Ki tudja, mit hoz a jövő?

Úgy tűnik, hogy 2016 a meglepetések éve lett.

Olyan nem várt események következtek be, amelyekre csak kevesen számítottak. Ilyen például:

 • a Brexit népszavazás, aminek a hatásait azóta is csak találgatjuk,
 • Donald Trump elnökké választása, minden ellenkező előrejelzés ellenére,
 • labdarúgó válogatottunk az EB-n csoportelsőként ment tovább a csoportjából.
Ez az utolsó esemény, talán nem hoz akkora változást az életünkbe, mint a másik kettő, de ha figyelembe vesszük, hogy ennek mennyire kis esélyt adtak az EB előtt, akkor legalább akkora meglepetés, mint a másik kettő.

Azt lehet vitatni, hogy mennyire voltak ezek az események váratlanok, vagy mennyire hibásak az előrejelzések készítői, minden esetre a legtöbb embert váratlanul érte a BREXIT is, és Donald Trump győzelme is.

De nemcsak a politikában, hanem az Ön mindennapjaiban is történhetnek olyan váratlan változások, amik nagyon kellemetlenek tudnak lenni, ha az ember egyáltalán nem számol velük…
Pl. új munkahelyet kell keresnie, családi problémát kell megoldania, el kell utaznia vagy költöznie valahova, a pénzügyeiben kell rendet tennie stb.

A mai világban egyre fontosabb a nyelvtudás, mind a munkában, a magánéletben, az utazások során, a kapcsolatteremtésben, kommunikációban stb.

Nem várt helyzetekben pedig különösen jól tud jönni, ha rendelkezünk idegennyelv tudással. Legalább emiatt nem kell elkezdeni kapkodni, hogy jaj, 3 hónap alatt meg kell tanulnom németül, vagy angolul.

A nagyobbik fiam 18 éves korára sikeresen letette a nyelvvizsgát angolból is, németből is. Megküzdött érte, nem ajándékba kapta, és még nem tudni, mikor lesz rá szüksége, mire fogja használni. De megvan neki.

A tudás sokkal fontosabb, mint a vizsga, hiszen aki tud, az, ha akarja, bármikor lerakja a vizsgát is. Mindenesetre engem azért megnyugtatott, mert az angol és német nyelvtudás segítségével majd elboldogul valahogy, és attól sem kell tartanom, hogy elkártyázza, elrulettezi, vagy elajándékozza.

Szóval a nyelvtudás stabilitást ad, egy olyan pluszt, ami jó, ha megvan, és soha nem tudhatjuk, mikor lesz rá nagy szükségünk. Nem érdemes halogatni, mert minél később tanulunk meg valamit, annál kevesebb évig fogjuk használni. Könnyebb sem lesz, olcsóbb sem lesz.

Talán abban reménykedhetünk, hogy később több időnk lesz rá. Ez viszont csak rajtunk múlik, arra jut időnk, amire akarjuk.

Árulja el, kérem: Az Ön újévi fogadalmai közt szerepel a nyelvtanulás? 2017-ben szeretne végre megtanulni egy idegennyelvet?

Tegyen fogadalmat, hogy 2017 ne a meglepetések éve legyen, hanem a biztonságé és a fejlődésé…
Várom a véleményét, fogadalmát egy hozzászólásban…

Kérem, írja meg a véleményét!
Nagyon kíváncsi vagyok rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

144 hozzászólás a(z) “Ki tudja, mit hoz a jövő?” bejegyzéshez

 1. Kárpáti Sándor

  Meg KELL tanulnom németül!
  Nincs kifogás!
  Köszönöm a segítséget András!
  BÚÉK!

  Válasz
  1. Pajer Barbara

   Kedves Nyelvmester! Nagyon szeretném javítani a nyelvtudásomat leragadtam az alapfoknál,de ha ez egy kicsit magabiztosabban menne én annak is nagyon tudnék örülni,jelenleg munkát keresek. 58 évesen kislányomat egyedül nevelem nem tudom ,hogy köszönjem meg a törődést.Mindent köszönök millió puszi érte!

 2. Tardy Gábor

  Kedves András!
  Köszönöm, ez jó kis motiváció, főleg a magamfajtának, aki a legtöbb fogadalmát már január második hetére elfelejti. Ezért most jó dolog, hogy leírhatom: idén megtanulok alap szinten angolul, és nyáron elutazom Londonba a feleségemmel.

  Válasz
  1. Saphier Herbertné

   Tisztelt Neményi Úr !

   Mit ér a fogadalom, ha nincs akarat, annak betartására ?
   Fogadalom nélkül kezdtem el a német nyelvet tanulni, így folyamatosan kell tovább folytatnom, különben fogadalommal együtt a már megszerzett tudás enyészetté válik.

   Tisztelettel: Saphierné

 3. Readea

  Fogadalmakat nem teszek. A nyelvtanulásról pedig inkább le kellene szoknom… De ebben az évben le kell tennem az ötödik nyelvvizsgámat! Eddig egy felső- és három középfokúm van (lengyel, angol, spanyol, orosz). Az idén az olasz középfokúra startolok…
  Ja és annak idején (5 éve) a fogadalmam nem egy évre szólt, hanem az elkövetkező esztendőkre: 50 éves koromtól nem akarok fölösleges továbbképzésekre járni, már csak nyelvet akarok tanulni, valamint meg akarok tanulni gitározni… és érdekel az asztrológia. Azóta még csak három nyelvvizsgát teljesítettem (előtte csak egy volt).

  Válasz
  1. dr.Papp Piroska

   Tisztelt Nyev Mester!
   Koszonom a leveleit.Kivalo tananyag.
   Tudom,hogy udvariatlan vagyok,de ha teheti
   Nagyon orulnek,ha Angol mellett
   Nemetet is kaphatnek.
   Koszonom es Tisztelettel

 4. Mária

  Már két német és két angol alapfokú 3 hónapos tanfolyamon vettem részt.
  A közeljövőben a német tudásra szükségem lenne. Nem áll módomban jelenleg a teljes anyag megvásárlása, de az ingyenes leckéket lelkesen memorizáltam.
  Leveleiről csak azért nem iratkozom le, mert mindig jó érzéssel tölt el, hogy bármikor ezzel a jó módszerrel megtanulhatok és rendkívüli módon motiválttá tesz, amikor elolvasom pozitív gondolatait.
  Üdvözlettel és további sikereket kívánva BÚÉK!

  Válasz
 5. Fónagy József

  Kedves András szeretnék megtanulni németül csak az időm nem nagyon engedi!

  Válasz
 6. Dr.Püspöki Pál Józsefné

  Tisztelt Neményi András!

  Én régen,amikor gimnáziumba jártam a francia nyelvet tanultam.
  Igazán nem beszélem de hallgatok szövegeket.
  Mai fejemmel megfogadtam, hogy egy kicsit ismerkedni fogok az angol nyelvvel.
  A fogadalmat már a múlt év végén tettem magamnak.
  Az ok:lehetőleg minél később butuljak, ugyanis én már túl vagyok a hetvenen.
  Különben nagyon igaza van a sok butaság helyett hasznos volna idegen nyelvet tanulni.

  Üdvözlöm:Püspökiné

  Válasz
 7. Faragó Erzsi

  Nagyon igaz minden szava annak amit Ön leírt , a legnehezebb az elhatározás és a renszeresség amivel elérem a célomat. Ez maradandó és az enyém én rendelkezem a tudással és bármikor felhasználhatom nem kell senkire se támaszkodnom és ez a legjobb érzés ,hogy tudok és a fewlmerülő nehézségeket meg tudom oldani. Köszönöm hasznos és biztató sorait Tanár Úr.
  Üdvözlettel :_ Faragó Erzsi

  Válasz
 8. Tibáldné Marika

  Kedves András! Én fogadalmat nem szoktam tenni,amit meg kell tenni azt megteszem fogadalom nélkül is.Tanulgatom az angolt, kedvtelésből,no meg hogy az agyam friss maradjon így 70 felett.Nagyon köszönöm a kedves ,motiváló szavait, sokat segít. Üdv: Marika

  Válasz
 9. Tóthné Klári

  Kedves András!
  Igen is fontos, hogy megtanuljunk egy vagy több nyelvet is és használni is tudjuk. Az iskolában volt lehetősége az embernek jól, vagy rosszul megtanulni egy nyelvet. Az Én esetemben az orosz és különórákon a német nyelv volt amit tanultam, vagy nem tanultam. Bár jó eredményeim voltak, de sajnos el lehetett volna adni és azt sem tudtam volna mennyiért. Ennyit a tudásomról. Többször neki futottam már a német tanulásnak, de sajnos eredménytelenül ” kifogásokat megfogalmazva” abbahagytam. Úgy gondoltam nincs nyelvérzékem. Pedig életem során párszor jó lett volna valamit használni belőle. Még az angolnak is nekiveselkedtem. Nem sok eredménnyel. Nos ez az előzmény. Viszont nagyon örülök, hogy a nyelvtanuláshoz készültek az Ön által elkészített könyvek, hiszen ezek a CD-kel együtt segítenek a napi élethez elsajátítani a kommunikálást. Ezért köszönöm Önnek, hogy segít az Én korosztályomnak is könnyebbé tenni a nyelvtanulást. Még hatékonyabban foglalkozom a jövőben is a nyelvtanulással és képzem magam a lehetőségeim szerint az Ön segítségével. Köszönöm az ingyenes leckéket, amely ugyancsak nagy segítséget jelent mindenkinek aki megkapja.
  Nagyon Boldog Új és Sikerekben Gazdag Évet kívánok Önnek és köszönöm a jövőbeni segítségét is nekünk tanulóknak.

  Válasz
 10. Vetró

  Tisztelt Tanár úr!
  Az angollal gyengébben boldogulók, németül Jól beszélek. Fogadalmat nem teszek soha.
  Franciául kellene egy kis alap . Üdvözlettel Rudi

  Válasz
 11. Jutka

  Nem szoktam fogadalmat tenni, angolul jó dolog tudni, aki meg tudja tanulni!
  Nekem nem sikerül, sajnos!

  üdv: Jutka
  Szép Napot! Boldog Új Évet!

  Válasz
 12. Kántor Zsuzsanna

  Tisztelt Tanár Úr! Köszönöm szépen az előző évben küldött ingyenes leckéket .Fogadalmat nem szoktam tenni , amit elhatározok megteszem.A leckéket továbbra is szívesen olvasom,mert így frissítem az alap tudásomat.12 éve kezdtem angolt tanulni,60évesen.Szükségem volt rá.Az unokáimmal viszont szándékosan magyarul beszélek hogy ők is értsenek engem.Üdvözlettel: Kántor Zsuzsanna.

  Válasz
 13. Erzsi

  Kedves András! Fogadalmat én sem szoktam tenni újévkor. Azonban az angolt idén szeretném annyira megtanulni, hogy megértsem és megértessem magam ezen a nyelven.

  Válasz
 14. Ferensitz Ferdinánd

  Kedves András.
  Kétéve már annak, hogy nekiveselkedtem az angolnyelv tanulásnak. Annak ellenére, hogy ennyi idő telt
  el , már folyékonyan kellene beszélnem a / tanult / nyelvet.Hiába vásároltam meg a segédleteket ,sajnos a legfontosabb a tölcsér kimaradt.Komojra forditva a szót, olyan események kővetkeztek be, amelyek más-
  irányba terelték az életemet.Sajnos a párom -sztroókot- kapott és ezután fejlődöt ki nála az -alchelymerkór
  betegség, nem menteni akarom a mundér becsületét, de minden időmet ide kell összpontositanom.Bár
  a 76.-ik évembe járok, feltehetően már sokat nemprofitálok a leendő nyelvtudásomból.A leányom is angol
  nyelvtanár-aki belgiumban él- és neki szerettem volna meglepetéssel szolgálni.
  Minden fogadalom nélkül, ezután is igyekszem a lehetőségeimet érvényesiteni a nyelvtanulás terén.
  Boldog Újévet kivánok Önnek, Kedves Családjának és munkatársainak.
  Tisztelettel
  Ferensitz Ferdinánd
  egy tanulója

  Válasz
 15. Dr. Langó Istvánné

  Joli
  2017.01.05
  A leckéket szívesen én is megoldanám ha lehetőség lenne rá, hogy elküldje kedves tanár úr.
  Minden nap foglalkozom az angollal, frissítem a korábban megtanultakat. Forgatom az Ön által elküldött Buldózer könyveket is. Az a baj, hogy keveset beszélek.. De nem adom fel. mert szeretem, talán már” nem tudnának eladni” Üdvözlettel. Lné

  Válasz
 16. Andrea

  Kedves András!
  Sajnos a könyveket nem tudom megrendelni,de szívesen olvasom az ingyenes leckéket!
  Nagyon boldog és egészségben gazdag új évet kívánok Önnek és családjának!
  Üdvözlettel: Andrea

  Válasz
 17. Lérántné Dormán Mária

  Kedves András !
  A nyelvtanulás nem csak 2017. évi célkitűzésem. Régóta foglalkoztat. 2016-ban jelentkeztem az Ön internetes nyelviskolájába. El is kezdtem tanulni. Sajnos a sors közbe szólt. Szeretett férjem, gyógyíthatatlan betegsége egyre súlyosabbá vált, ápolása mellett nem volt időm nyelvtanulásra. Sajnos Ő meghalt.
  Egyedül bár, de élem életemet, és ebbe beletartozna a német nyelv tanulása. Érdekel. Különösen azért is, mert régi jó barátoktól meghívást kaptam Németországba. Jó lenne legalább ha kicsit tudnék vendéglátóim nyelvén.
  Többször regisztráltam az oldalra sikertelenül, mondván hogy én már kaptam lehetőséget. Igen kaptam, de volt módom élni vele. Szeretném 2017-ben a németnyelv tanulásának lehetőségét kérni Öntől ismét .megkapni.
  Tisztelettel: Lérántné Dormán Mária

  Válasz
 18. Pethő Márta

  Tudom,hogy kell az idegen nyelv,de piszok nehêz.Marad a remény,hogy lesz akaraterőm.

  Válasz
 19. Juhász Miklósné

  80 éves vagyok. Fellelkesített a távlat, melyet Ön nyitott meg előttem.
  Már meg is van az ajánlott nyelvi anyag, lemezestől. Szórakozásnak is kiváló. Minden nap- lazán, de következetesen.
  Üdv

  Válasz
 20. Horváth József

  Én angol nyelven olvasni akarok megtanulni, hogy azt is olvashassam, amit nem fognak magyarra talán
  soha lefordítani, illetve a gyors információkhoz akarok hozzáférni.
  Amikor az agyam ezt jól kezeli, a beszéd is menni fog.

  Válasz
 21. Friedel Józsefné

  Kevdves András! Mindennemű fogadalom nélkül szeretném folytatni a francia és az olasz nyelv tanulását mive haladni kell az úton a nyelvtanulásban Ezek az Ön szavai. Üdvözlettel sikeres Boldog UJÉVET –

  Válasz
 22. Koczor Gézáné

  Boldog eredményes új esztendőt kívánok,sok-sok olyan , az angol nyelv tanulását “bakancslistára”felvevő , szorgalmas nyugdíjast! / a fiatal továbbtanulóknak úgy is kötelező !/ Én amikor nyugdíjba mentem /műszaki tárgyakat tanítottam !/ határoztam el ,hogy “barátságot kötök ” a számítógéppel,de a számítógép általában angol utasításokat adott ! Akkor fogtam bele az angol nyelv tanulásába /mellesleg van egy svéd sógornőm ,akinek az angol jól megy!/ Itt a motiváció,elvégeztem egy három hónapos tanfolyamot -én intenzívnek tartottam,mert 0 angol tudással / 75 éves voltam! / kezdtem,mert mi orosz nyelvet tanultunk. Az interneten megtalálható ingyenes feladatok szorgalmas tanulója vagyok ,a kedvemet időnként az igeidők alkalmazása veszi el.Amíg az egészségem,és nagymamai feladatai engedik addig mindig szívesen veszem a motiváló nyelvleckéket!!! /Szerettünk idegen országokat megismerni,sokat utaztunk-most már félnék elindulni ,/de már használni tudnám a tanultakat / ! Üdvözlettel:KM 77 éves nyugdíjas.

  Válasz
 23. Margit

  Megértem az angol nyelvet.
  Tudok folyamatosan beszélni angolul. És ez így van.
  Happy New Year
  Margó

  Válasz
 24. Katona Mónika

  Kedves András!
  Én már nem a legfiatalabbak közé tartozom,az én időmben az orosszal bohóckodtunk.Mindig nagyon vágytam arra,hogy megértsem az angolt.Pár éve egy felnőtt képzés kereteiben volt alap angol oktatás,egy ottani tanárral,aki nagyon érthetően tanított,az alapoktól.Mivel ez cdak rövid idő volt,minden percét élveztem,sőt mi több,a legjobban ezeket az órákat szerettem.Azóta nagyjából semmire sem emlékszem,de az érzés,hogy egyszer szeretném tanukni,na az megmaradt.Év vége felé nézelődtem is ez ügyben,de pesti lévén meg kellett állapítsam,hogy Önök messze vannak,így kicsit talonba helyeztem ezt a kérdést….mielőtt rákérdezne,természetesen munka mellett okoz gondot az iskolába járás….További sok sikert!
  Mona

  Válasz
 25. Mária

  Kedves Tanár Úr!

  A német nyelv tanulását már tavaly elkezdtem. Ösztönző volt az e-mailen kapott leckék, igyekeztem másnapra megtanulni de sajnos vége lett.
  Köszönöm a segítségét.

  Válasz
 26. Tapolczai Kálmán

  Kedves András! Igen,nem halogathatom tovább, meg kell tanulnom angolul. Ehhez kérem a segítségét.
  Köszönettel, Kálmán

  Válasz
 27. Pozsárkovity Gizella

  Fogadolm ide vagy oda nem eleg ha megfogajuk es nem csinaljuk.Tanulni kell es kesz .Mert az idegen nyelvtudas a mai vilagban szukseges . Boldog ujevet kivanok tanar ur onnek es csaladjanak is. P Gizella

  Válasz
 28. Papp Károlyné

  Kati
  2017-01-05
  Kedves András !
  Boldog Újévet kívánok !
  Soha nem teszek semmilyen fogadalmat,de 72 évesen is az angol nyelvet felsőfokon
  beszélem,immár 53 éve,így ez a legnagyobb öröm számomra !
  Üdvözlettel
  Pappné Kati

  Válasz
 29. Balogh Attiláné

  Tisztelt András ! Nekem már megvannak az Ön könyvei,szerettem volna angolul megtanulni,
  de sajnos nincs türelmem hozzá pedig elhetároztam,de nem jött össze,
  Sikeres,boldog Új Évet kívánok ! Üdvözlettel :Balogh AttilánéB alogh Attilán

  Válasz
 30. Orcsik Zoltán

  Kedves András!

  Köszönöm a noszogató szavakat. Folytatni fogom a német nyelv tanulását.
  Szép új évet kívánok!

  Üdvözlettel: Orcsik Zoltán

  Válasz
 31. Papp János

  Kedves András!
  Én nem szoktam fogadalmat tenni, csak elhatározok valamit, és azt igyekszem teljesíteni. A német nyelv nem teljesen ismeretlen előttem, valamennyit tanultam valamikor. Igaz, elég idős vagyok már, de jó edzésben tartani az agyat, nehogy eltompuljon. Fiam és unokáim kint élnek Németországban, valamint a nővérem is. Bár mindnyájan beszélnek magyarul, mégis jó lesz velük társalogni németül is. A német nyelvet fordításra is használom, természetesen szótár segítségével. Nekem inkább a beszédkészséget kell javítanom, mert az nagyon silány. Ezért is jó, ha mondatokat tanulok meg kívülről és azt begyakorolom. Remélem sikeres lesz a tanulásom.
  Maradok tisztelettel: Papp János

  Alles Gute für 2017!

  Válasz
 32. Sebestyénné Judit

  Kedves András!

  A német Bulldózer csomagokat már megvettem.
  Bele is kezdtem, mivel a határ mellett lakom, sok szót ismertem már.
  A mondatokkal pedig sokkal könnyebb tanulni!
  Mellé most az angolt is kellene tanulnom!
  Ez viszont sürgetőbb lenne!

  Üdvözlettel: Sebestyénné Judit

  Válasz
 33. Nagyné Sárközy Magdolna

  Kedves András!
  Megpróbálom a német nyelvet megtanulni, de nekem nem könnyű. Köszönöm az anyagokat, remélem segítenek! Igyekszem a tanácsait megfogadni!
  Nagyon Boldog Új Évet Kívánok Önnek és szeretteinek!
  Magdi

  Válasz
 34. Szalisznyo Maria

  AN HERRN ANDRÁS NEMENYI! ICH WUNSCHE IHNEN EIN GLÜCKLICHES NEUES JAHR! Üdvözlöm Önt! Én jelenleg is tanulok, teszem amikor időm engedi!Meg kell tanulnom,a munkám miatt is! Csak néha jön ,a blokk és akkor nagyon dühös vagyok magamra!!De nem adom fel! Legyen ez az én fogadalmam! Ich wunsche Ihnen schönnes tag! Tisztelettel Mária

  Válasz
 35. Szigyártó Levente

  Kedves András!

  Meg fogadom,hogy idén meg fogok tanulni Németül társalgási szinten ugyanis szeretnék ki menni Ausztriába dolgozni.

  Válasz
 36. UJVÁRI MÁRTA

  Tisztelt András!
  Fogadalmat nem szoktam tenni, kedvtelésből tanulgatom az Ön által küldött német nyelvleckéket.
  Nagy örömömre szolgál, hogy az Ön segítségével felfrissíthetem a több mint 40 évvel ezelőtti alap német nyelvi tudásomat. Ezúton is szeretném megköszönni kedvességét és önzetlen segítségét.
  A továbbiakban is nagy örömömre szolgál, ha olvashatom pozitív, kedves, biztató szavait.

  További sikereket és Boldog Új Évet Kívánok Önnek!

  Tisztelettel: Siposné Ujvári Márta

  Válasz
 37. Mária Taute

  A Számítógép nyelve az angol. Ma már számítógép nélkül nehéz boldogulni, az internetezéshez is fontos.
  Ha az utcán megszólítanak angolul, hol találják ezt meg ezt, és csak kézzel lábbal tudja elmagyarázni az ember az is szégyen. Vannak rokonaim Kanadában, USA – ban a fiatal generáció nem beszéli nyelvünket.
  Talán ennyi elég az angol nyelv tanulásához, indoknak.

  Válasz
 38. Dr. Ladányi Péter

  Megtanulok olaszul társalogni a 2017 -es évben !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!44

  Válasz
 39. Kovács Tiborné

  Kedves ANDRÁS!
  Nagyon szépen köszön. az eddigi sok segítségét Az angol nyelv érdekelne.

  Válasz
 40. Kovács Györgyné

  Kedves András!
  Nem szeretek fogadni és eddig nem is tettem soha fogadalmat. Biztos hogy nem tartottam volna be.
  Fogadalom nélkül szeretnék megtanulni angolul, annál is inkább mert a vőm nem tud magyarul, a két kis ausztrál unokám meg még magyarul nem tud. A magyar unokáim viszont szépen haladnak az angol nyelv tanulással. Remélem hogy majd csatlakozni tudok hozzájuk, és remélem hogy segítenek is. A múlt évben volt egy-két egészségi problémám ami miatt a tanulás elmaradt. Bízom és reménykedem a jövőben hogy sikerül majd az erőmet összeszedni és nekilátni komolyan a nyelvtanulásnak.

  Nagyon Boldog és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok
  Üdvözlettel: Kovács Györgyné

  Válasz
 41. Ildiko

  Tisztelt Nemenyi Andras!

  Fogadalmat nem teszek, de tapasztalom a mindennapjaimban a nyelvtudas fontossagat. Nemetorszagban elek jelenleg. A csaladom tagjai szorgalmasak es kitartoak. En viszont erzem a nyelvi korlataimat.
  Szeretnem megköszönni Önnek a motivalo szavait, a küldött leckeket. Folytatom a tanulast. Gratulalok Önnek ehhez a nagyszerü kezdemenyezesehez. Tanitson bennünket tovabbra is!
  Kivanok ehhez jo egeszseget es egy Boldog 2017-es esztendöt!
  Ildiko

  Válasz
 42. Jobbágyné Madarász Marika

  Kedves András!
  Sikerekben gazdag boldog új évet kívánok!
  Fogadalmat sohasem teszek, igyekszem nem használni a soha szót, de örömömre szolgálna, ha meg tudnék tanulni angolul beszélni.
  Köszönöm a segítséget!
  Remélem nekem is sikerülni fog!
  Köszönöm a segítséget Marika

  Válasz
 43. Zsuzsa

  Fogadalmat nem tettem, de idáig is szívesen tanultam a leckéiből, sokat segített, hogy gyarapítsam a meglévő tudásomat. Én a gimiben /Könyves Kálmán/ tanultam angolt, de nyelvvizsgát nem tudtam volna letenni. Szándékomban most sincs, csak annyira akarom gyakorolni, ami elegendő a kirándulásaimra. Sokat utazom, és nagyon jól jön, hogy meg tudom magam értetni és másokat megérteni.
  Kívánok boldog új évet és kitartást a további munkájához.

  Válasz
 44. Szécsényi Józsefné

  Tisztelt Tanár Úr!
  Kedves András!
  Fogadalmat nem tettem, de komoly elhatározásom, hogy az eddig kapott német leckéket (kinyomtattam) az Ön bölcs tanácsai alapján megtanulom. Naponta egy órát csak nyelvtanulással foglalkozom.
  Köszönöm az eddigi segítséget, és tisztelettel kérem a jövőben is!
  Kívánok gondtalan új esztendőt, sok szorgalmas tanulót, jó egészséget:

  Válasz
 45. Frankó Mária

  Kedves András!
  Mindenekelőtt köszönettel tartozom, hogy továbbra is rendszeresen küldi az ingyenes nyelvleckéket, jó tanácsokat, biztatásokat. Többször nekifutottam már az angol nyelvtanulásnak, időnként lelkesen, máskor elnapolva. Egyetértek abban, hogy nagyon fontos lenne másik nyelv/nyelvek ismerete a mai világban. Az is biztos, hogy kellő akarattal, kitartással és szorgalommal minden elérhető. Nyugdíjas lettem, azonban továbbra is célom, hogy angolul meg tudjam magam értetni, ill. másokat megérteni, ha a helyzet úgy hozza. Fogadalmat nem teszek, de annyit biztosan tudok, hogy a tesztek, feladatok, leckék láttán azonnal kedvet kapok a megoldásra. Ezek eredményei részben megmaradnak, részben elvesznek, de mégis kellemes időtöltést jelentenek :)

  Boldog, sikerekben gazdag új évet kívánok Önnek!

  Válasz
 46. Belányiné Cs. Klára

  Köszönöm,András,hogy nem adta fel az én motiválásomat! Tavaly elkezdtem a német nyelv tanulását, de hamar abbahagytam.Fogadalmat nem tettem, de FOLYTASSUK ! ha lehetséges. Boldog új évet kívánok!

  Válasz
  1. Neményi AndrásNeményi András Szerző

   Kedves Klára!

   Folytassa a tanulást, Ön is meg tud tanulni németül, biztos vagyok benne.

 47. Székelyné Kovács Mária

  Kedves András!

  Köszönöm szépen a témák szerint összeállított leckéket. Ez igazán hasznos lehet életünk során.
  Szorgalmasan olvasgatom, hátha egyszer még beszélni is fogok tudni.

  Üdvözlettel:
  Székelyné Kovács Mária

  Ui: Örömökben gazdag, boldog új évet kívánok!

  Válasz
 48. dr. Nagydaróciné Szabó Csilla

  Köszönöm szépen az emlékeztetőt, Kedves Neményi András Tanár Úr!

  Nem szoktam fogadalmakat tenni újév alkalmából. Még fogyókúrára vonatkozót sem.
  Azonban, úgy vélem, szerencsés vagyok, hogy Ön emlékeztetett a nyelvtanulás fontossá-
  gára, napjainkban való különös időszerűségére. Bizony, idősebb korban hajlamos az ember
  lelkesedése alábbhagyni.

  Miskolc, 2017. január 5. Tisztelettel:dr. Nagydaróciné Szabó Csilla

  Válasz
 49. Marsi Péter

  Tisztelt Nemenyi Andras!
  Német tudásomat szeretném továbbfejleszteni!
  Üdvözlettel:
  Marsi Péter
  ui: Jó egészséget!

  Válasz
 50. Magdolna

  Köszönöm a nyelvleckéket. A könyvet nem tudom megvásárolni, sajnos, de nagyon örülök annak, hogy segítségével ismételhetem az eddig elsajátított német tudásomat. Kívánok Önnek boldog és sikerekben gazdag új évet. Üdvözlettel: Magdolna.

  Válasz
 51. Dr. Szűcs László

  Tisztelt Tanár Úr!
  Ebben az évben nincs fogadalom, ígérgetés, főleg nyelvtanulással kapcsolatosan, de azért próbálkozom. Ha elakadok, ott vannak a nyelvvizsgázott gyermekek, kisegíteni. (Nem sokszor van rá szükség). Sok sikert erre az évre is.
  Üdvözlettel : Szűcs László

  Válasz
 52. Anna

  Kedves András ! Igen ,nagyon szeretnék megtanulni németül legalább alapszinten. Ehhez várom ,és köszönöm a segitségét !

  Válasz
 53. Iváncsics Zoltánné

  Tisztelt Tanár Úr!

  Az elmúlt év szeptemberében fedeztem fel az interneten az Ön hirdetését a nyelvtanulással kapcsolatban ,amely igy szólt 40-50-60 év felett sem gond nyelvet tanulni.Na én erre ráharaptam és azonnal feliratkoztam a nyelvleckékre.Bevallom lenyügözött alig vártam naponta az ujabb és ujabb feladatokat.Amikor lehetőségem volt rá a Bulldózer könyveket is megvettem a hanganyaggal együtt.Nagyon vártam már,hogy megkapjam őket.Nyaralni mentünk Horvátországba Porecsre ahol mindig sok a német vendég.Volt lehetőségem igaz néhány mondat erejéig beszélni.Nagyon boldog voltam hiszen a könyvek akkor csak néhány napja voltak nálam,de meg mertem szólalni.Korábban is elvégeztem néhány tanfolyamot de a ragozástól messzebbre nagyon nem jutottam el.
  Az a néhány nap ahogy a könyv nálam volt sokat segitett és én boldog voltam.Amikor átrágtam magam a két könyvön a következő lehetőségnél megvettem a Sikeres nyelvtanulás titkait is.Be vallom kicsit szomoru lettem mert arra gondoltam a könyv hasonló képen folytatódik ahogy az előző.Próbálom sorba venni a feladatokat,hallgatni a hanganyagot igaz csak az elsőig jutottam el.A korábbi 10 CD-t is szinte napi szinten hallgatom úgy érzem sokat fejlődtem,persze van még min tanulni.Minden nap leülök és teszem a dolgom,este amikor lefekszem próbálom memorizálni mit hallottam ,vagy olvastam.Amit eddig elértem már nagyon jó.Biztos vagyok benne,ha kijutnék a lányomékhoz vagy vagy bárhova ahol németül beszélnek meg mernék szólalni és nem stresszelnék.A nászasszonyommal most még többet tudnék beszélni ,ha nehezen is.Köszönöm Önnek a lehetőséget és várom a következő leckéket.Most rajtam a sor,hogy a Sikeres nyelvtanulás titkait is végigcsináljam.De,amit mostanáig elértem annak is nagyon örülök.
  Remélem jól irom.Ich freue Neues Jahr!

  Válasz
 54. Simon Jánosné

  Tisztelt Tanár Úr!

  Szeretném megköszönni az eddigi lecke anyagokat,és ha nem is szoktam fogadalmakat tenni, akkor is
  szeretnék megtanulni németül. Remélem ,hogy sikerül.Önnek minden jót kívánva, maradok tisztelettel:Györgyi

  Válasz
 55. Holczinger Katalin

  Köszönöm a figyelem felkeltö sorokat!!!!!!
  Angolul szeretnék valamit elsajatitani!!!

  Eredményekben gazdag Boldog Uj Esztendõt kivanok!!!
  Üdvözlettel Holczinger Katalin

  Válasz
 56. Szitás Aranka

  Kedves András!
  Nincs Újévi fogadalom, hanem az motivált, hogy már elmúltam 70 éves, viszont még ezzel nincs bajom! Teszek érte, hogy minél tovább szellemi, fizikai készségem megmaradjon. A tanulás is egyik eszköze ennek a célnak. Némi német nyelvtudásom van, az Ön módszere olyan motiváló, hogy követni érdemes. Köszönöm, hogy rátaláltam, hogy mit hasznosítok belőle? -soha sem tudni , hátrányom nem lesz belőle!
  Kívánok Önnek sikeres Új évet!

  Szitás Aranka

  Válasz
 57. Bosák Józsefné

  Kedves András! Köszönöm a bátoríto szavait, minden levelét szívesen olvasom. Megvásároltam az angol buldózer tanfolyam mindkét kötetett lassan haladtam a múlt évben nagyon sokat dolgoztam, ez hátráltatott! Annyit biztosan tudok, haladok tovább a kijelölt úton! Nagyon Boldog Új Évet Kívànok Önnek és kedves családjának!

  Válasz
 58. Éva Tóth

  Szeretnék angolt és német nyelvet legalább alapfokon beszélni,és az olvasmányokat megérteni.

  Válasz
 59. Rózsa

  Kedves András!

  Nekem nagy öröm újra gyakorolni tanulni a németet! Boldog Új Évet kìvánok! Tisztelettel; Rózsa

  Válasz
 60. Légrády Károly

  Boldog sikerekben gazdag új évet kívánok!
  Sajnos a német második lépésről lemaradtam külföldön dolgoztam és lehet hogy megint dolgozom szükséges lenne a nyelvtudás de lejárt a vételi határidő. Figyelem ajánlatát mert fontos lenne a német tudás.
  Köszönettel

  Válasz
 61. Bíró Miklós

  A buldózer nem rossz!
  az első kötetet már átrágtam, de még nem tudom mikor fogok valakivel németül szót érteni?
  Ich hoffe bald.
  Ich wünsche Ihnen ein gutes neues Jahr.

  Válasz
  1. Neményi AndrásNeményi András Szerző

   Danke! Csak így tovább, tanulja meg a 2. kötetet is!
   Külföldivel azért lehet találkozni, ha nem akar kimozdulni otthonról, akkor skype-on is. Vagy kereshet levelező társat is.

 62. Fekets Sándorné

  Tisztelt Tanár Úr! Fogadalmat nem teszek,de az Ön német nyelv leckéit szívesen tanulom! Köszönöm!!

  Válasz
 63. Pappné Geiszt Margit

  Kedves András!
  Először is sikerekben gazdag nagyon boldog új évet kívánok Önnek és szeretteinek!
  Gyerek koromban a Nagyszüleim szinte mindig németül (svábul) beszéltek otthon.Mindent megértettem,de magyarul válaszoltam.Középiskolában tanultam németül,főleg nyelvtant,szavakat de beszélgetésre soha nem volt idő. Most 60 évesen megfogadtam,megtanulok beszélni is,mert érteni még mindig megértem,persze azért beszélni is tudok de nem annyit ami elegendő egy magasabb szintű társalgáshoz vagy munka vállaláshoz.Ezért nagy örömmel olvasom és mondom a leckéket amiket küld.Nagyon köszönöm!Teljesen egyet értek azzal a módszerrel ahogy Ön tanítja akár német akár angol nyelv!Köszönet!

  Válasz
 64. Dobos Csabáné

  Tisztelt Tanár úr !

  Fogadalmakat nem szoktam tenni, szeretnék megtanulni Németül ! Szeretném megköszönni az eddigi leckéket. érdeklődéssel várom a további német tananyagokat – folytassuk tovább .
  Boldog Újévet kívánok Önnek és családjának, erőben, egészségben !

  Üdv: Dobos Cs-né

  Válasz
 65. Földesi Tibor

  Az angolhoz még a németet is meg szeretném tanulni, mert szerintem főleg közép-Európában az angol mellett ez a legtöbbek által beszélt nyelv. A könyveim már megvannak hozzá öntől, a többi csak rajtam múlik.

  Válasz
 66. Némedi Csabáné

  Kedves Neményi András!
  Köszönöm az érdeklődését,hogy szeretné követni, ki hova jutott a nyelvtanulásban.Nekem újra felkeltette az érdeklődésemet az angol nyelv tanulása iránt.Így hetven felett túl sokat nem várok magamtól. Kedvtelésből szívesen tanulgatom a Bulldózer nyelvkönyveket.
  Igazából egy családtagnak vettem ajándékba a könyveket.De én is hozzáférek.

  Sok sikert kívánok a következő évekre is.
  Zsuzsa

  Válasz
 67. KŐpityú

  Tisztelt Tanár úr!
  Ebben a korban amiben járok már nem divat a fogadalom. De a szellemi frissesség fenntartása fontos egy idős ember életében is. Ehhez ad segítséget a könyveivel és leckéivel. Köszönöm! A módszer ragyogó, a nyelv elsajátítása már csak rajtam múlik. További sok sikert és jó egészséget kívánok az új évben, az Ön tanítványa Kőváry István (KŐpityú)

  Válasz
 68. Kuli Lajosné /Vera/

  Kedves András ! Fogadalmat nem szeretnék tenni, de úgy érzem egy kis angol és francia nyelvtudásra szükségem lenne ! Az angol főleg a számítógép miatt, a francia meg a vejem miatt lenne hasznos a számomra !!! Hála Istennek ! /na meg a lányomnak/ az unokáimmal nincs gond, hiszen ők nagyon jól beszélnek magyarul is !!! Sikerekben gazdag Boldog új Évet ! Happy New Year ! Bonne Année ! Vera

  Válasz
 69. Bors Éva

  Kedves András!

  Célom a német középfokú nyelvvizsga. Bár családi okok miatt sajnos félbe maradt a tanulás, de most már folytatni szeretném. A német nyelvű szöveget, beszédet már elég jól megértem, válaszolni is tudok. Ahol élek, sok német nyelvterületről érkezett turista fordul meg és gyakran kérnek útbaigazítást. A munkámban is tudnám használni, kicsit javíthatna a fizetésemen. Köszönöm szépen az eddigi segítséget, nagyon hasznos volt. Boldog új évet kívánok! Éva

  Válasz
 70. Pipó József

  Tisztelt András!
  Én is azok közé tartozok, akinek meg kell tanulni németül, mert itthon nem kapok megfelelő munkát. Meg kell hogy tanuljam ezt a nyelvet. Sikerülni fog!!!
  Üdv: P. József

  Válasz
 71. hetényi károlyné

  Tisztelt Tanár Úr! Köszönöm az eddigi leckéket.Nagyon szerettem volna angolul tanulni . Most kezdtem volna sajnos nem volt időm eleget foglalkozni vele ,így lemaradtam. Úgy gondoltam ,hogy a németet már tanultam korábban azt kéne újból felvenni ill. gyakorolni. Talán könnyebb lenne mint az angol. Ha nem probléma ezt kérném . Köszönettel Éva
  Eredményekben gazdag , Sikeres Boldog Újévet ! kívánok : Éva

  Válasz
 72. Lettner Annamária

  Tisztelt András!
  Én a Buldózer német tanfolyamot tanulom. Az autóban mindig a cd-k szólnak, itthon meg hozzá olvasom a könyvet. Nagyon örülök az emailen küldött hasznos leckéket és tanácsokat.
  Boldog Újévet kívánok!
  Annamária

  Válasz
 73. Viczián Ferencné

  Tisztelt Tanár Úr!
  Kicsit bajban vagyok, mert nekem az olasz nyelv tetszik, az ősszel kicsit tanultam, de tudom, hogy az angol a fontosabb, mert azt több helyen lehet hasznosítani. Mindkét Buldózert megvettem, tanulnom kell szorgalmasan.
  Boldog Új Évet kívánok!

  Válasz
 74. Ramotai Jenő Zoltán.

  Tisztelt Neményi úr! Igen megfogadtam,hogy 2017-be hozzáfogok nyelvet tanulni mégpedig a Németet. Szeretnék minél hamarabb hozzáfogni az ön segítségével.Üdv:Jenő

  Válasz
 75. Hock Györgyné

  Tisztelt Neményi Úr!

  Igen szeretném a német tudásomat tovább fejleszteni, amit csak az Ön segitségével tudok megoldani. Nagyon köszönöm az eddigi segitséget, További jó munkát kívánok Önnek, s meg köszönöm ezután is a segitségét. Üdv. Hock Györgyné

  Válasz
 76. Sepsi Gabriella

  Tisztelt Neményi András !
  Az idén szeretnék legalább középfokú nyelvvizsgát tenni. A nyelvtudás, amelyet tovább fejlesztenék az a német és az orosz. ( Tudom ez utóbbira nincs segítség, ezt nekem kell megoldani.) Az angol pedig csak azért érdekel, mert nagyon sokan beszélik Európában és nem lenne baj, ha olyan nyelvterületen, ahol az angolt beszélik “nem tudnának eladni”.

  Válasz
 77. Nagy Antalné

  Tisztelt Neményi András! Én egy alap foku németet szeretnék tanulni. Köszönöm.
  Tisztelettel: Katalin

  Válasz
 78. Madi Kati

  Már épp itt az ideje, hogy megtanuljak beszélgetni és megértetni magamat angolul.

  Válasz
 79. Erzsi

  Tisztelt András!

  Köszönöm a lehetőséget, az ingyen nyelvtanuláshoz. Nagyon élvezem, hogy ilyen egyszerűen lehet tanulni. Napi több órát is tanulok, és folyamatosan ismételem is.
  Még egyszer köszönöm szépen.
  Nagyon várom a következő anyagot.

  Maradok tisztelettel:

  Erzsi

  Válasz
 80. Horváth Jenőné

  Úgy gondolom, hogy angolul kell tudni, legalább társalgási szinten, mert a légiközlekedésben és általában a külföldi információ pontokon, vendéglátóhelyeken, szállodákban angol nyelven biztosan tudnak kommunikálni. Nem beszélve arról, hogy egyik gyermekem külföldön él, férje családjával is csak angol nyelven tudunk szót váltani. Ezért szeretnék angol nyelven fokozatosan jobban beszélni, nyelvvizsga engem nem érdekel.

  Válasz
 81. Debreczeni Edit

  Kedves András!

  Én már elkezdtem, nagyon jó, de nem tudtam eleget tanulni, mert sokat dolgoztam. Most 2017-ben folytatom, és remélem már külföldön is jobban eligazodok majd az Angol nyelvtudással. Köszönöm a sok segítséget és biztatást. Nagyon jól esik.
  Boldog új évet kívánok Andrásnak, és minden kedves tanulótársamnak is !
  Üdv
  Edit

  Válasz
 82. Sebőkné

  Kedves András! Természetesen továbbra is a német nyelv tanulása a cél! Megfogadom, hogy a kevés időmből az idén erre is kicsit többet fotditok, mivel a gyetekeim Ausztiában élnek és két kisunokámhoz havonta kiutazok! Ezért nem hobbi,hanem szükséges is lenne számomra. Nagyon kellemetlen amikor sétálok a kisunokámmal és találkozok kedves emberekkel akik csodálkoznak a baba szépségében én meg csak gagyogok valamit, vagy semmit és szabadkozom , hogy nem értem mert magyar vagyok!
  Sebőkné

  Válasz
 83. Fekete Beatrix

  Kedves András!
  A férjem nagyon jól beszél németül, és irigykedve nézem, hogy gyermekeivel hol németül,hol magyarul beszélgetnek, igaz az édesan yjuk német származásu, de akkor is.
  Szóval muszály valamit tennem,,,Tanulni, tanulni!!

  Válasz
 84. Vaczkó józsef

  Tisztelt Tanár úr!
  Szeretném 2017-ben tovább folytatni a francia nyelvtanulást
  ebben kérem a segítségét.

  Köszönettel. József

  Válasz
 85. Csaba Józsefné

  Kedves András!
  Köszönöm az előző évi segítségét. Örömmel tanulom a németet. Most úgy tanulok,
  hogy hallgatom a CD-t , és közben olvasom a könyvet. Azt tapasztaltam, hogy így
  könnyebben megmarad a fejemben. Köszönöm a leckéket, amit küldött.
  Békés, boldog ÚJ ÉVET kívánok, tisztelettel: Gizi

  Válasz
 86. h.zoltan

  Kedves Andras!en nem csak szeretnek meg is fogok tanulni nemetul!koszonom az uj evi buzditast.udv.

  Válasz
 87. Ági

  Kedves András!

  Köszönöm a sok motiváló és segítő írást!
  Idén szeretnék az angol nyelvre fókuszálni, utána pedig a németre.

  BÚÉK!

  Válasz
 88. Ági

  Kedves András!

  Köszönöm a sok motiváló és segítő írást!
  Tavaly az angol nyelvre fókuszáltam, idén szeretnék a némettel foglalkozni.

  Boldog Új Évet kívánok!

  Válasz
 89. Hidasi Károly

  Kedves András,
  Én is 70 év feletti tanuló vagyok, de szeretnék idén arra a szintre kerülni angolból,hogy ne okozzon gondot megszólalni és megérteni idegeneket. Sokat utazunk és jobban érzem magam,ha gátlások nélkül tudok beszélgetni.
  Üdvözlettel: Hidasi Károly

  Válasz
 90. Dohi Éva Erika

  Kedves András!

  Örömteli, sikeres új évet kívánok!
  Szeretnék megtanulni jól angolul! Felvérteztem magam, remélem, sikerül!

  Válasz
 91. Kuris Lászlóné. Irma

  Kedves András.
  Egy éve tanulom az angolt 73 évesen, az Ön kiadványával és szépen haladok. Köszönöm. Nem hagyom abba, nagyon szeretnék jól beszélni.

  Válasz
 92. Katona Jolán Margit

  Tisztelt Tanár úr’ Újévi fogadalmat nem szoktam tenni. Sajnos a nyelvkönyveket nem áll módomban megvenni, de az ingyenes leckéket mindig elolvasom. Próbálom őket megtanulni több-kevesebb sikerrel. Az angol nekem nehéz, de a németet szeretem. A gimnáziumban is németet tanultam az orosz mellett annak idején, sajnos az már régen volt. Mindkettő nyelvet szerettem. Sajnos ma már nehezebben megy a tanulás. Nagyon szépen köszönöm a leckéket. Minden jót kívánok: Jolika.

  Válasz
 93. Putnok Gáborné

  Tisztelt Tanár Úr!

  Köszönöm az eddigi ingyenes leckéket. Igen! Szeretnék társalgási szinten megtanulni németül. Lányomék három éve Németországban élnek. Szeretném, ha a baráti társaságukban nem hallgatva ülnék, hanem részt vehetnék a beszélgetésben. Köszönöm az eddigi bisztatást és pozitív ösztönzést is.

  Boldog új évet és jó egészséget kívánok: Putnokné Ildikó

  Válasz
 94. Dömötör Magdi

  Kedves András!
  Szeretnék megtanulni németül, köszönöm az eddig küldött leckéket.
  Nagyon boldog újévet kívánok.
  Dömötörné Magdi

  Válasz
 95. Pass Erzsébet

  Kedves András!
  Jelen helyzetben azt hiszem nem nekünk kell németül tanulni, hanem a németeknek magyarul. Ugyanis egyre többen költöznek ide. Angolt sosem akartam tanulni, mert nem akarom a lábamat Magyarországról kitenni. Németet szeretném tanulni, meg van rá az okom, de mindenfajta segitség hiábavaló volt. 3 évbe tellet mire megtudtam valakitól, hogy a für szócska azt jelenti: valakinek. pl. Pistának, Sárinak, stb.
  Rengeteg szótárt vásároltam, nyeltankönyvem is van, mégsem boldogulok.
  Önnek boldog ujévet kivánok.

  Válasz
 96. Balogh Sándorné

  Kedves András ! Fogadalmat már nem teszek. “Ember tervez,Isten végez!” A tavalyi január hónap végén
  itthon baleset ért késő este: rövidzárlat miatt elestem, mivel a sötétben nem tudok tájékozódni. Mivel
  nem tudtam lábra állni, segítséget kellett kérnem. Hál”Istennek nem következett be a hetedik törésem,
  de járni csak április végétől tudtam. Tavaly karácsony szent estéjén ismét nem tudtam a fenyőfát feldí-
  szíteni, mert beleestem a vírusos influenzába. Hát ennyit a tervezésről. Viszont továbbra is kitartok a
  nyelvtanulás mellett. Nem szeretek leragadni csak egy nyelv mellett, mert egyhangúvá válik a tanulás.
  Én is elsősorban azért foglalkozom a nyelvtanulással, mert az agyat kordában tartja. Az Ön által készült
  tankönyveket, cédéket szívesen olvasom-hallgatom, és az ingyenes leckéket mindig használom.
  Szeretem hallgatni a Szólalj meg című nyelvi műsort, az interneten már sok mindenre bukkantam,
  ami segíti a tanulásomat. Nem tartozik az olcsó lehetőségek közé, de a többi kulturális foglalkozás
  sem olcsóbb: színház,mozi,utazás,könyvvásárlás. Részemről még a nyelvtanulás az, ami bevált.
  Továbbra is igényelem az Ön segítségét. BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK Önnek és Csapatának!!
  Maradok tisztelettel: Balogh Sándorné /Zsófi/.

  Válasz
 97. Barna Karolin

  Kedves Tanár Úr! Régen német nyelvet tanultam a gimnáziumban és örülök, hogy az Ön segítségével egy kicsit felújíthattam ezeket. Egyébkéni 34 országot jártam be a gyér német “tudásommal”. De a számítógéphez elengedhetetlen egy kicsit az angollal is megismerkedni, mielőtt elbutulna az ember: 80 éves elmúltam. Nagyon köszönöm az ingyenes leckéket, tanácsait, biztató szavait. Kérem legyen segítségemre az angol nyelvvel kapcsolatban is.

  Válasz
 98. Gáspár Antalné

  Kedves András ! Boldog Új Évet kívánok! Megfogadtam , hogy ebben az évben szorgalmas tanuló leszek. Minden nap 3 órát szánok tanulásra. De továbbra is várom a segítségét ! Köszönöm .Nagy tisztelője Mária!

  Válasz
 99. F?MARI

  Kedves András! Én nem szoktam fogadkozni,mert az a tapasztalat,hogy nagyon nehéz be tartani.
  és így nincs értelme,Az elhatározás az más,Kb,két hónapja küldte nekem az olasz leckéket.ami
  nagyon tetszett,és a tanulás is könnyebb volt,sajnos a könyvet már nem tudtam megrendelni,
  kértem utólag,de nem kaptam választ,hogy tudják e küldeni vagy. nem.
  A módszer ahogy tanít nagyon nekem való volt,és a könyv is gondolom ilyen alapokon
  dolgozik.Kérem önöket írják meg,tudják e küldeni vagy már nagyon le maradtam róla.

  Üdv: F:MARI

  Válasz
 100. Aradi Jenő

  Soha nem teszek fogadalmat. A dohányzásról / egy év után / 64 évvel ez előtt, nyáron és egycsapásra mondtam le, hagytam abba.

  Válasz
 101. Lengyelné Lóránt Katalin

  Kimondott fogadalmat nem tettem az új esztendőre, de szeretnék megtanulni angolul. Remélem az Ön segítségével ez sikerülni is fog, legalábbis egy elfogadható szinten. Ez nekem sokat jelentene.

  Válasz
 102. Balka gyula

  Meg Kell tanulnom németül ! Nincs pardon ! Köszönöm a segitségét Tanár Úr! BÚÉK !

  Válasz
 103. voloshyn katalin

  kedves András köszönöm az eddigi segítséget most nagyon intenzíven próbálok tanulni minden segítségnek nagyon örülök köszönöm minden segítségét.10 osztályba tevékenykedem oroszul és ukránul jól beszélek anyanyelvi szinten de az angol nehezen megy 52 éves vagyok itt újra érretségizem minden segítséget előre is köszönök sok szeretettel Katalin

  Válasz
 104. Kiss Sándor

  Tisztelt Neményi Úr!
  Az angol nyelvleckéket és a tavaly megkapott hasznos Bulldózer ( I,-II.) anyagot lelkesen alkalmazom.
  A rendszerességgel azonban őszintén van némi gondom. Továbbra is elhatározott szándékom az angol nyelv megismerése. Budapesten járva például már több ízben tudtam közlekedési jellegű információt adni – Önnek köszönhetően- angolul. Nyelvleckéit a jövőben is örömmel fogadom.
  Happy New Year! Hev a nice day.

  Tisztelettel: Sándor

  Válasz
 105. Radics Béla

  Kedves Neményi Úr!
  Sajnos be kell vallanom nagyon lassan haladok . Az ,hogy semmi köze a leírtaknak a beszédhez nagyon nehézzé teszi számomra. Sajnos nekem nagyfokú szájpadlás sűllyedésem van emiatt is rosszul beszélek.
  Németűl nem halok éhen , igaz régen tettem nyelvvizsgát. Angolul én csak társalgási szinten szeretnék egy kicsit tudni , Én 62 éves vagyok ,így terveim nincsennek ,de külföldön egy minimális szint szükséges még egy éttermi rendelésnél is , én pedig szeretek kirándúlni és mindehol az angol nyelv megy.
  Köszönöm az eddigi segétségét , a magánéletben sok boldogságot a kedves családjával eggyütt, a nyelvtanítás terén sok sikert kívánok. Tisztelettel Radics Béla

  Válasz
 106. Emma

  Kedves András!

  Én is azok közé tartozom akiknek fiatal korban nem adatott meg a lehetőség
  az idegen nyelv tanulására. Később a család igen sok feladatot “adott”. Négy gyermekem és a munka mellett nem jutott rá eddig időm. Sajnos csak két uno-kám van, az egyik 3-ad éves egyetemista, ő már birtokában van az angol nyelvnek a másik első osztályos,hét éves és nagyon ügyesen tanulja a német nyelvet.
  Egy alkalommal váratlanul jött hozzám és meglepődve hallotta, hogy én is németet “tanulok” /hallgatok/. Rögtön bizonyította, hogy mennyi mindent tud már. Így még jobban igyekszem, hogy én is megtanuljam a “leckét”.
  Köszönöm a biztató szavait és a jól előkészített anyagot. Amikor tehetem foglalkozom vele, hiszen az egyik gyermekem évek óta külföldön dolgozik, ő szintén perfekt a német nyelv területén. Amikor hazajön boldogan hallgatom
  amikor folyékonyan beszél németül a telefonon egy kinti ismerősével.
  Tehát van motiváció, időm néha sokkal kevesebb, de nem adom fel!
  Örömömre szolgál minden perc amikor leülök “tanulni”!

  Üdvözlettel egy idős diák: EMMA

  Válasz
 107. Kovácsné Szalkári Éva

  Tisztelt Neményi Úr!

  Nagyon köszönöm az ingyenes nyelvleckéket, valóban jó a módszer és a jövőben szívesen megvenném a tankönyvet is. Erről legutóbb lemaradtam, remélem, a későbbiekben nem fogok.
  Sikeres, boldog új évet kívánok Önnek, családjának és minden kedves tanulójának!
  Üdvözlettel: Kovácsné Éva

  Válasz
 108. Hérmán László

  Tisztelt Neményi úr.
  56- éves vagyok ,és nagyon kezdö németes, az a célom hogy év végére legalább megszolalhassak, és valamit megérthessek németül.Ebben szeretnm a segítségét kérni. Tisztelettel László

  Válasz
 109. Anna

  Kedves András!
  Ez az oktató forma nagyon jó. Hosszabb leckéket is el tudnék viselni. Játék helyett nagyon jó elfoglaltság. I like to play.
  Thank you very much: Anna bocsánat ha hibás

  Válasz
 110. Dr. Kiss mihálynédr.

  Kedves András! Nagyon komoly fogadalmat teszek,mert csak úgy van értelme minden tanulásnak! Angol nyelvet nem tanultam soha ,a különböző iskolákban latint ,németet és a kötelező orosz nyelvet., Minden nyelvnek hasznát vettem egy kicsit,de sajnos abban az időben nem volt fontos és tanárhiány is volt. Én zongora,ének és szolfézstanár vagyok. Egy 750 fős zeneiskolában 23 évig ig.helyettes is voltam. Nyugdíjas vagyok de teljes óraszámban tanítok jelenleg is! Ami miatt feltétlen szeretnék angolul megtanulni az a következő. Az unokám Párizsban tanult és a Sorbonne Egyetemen végzett . Ő 3 nyelven beszél.fordít. Egyébként nagyon sikeres ,már jó szerepekben énekel és táncol ,,színész diplomája is van. Tavasszal szeretném meglátogatni és valamennyire tudnom kellene ,hogy ne egy néma Nagymamát mutasson be a barátainak,kollégáknak. Más országokban is beszélnek angolul ahova utazni szoktam,ez ma már elengedhetetlen! Nagyon köszönöm a lehetőséget . ,biztosan jó lesz az új könyv. Szeretném megvenni ha lehet ,sajnos nem voltam itthon és ezért nem tudtam hamarabb jelentkezni, Köszönettel: Dr. Kiss Mihályné / Záborszky Etelka /

  Válasz
 111. Neményi AndrásNeményi András Szerző

  Kedves Etelka!

  Írja meg e-mail-ben az ügyfélszolgálatnak, melyik könyvet szeretné megvenni.

  Válasz
 112. Nótár Gyula

  Ha ezeket a mondatokat megtanulja, meg fogja érteni a legfontosabb kérdéseket, amiket az eladók feltehetnek Önnek, és röviden, egyszerűen válaszolni is tud majd. Ez igazi sikerélmény lesz, élvezni fogja a vásárlást. Nem lesz többé zavarban, és nem fog elmenekülni az eladótól. Frappánsan, egyszerű mondatokkal meg tudja oldani ezeket a helyzeteket.

  Holnap újra jelentkezni fogok.
  Addig is, sikeres tanulást!

  Tisztelettel az Ön szolgálatában,

  Neményi András
  Angolul, németül, olaszul, franciául és oroszul beszélő nyelvmester
  Nyelvtanulási szakértő, nyelvérzék fejlesztő
  Kedves András!
  Tisztelt Tanár Úr!
  Szeretném ezt a fránya angolt megtanulni. De az e-mail-ben amit kapok leckéket,sajna az írás ilyen amit mellékeltem.
  Mivel olvasni az angolt nem tudom,így lecövekeltem.
  Esetleg lenne e olyan írásos anyag raktáron amely hasonlóan tartalmazza az anyagot,mint amit az e-mail-ben kapok. Azt szeretném megvásárolni.
  Magyar szöveg__Angolul leírva__és az angol szöveg kiejtése
  Fáradozását előre is köszönöm.
  Tisztelettel Nótár Gyula
  Telefon:70/3294879

  Válasz