Nyáron felértékelődik a nyelvtudás

Sok nyelvtanuló nyáron, a nyaralás alatt döbben rá, milyen keveset ért és beszél idegen nyelven. Nyáron hirtelen mindenki égető szükségét érzi, hogy legalább alapfokon beszéljen valamilyen idegen nyelvet.

Hiszen milyen kellemetlen mindig valaki másra támaszkodni, mikor rendelni szeretne egy étteremben, vagy útbaigazítást akar kérni városnézés közben…vagy szeretne társalogni egy kedves külföldi rokonával, de nem mer megszólalni.

Sokan a nyári hónapokban határozzák el, hogy ez nem mehet így tovább, szükség van a nyelvtudásra.

A nyár egy fontos időszak, és hiába van meleg, hiába szeretünk ilyenkor pihenni – a pihenés részévé kell tenni a nyelvtanulást, mert nyáron rengeteget fejlődhetünk benne! Nem késő tehát, akár a nyaralás előtti utolsó pillanatban, vagy a nyaralás alatt is bele lehet vágni az intenzívebb tanulásba.

Ön mit gondol erről?
Ön nyáron motiváltabb vagy kedvetlenebb a nyelvtanulást illetően?
Került már kellemetlen helyzetbe nyaralás alkalmával, a nyelvtudás hiánya miatt?


Írja meg a véleményét egy hozzászólásban!

Kérem, írja meg a véleményét!
Nagyon kíváncsi vagyok rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

112 hozzászólás a(z) “Nyáron felértékelődik a nyelvtudás” bejegyzéshez

 1. dR kUKOLA mIHÁLYNÉ

  kÖSZÖNÖM, OSZTOTTAM! KÜLÖN ÖRÖM, HA E-MAILBEN ÉRKEZIK, ÚJBÓL TOVÁBBÍTOM AZOKNAK, AKIKET OTT ÉREK EL. ” iSMÉTÉS A TUDÁSA ANYJA+

  Válasz
 2. Erzsébet Görbe

  Szeretnék alapfokon megtanulni angolul, mert úgy érzem, manapsàg nem lehet eligazodni anélkül.

  Válasz
 3. Marika Bálint

  Tisztelt Neményi András Tanár úr! Sajnálattal kell közölnöm, hogy azért nem igényeltem a könyvet, mert egyedülálló kisnyugdíjas vagyok, sajnos az anyagi helyzetem miatt nem engedhetem ezt a kiadást. Ha így is megkaphatom a leckéket nagyon örülnék és kérem továbbra is. Tisztelettel és köszönettel; Marika /Bálint Imréné/

  Válasz