Ön is arra a sorsra van ítélve, mint az ókor gladiátorai?

Úgy tűnik, hogy Ön egy igazi gladiátor, ha munka és család mellett elhatározta, hogy időt és fáradtságot nem kímélve végre rendesen megtanul angolul. Minden tiszteletem az Öné, ugyanis a gladiátorok karrierje csak ritkán végződik sikerrel.

Hacsak Ön nem egyike annak a kevés „Kiválasztottnak”, akiknek valamiért könnyedén megy az angoltanulás, akkor az általánosan elterjedt technikákkal óriási az esélye, hogy idegőrlő kudarc, és fájdalmas bukás lesz a vége. Hogy miért?


>> Valószínűleg Ön is – attól függetlenül, hogy milyen oktatási módszert választott – önhibáján kívül belefut 3 fontos akadályba, amelyek ismerete nélkül csak állandó nyűglődés mellett lehet nyelvet tanulni (és ezekből talán a második a legártalmasabb – figyelje a levelezőjét, mert ezekről hamarosan még beszélni fogunk!).

>> Mindaddig, amíg ezt a 3 akadályt fel nem ismeri, és le nem küzdi, a tanulásba befektetett energiát, időt és pénzt csak rossz hatásfokkal lesz képes felhasználni, aminek végül komoly veszteség, és az angoltanulás abbahagyása lehet a vége

>> Ez főként annak a következménye, hogy korábbi tanulmányai során nem kapott megfelelő képzést, azaz nem tanították meg nyelvet tanulni, így csakis egy gladiátor bátorságával, és vakmerőségével indulhatott neki az angol nyelvnek. Ez viszont igazi vakrepülésnek számít ám, mert sohasem tudhatja, mikor marad állva, és mikor bukik el – akár végleg!

>> Ezek után egyáltalán nem csoda, hogy úgy érzi – a többször átélt kudarc hatására, tévesen -, hogy az Ön fejével van a baj, nincs tehetsége, vagy éppen nyelvérzéke és ezért nem halad a tanulmányaival.

Érzett már hasonlót? Gondolja, hogy a fenti állítások közül legalább egy igaz Önre? Nos, szerintem rá fog jönni, hogy a fenti problémák mind kiküszöbölhetők – vagy nem is olyan nagyok és tartósak, mint azt eddig hitte!

Felejtse el a „Gladiátor iskolát”!

Rövidesen Ön előtt is megnyílik az egyszerű angoltanulás kapuja (már csak „párat kell aludni”), ahol olyan könnyen érthető, és a gyakorlatban már sokat bizonyított módszer lesz a kezében, amelyet mindenféle nyelvérzék nélkül, játszva el fog tudni sajátítani.

Képzelje csak el, micsoda öröm lesz, amint felismeri, hogy NEM az Ön nyelvérzékével van a probléma. Önnek igenis VAN nyelvérzéke! Viszont egy valamije nincs! Biztos módszere az angoltanulásra…

Itt az ideje, hogy a sok kínszenvedés után, olyan „kiképzést” kapjon, amelyen végighaladva, végül a győztesek magabiztosságával léphet a küzdőtérre. Nem kell végigjárnia a Gladiátor iskolát, mégis igazi harcossá válik majd. Ráadásul úgy, hogy Ön garantáltan nem fog hősi halált halni az arénában!

Azt azért tudnia kell, hogy bár az egyik legkiválóbb fegyvert adom a kezébe az angol nyelv bukatatói („kisördögei”) elleni harchoz, azonban…

Harcolni akkor is Önnek kell

Ahogy a matematikában, úgy a nyelvtanulásban sincs „királyi út”. Ha az a célja, hogy:

>> gazdag szókinccsel rendelkezzen…

>> írásban és szóban egyaránt ki tudja fejezni magát, és…

>> folyékonyan, gátlásoktól mentesen tudjon angolul beszélni…

>> ne jöjjön zavarba, ha angolul szólnak Önhöz, sőt, akár válaszolni is tudjon, ha kell…

…ahhoz nem csupán egy-két jó tipp vagy trükk elsajátítására van szüksége, hanem egy komplex rendszerre.

A „halhatatlan harcos”

Önre vajon mi vár? Az elbukás, vagy a fényes győzelem? Angoltudás vagy folytonos újrakezdés?

Mint tudja, a gladiátorok közül csak igen-igen kevesen élték meg a tisztes öregkort. A címben már kérdeztem: Ön is arra a sorsra van ítélve, mint egy gladiátor? Egyszóval, Ön is a folytonos újrakezdők közé akar tartozni?

Nemsokára – ha Ön is akarja – „halhatatlan harcost” faragok Önből! Vagyis, egy felszabadultabb, magabiztosabb nyelvtanulót. Akarja?

Mit szólna egy profi segítséghez? Mi segítene Önnek igazán az angoltanulásban? Írja le ide bátran! Ki tudja, talán éppen holnap érkezik rá megoldás!

Kérem, írja meg a véleményét!
Nagyon kíváncsi vagyok rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

55 hozzászólás a(z) “Ön is arra a sorsra van ítélve, mint az ókor gladiátorai?” bejegyzéshez

 1. Borsos Zoltánné

  Kedves András!

  Nagyon szeretném a nyelvtanuláshoz a segitségét kérni, mert 3 hónap mulva kiutazom az U.S.A.-ba és szinte semmit sem tudok angolul.Ha bármennyit is tudna ez idő alatt segiteni nagyon hálásan megköszönném.

  Szeretettel üdvözlöm:Hajnalka.

  Válasz
 2. józsi

  Már jó ideje tanulok angolt de nem igazán jutok egyről a kettőre.
  alapfokú írásbelin már kétszer buktam meg.tanulom szánok rá időt , de még sem megy.magántanárhoz járok,de nincs haladás.

  Válasz
 3. Kitti

  @Szabó Szilárd

  Biztosan nem vagy nyelvi analfabéta ha érted az angol szöveget és még az angol levelezés sem jelent gondot.Én azt tanácsolom hogy a szövegértés feljesztéséhez hallgass sok rádiót.Különösen ajánlom a bbc rádióit (pl.BBC4).Ha otthon „csak úgy” hallgatod (anélkül hogy folyamatosan figyelnél rá),már az is hatásos lehet egy idő után hiszen észre fogod venni hogy az érthetetlen szövegből egy idő után fel fogsz ismerni szavakat,majd mondatokat és egyre több mindent fogsz megérteni.A figyelmet pedig szintén fejleszteni kell (én pl hajlmos vagyok rá hogy viszonylag hamar „besokallok” és nem tudok tovább figyelni).Ezt az adagot is lehet növelni,akár percről percre…csak nem szabad feladni.

  Ha valami egyszerűbben kezdenél…akkor azokat a CD-ket ajánlanám,amiket leegyszerűsített könyvekkel együtt lehet megvenni viszonylag jó áron.Az is segíthet hogy ha első hallásra nem megy megérteni a mondatokat,akkor a könyvben megnézheted hogy mi is volt az a mondat.
  Nekem pl megvan a Harry Potter 2 hangoskönyve angolul,én annál szoktam ezt csinálni.Először hallgatom,aztán olvasom.

  Remélem segítettem valamennyit!
  Jó tanulást!

  Válasz