok is belejavítanak egymás anyagába, mondván, „nem eléggé angolos”. Többször jártam így. És amikor rákérdeztem, hogy bocs, de ezt egy angol írta, mi a különbség, akkor azt a választ kaptam, hogy nem sok.

  Válasz
 10. A. Gabi

  Dear András!
  Starter Japanese just easily or Japanese with ease for beginners. Which is correct? It is a language student’s coursework title. It is not language book it is only simple coverage about her language course. (Kezdő japán csak lazán)
  Please help me! I can’t decide which is correct. I think it is the first one isn’t it?
  Thank you very much
  Gabi

  Válasz
 11. A. Gabi

  @Tóth Ágota
  Ágota!
  A google fordítónak van ilyen szolgáltatása. Beírod a szót magyarul, lefordítja angolra, persze nem 100%-os a fordítás, de megjelenik a mikrofon és ha rákattintasz ki is mondja a szót. Próbáld ki.
  Gabi

  Válasz
 12. Ilona

  Kedves András !

  Soha nem godoltam, hogy nekem még szükségem lesz az angol nyelvtudásra. De bizony kell ! Az internet egyre nagyobb teret hódit, és nagyon rosszul érzem magam, amikor állok és bámulok, mert nem tudom, hogy mit kezdjek az angol információval.
  Tehát, legalább annyit szeretnék megtanulni, amennyi az internettel kapcsolatosan kell. Ha pl. találok egy neten végezhető munkát, az általában külföldről jön. Pénzkereset interneten nagyon jó dolog, csak ha nincs hozzá kellő tudás, másra vagyok utalva és ezt nem szeretem. Ezért szántam rá magam a tanulásra. Időm van, nyugdíjas vagyok remélem kitartásom is lesz. Köszönöm a lehetőséget üdözlettel Ilona.

  Válasz
 13. Dora

  @Neményi András
  Kedves András!
  Megnézem az IH-t.
  Lenne még egy kérdésem, Önöknél létezik egyéni nyelvoktatás, a honlapon nem találtam.
  Köszönettel:
  Dóra

  Válasz
 14. moór katalin

  Sajnos már több alkalommal is bele keztem az angol tanulásba, tudom nem egy egyszerű nyelv.
  Eddig még nem sikerült megtanulni, pedig szükségem lenne rá!

  Válasz
 15. Tóth Ágota

  @Neményi András
  Szia András!
  Ez az online tanfolyam megütötte a fülemet.
  Szerintem sokunk problémája a rendszeres nyelvhasználat.
  Nekem az segítene a legtöbbet, ha egy úgynevezett „hangos szótárral” beszélgethetnék a gépen keresztül. Feltenne kérdéseket amire nekem szóban kellene válaszolni, majd a „gép” kijavítaná a hibáimat. Viccet félretéve fogalmam sincs létezik-e ilyen, vagy csak a képzeletem szüleménye:)
  Minden esetre én nagyon élvezném…
  Üdvözlettel,
  Ágota

  Válasz
 16. Neményi András

  @Dora – Újpesten melyik iskola volt nagyon drága?

  Ami a parkolást illeti, nálunk az valóban fejedelmi, sokan ezért jönnek ki Budapestről, a XV. kerületből, mert egyszerűbb, mint bemenni a Nyugatihoz.

  Az Ön által jelölt környéken én az IH- ban tanulnék. Igaz, hogy elég drága, de jó az oktatás. Nem tökéletes, de tényleg magas a színvonal.

  Válasz
 17. Ildikó

  nem tudom elhinni, hogy valaha én is megtudnék tanulni angolul, pedig már másfél éve járok egy nyelviskolába heti 2 X 2 órában. De nem adom fel.

  Válasz
 18. Dora

  Kedves András!
  A XI. kerületben dolgozom, Lágymányosi híd, és Gödről járok. Önökhöz lenne még talán a legcélszerűbb, de bevallom mire este hazaérek, már alkalmatlan vagyok gondolkodni, emiatt gondoltam a munkahely környékére. Újpesten is nézelődtem, de igen drága volt, és „referencia” nélkül nem mertem bevállalni.
  Mivel város egyik végéből átmegyek a másikba a hely nem is annyira fontos, a parkolás inkább, nem metróznék „vissza az autómért”.
  Köszönöm segítségét:
  Dóra

  Válasz
 19. Jovanovits Erzsébet,Zsóka

  @Neményi András

  Nagyon jó lenne egy ilyen online nyelvtanfolyam, csak jövő évben tudnák komolyan (rendszeresen, következetesen) angolt tanulni. Ha indulna részt vennék benne , munka mellett ill. korlátozott anyagiak mellett, csak időnként engedhetnék meg nyelvtanárt. Tanfolyamot meg egyáltalán nem. (Munkahely megszűnés lehetősége mindig ott lebeghet az ember feje fölött).
  Zsóka

  Válasz
 20. Pécz János

  Igen nekem is fontos lenne az angol nyelv ismerete ,külföldi munka szerzés céljából,könnyebb tanulni az anyagot amit küldessz,csak egy két dolgot nem lehet letölteni,(vagy én nem tudtam,Pl a Book elektronikus tanulmányt,én is köszönöm a segitséget,) János

  Válasz
 21. Melich János

  Üdvözlök mindenkit! Jánosnak hívnak és én is csak örülni tudok, ennek a lehetőségnek, amely biztosan könnyebbé teszi a nyelvtanulást. Most jó magam is újra kezdem az angolt tanulni, mert amit tanultam az már régen volt és sokat felejtettem. Szeretném ha most újra vissza térne a régi tudásom. Köszönöm a lehetőséget és segítséget.

  Bag. 2009.11.19. János

  Válasz
 22. Katalin

  Igen nagyon fontos a nyelvtanulás.A munka szempontjából is ugyanis már szinte követelmény!!

  Válasz
 23. Orbázi Sándor

  Nyugdíjasként szeretnék angolul tanulni, ezért olvasgatom András tanácsait. Úgy érzem az online nyelvtanítás nekem nagy segítség lenne. Sándor.

  Válasz
 24. A. Gabi

  Hello Everybody!
  Szerintem minden segítség jól jön. Személy szerint nekem, talán az a legfontosabb, hogy eddigi tudásomat életben tartsam. Mintegy, hogy online nyelvtanfolyam, zenehallgatás, vagy egy kiruccanás külföldre, ahol gyakorolhatom az angolomat, a lényeg az, hogy sohasem hagyom el. Valójában, amíg nincs az embernek konkrét célja az angollal, addig az nem is fog menni. Tehát a CÉL!!! a lényeg.
  Én örülnék az online nyelvtanfolyamnak.
  Gabi

  Válasz
 25. Dora

  Szia Gesztimi!
  Az enyémet én írtam, az tuti :) (R) :)))
  Azonban nehéz jó nyelvsulit találni, marketing ide vagy oda. Nekem pl. probléma a közlekedés és a parkolás, ami alapvetően huszad rangú dolog lenne. Találtam remek nyelvsulit, de számomra megközelíthetetlen, mert benn van a belváros szívében, és most ott tartok, hogy nyomozok, hogyan oldhatnám meg a dolgot. Nekem ezért is lenne jó az online tanfolyam…
  Szép napot:
  D.

  Válasz
 26. Gesztimi

  A nyelvtanulást én is létkérdésnek tartom. Az is rendben van, hogy a nyelveket oktató cégek „marketingelik” magukat.
  Az előző hozzászólásokat viszont mesterkéltnek, a gépelési/helyesírási hibákat, amelyek bennük vannak, egy kéztől valónak érzem.
  Ez rossz érzést kelt bennem.
  Üdv, Gesztimi

  Válasz
 27. Löhr Erzsébet

  Kedves András
  Hasonló helyzetben vagyok én is, sajnos a beszéddel vannak problémáim. Hiába nagy a passziv szókincsem egyszerüen nem tudom használni. Saját magam miatt tanulom az angolt, néha segít a munkámban is, de szeretnék határozattabban beszélni, sok idővel nem rendelkezem, azért időről-időre sikerül kis időt az angolra is kiszorítani és egy on-line tanfolyam nagyon kedvező lehetne.
  Középhaladó elötti szintre gondoltam, mert a kezdőn túl vagyok, de a középhaladó szinttel már problémáim vannak.
  Üdvözlettel
  Erzsi

  Válasz
 28. Erős Zsuzsanna

  Kedves András!
  Nagyon örülnék, ha indítana egy online nyelvtanfolyamot. A Livemocha által indítottat végigcsináltam, kivéve a beszédet, mert valami baj van a lap-topom mikrofonjával. Egy középhaladó előtti állapothoz eljuttatott (már korábban is elértem ezt a szintet, de sajnos nem folytattam és sokat felejtettem).
  Az az érzésem, hogy sokunknak hasznára lenne az online tanfolyam, de gondolom nem a most kezdő szintről, azon már többségében túl vagyunk, a középhaladó elötti szintre gondolok. De Ön a tanár és Ön dönti el a kapott információk alapján a tanfolyam indítását.
  Én már nyugdíjas vagyok, de annyi angol anyag forog az Interneten, hogy azok megértése és az esetleges utazás miatt
  próbálkozom több-kevesebb sikerrel.
  Üdvözlettel
  Zsuzsa

  Válasz
 29. Bajuszné Békési Erika

  Kedves András!

  Eddig is fontos volt az angol számomra, mivel a cégem kötelezett rá, hogy tegyem le a középfokú nyelvvizsgát, ugyanis a csop.vez. beosztásban ekkor maradhatok. Nos, idén augusztus közepén bejelentette a vezérigazgatóság, hogy az a munkaterület, ahol dolgozom, szept. 7-től megszűnik, és egy központot hoznak létre, természetesen nyugaton. Az ország keleti térsége valahogy senkit nem érdekel…sajnos. (Békéscsabai vagyok.)

  Így hát, a helyett, hogy itthon szomorkodnék munkanélküliként
  beiratkoztam egy helyi nyelviskolába, immáron harmadszor. Most már csakis magam miatt tanulom az angolt és nagyon élvezem. Sajnos nekem a beszéd nagyon nehezen megy. Az online nyelvtanulás biztosan jó, de nekem is fontos a személyes kontaktus a tanárral, főleg a beszélgetés miatt.

  Mindenkinek jó tanulás kívánok!

  Üdv.
  Erika

  Válasz
 30. Kiss Ibolya

  Sajnos nagyon fontossá vált. Ami problémát én látok, az az, hogy az én véleményem szerint a mérnökök jobban járnának, ha nénetül tanulnának, a számítógépesek angolul vagy németül, és egyre nagyobb jelentőségét látom a korábban nem divatos nyelvek tanulásának. Sok álláshírdetés, szerb, román, olasz, arab, kínai stb nyelveket kér.

  Válasz
 31. Gasztonyi Ibolya

  Kedves András !

  A hírlevelek és a jó tanácsok mindíg felvillanyoznak és tudom, hogy tanulni kell a nyelvet.
  Megrendeltem tőled a sikeres angol nyelvtanulásra vonatkozó cd-t és tanulmányt . Nagyon hasznos dolgokat írsz le benne, de egy kicsit csalódott vagyok, mivel azt vártam, hogy esetleg vannak benne javasolt angol leckék leckék.
  Egyébként annyi féle módszer van a nyelvtanulásra, hogy nem igazán lehet eldönteni, hogy melyiket válasszuk ami gyors, hatékony , és munka mellett ( ami nem 8 óra, hanem ikább 12-16 ) még beilleszthető a napi, kétnapi, heti ? rendbe ? !

  Dóra javaslatát jónak tartom , egyrészt jó lenne az Online tanfolyam , különösen ha megfizethető, másrészt a tanárral történő online kapcsolat is feltétlenül szükséges.

  üdvözlettel : Ibolya -aki 100 évesen szeretne angolul megtanulni .

  Szép napot !

  Válasz
 32. Pogány Ira

  Kedves András!

  Mindenben csatlakozom az előttem szólókhoz: remek ötletnek tartom az online tanfolyamo(ka)t, de én is szükségesnek gondolom a tanárral való személyes kapcsolat lehetőségét – a skype valóban alkalmas erre. Legyen minél előbb!

  Válasz
 33. Dora

  Kedves András!
  Remek ötlet az online tanfolyam. Budapesten dolgozom, hajnalban indulok, és elég későn érek haza, így sosem jutok el a tanfolyamokra. Egyéni órában gondolkodom, de nem tudom heti egy-két óra elegendő lenne-e önmagában?! Mindig a hírlevelei csigáznak fel, és adnak újra lendületet a tanuláshoz otthon. Az online tanfolyam szerintem erre lehetne megoldás, azonban valóban Zoltánnak igaza van, hogy mellé érdemes lenne néhány kontaktórát tanárral is venni hozzá (akár csak skype vagy valami hasonló segítséggel).

  Válasz
 34. Szabó Zoltán

  Kellemes napot,

  Elnézést kérnék először is, hogy picit negatívummal bombázom a közönséget. Nagyon hasznosnak találom a hírlevelet, és azt is, amit Neményi úr csinál, de sajnos egy hiányosságra rá kell, hogy világítsak. Jómagam elég jó nyelvtanuló vagyok, mert:
  1) van jó nyelvérzékem;
  2) régóta tanulom az angolt;
  3) nagyon jó tanáraim voltak mindig is;
  4) nem kényszerből tanulom az angolt, hanem azért, mert érdekel, szeretem, leköt.
  Mindezek mellett azt kell mondanom, hogy az online angol mellett nem elég a hangos kiejtéses online tanfolyam, mivel az embernek mindig fognak akadni kérdései (főleg az első 100 órában) amire választ vár, és erre mindenféleképpen egy tanár szükségeltetik, mert kérdések állandóan lesznek és a tanulók a válaszoklat állandóan várni fogják a „kérdőjeleikre”. És ha nem kap azonnal választ (pl. házi feladat készítés közben) az éppen adódó kb. 3-4 kérdésére, sokszor elbizonytalanodik, elszomorodik a tanuló. Az elején én is így voltam ezzel, és nekem is sokan panaszkodtak.
  Hasznosnak az ilyen online tanfolyamok is, de nem árt, ha van mellé egy jó nyelvtanár élőben, aki segít.

  Kellemes napot,

  Zoltán

  ps: kérem senki ne értsen félre, főleg ön ne, Neményi úr, építő jelleggel írtam eme hozzászólásomat.

  Válasz
 35. Zsuzsa

  Kedves ANdrás!

  AZ on-line oktatás engem is érdekelne, bár az Ön tanácsára a Headway mellett elkezdtem a Pons anyagát is, jó jönne egy kis külső támogatás, visszajelzés.
  Üdvözlettel:Zsuzsa

  Válasz
 36. Liza

  Kedves András!
  A gyrekeim örülnének az on-line tanulásnak, mimdnyájan a munkahelyi elfoglaltságuk miatt – biztos vagyok benne – optimálisan ki tudnák használni ezt a lehetőséget. Ki azért, mert csak kora reggel illetve késő este vagy azért mert munkahelyen is lenne módja tanulni.

  Az én kérdésem viszont az lenne, hogy német nyelv területen nem tud valamilyen hasonló lehetőséget? Vagy bárki, aki ezen a fórumon beszélget.
  Üdvölettel:
  Liza

  Válasz
 37. Neményi András

  @Tóth András
  A számokat egytől tízig meg fogom találni a neten, most még keresem. A szavakat a http://www.sztaki.hu oldalon megtalálja. A szótárnak van hangos szótár funkciója is.

  Amennyiben indítok egy on-line, otthoni tanulást segítő tanfolyamot, e-mailben küldve a leckéket, az jól jönne?

  Válasz
 38. Tóth András

  Jónak találom az angol oktatását interneten keresztül,hiszen magam is ma kezdtem el az angol tanulását.A kérdésem az lenne,hogy azt a címet kérném ahol a szavak kiejtése illet számok kiejtések vannak.Ha lehet ezeknek a címüket szeretném megtudni,hogy hol találom meg az interneten

  Válasz
 39. Szabó Zoltán

  eddig németül kezdtem tanulni, de ugy néz ki, hogy az angol hejzetben van mint a német így ezért váltanék mert külföldre szeretnék menni dolgozni és föleg az angol kell minden hol

  Válasz