Ki tudja, mit hoz a jövő?

Úgy tűnik, hogy 2016 a meglepetések éve lett.

Olyan nem várt események következtek be, amelyekre csak kevesen számítottak. Ilyen például:

 • a Brexit népszavazás, aminek a hatásait azóta is csak találgatjuk,
 • Donald Trump elnökké választása, minden ellenkező előrejelzés ellenére,
 • labdarúgó válogatottunk az EB-n csoportelsőként ment tovább a csoportjából.
Ez az utolsó esemény, talán nem hoz akkora változást az életünkbe, mint a másik kettő, de ha figyelembe vesszük, hogy ennek mennyire kis esélyt adtak az EB előtt, akkor legalább akkora meglepetés, mint a másik kettő.

Azt lehet vitatni, hogy mennyire voltak ezek az események váratlanok, vagy mennyire hibásak az előrejelzések készítői, minden esetre a legtöbb embert váratlanul érte a BREXIT is, és Donald Trump győzelme is.

De nemcsak a politikában, hanem az Ön mindennapjaiban is történhetnek olyan váratlan változások, amik nagyon kellemetlenek tudnak lenni, ha az ember egyáltalán nem számol velük…
Pl. új munkahelyet kell keresnie, családi problémát kell megoldania, el kell utaznia vagy költöznie valahova, a pénzügyeiben kell rendet tennie stb.

A mai világban egyre fontosabb a nyelvtudás, mind a munkában, a magánéletben, az utazások során, a kapcsolatteremtésben, kommunikációban stb.

Nem várt helyzetekben pedig különösen jól tud jönni, ha rendelkezünk idegennyelv tudással. Legalább emiatt nem kell elkezdeni kapkodni, hogy jaj, 3 hónap alatt meg kell tanulnom németül, vagy angolul.

A nagyobbik fiam 18 éves korára sikeresen letette a nyelvvizsgát angolból is, németből is. Megküzdött érte, nem ajándékba kapta, és még nem tudni, mikor lesz rá szüksége, mire fogja használni. De megvan neki.

A tudás sokkal fontosabb, mint a vizsga, hiszen aki tud, az, ha akarja, bármikor lerakja a vizsgát is. Mindenesetre engem azért megnyugtatott, mert az angol és német nyelvtudás segítségével majd elboldogul valahogy, és attól sem kell tartanom, hogy elkártyázza, elrulettezi, vagy elajándékozza.

Szóval a nyelvtudás stabilitást ad, egy olyan pluszt, ami jó, ha megvan, és soha nem tudhatjuk, mikor lesz rá nagy szükségünk. Nem érdemes halogatni, mert minél később tanulunk meg valamit, annál kevesebb évig fogjuk használni. Könnyebb sem lesz, olcsóbb sem lesz.

Talán abban reménykedhetünk, hogy később több időnk lesz rá. Ez viszont csak rajtunk múlik, arra jut időnk, amire akarjuk.

Árulja el, kérem: Az Ön újévi fogadalmai közt szerepel a nyelvtanulás? 2017-ben szeretne végre megtanulni egy idegennyelvet?

Tegyen fogadalmat, hogy 2017 ne a meglepetések éve legyen, hanem a biztonságé és a fejlődésé…
Várom a véleményét, fogadalmát egy hozzászólásban…

Kérem, írja meg a véleményét!
Nagyon kíváncsi vagyok rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

144 hozzászólás a(z) “Ki tudja, mit hoz a jövő?” bejegyzéshez

 1. Nótár Gyula

  Ha ezeket a mondatokat megtanulja, meg fogja érteni a legfontosabb kérdéseket, amiket az eladók feltehetnek Önnek, és röviden, egyszerűen válaszolni is tud majd. Ez igazi sikerélmény lesz, élvezni fogja a vásárlást. Nem lesz többé zavarban, és nem fog elmenekülni az eladótól. Frappánsan, egyszerű mondatokkal meg tudja oldani ezeket a helyzeteket.

  Holnap újra jelentkezni fogok.
  Addig is, sikeres tanulást!

  Tisztelettel az Ön szolgálatában,

  Neményi András
  Angolul, németül, olaszul, franciául és oroszul beszélő nyelvmester
  Nyelvtanulási szakértő, nyelvérzék fejlesztő
  Kedves András!
  Tisztelt Tanár Úr!
  Szeretném ezt a fránya angolt megtanulni. De az e-mail-ben amit kapok leckéket,sajna az írás ilyen amit mellékeltem.
  Mivel olvasni az angolt nem tudom,így lecövekeltem.
  Esetleg lenne e olyan írásos anyag raktáron amely hasonlóan tartalmazza az anyagot,mint amit az e-mail-ben kapok. Azt szeretném megvásárolni.
  Magyar szöveg__Angolul leírva__és az angol szöveg kiejtése
  Fáradozását előre is köszönöm.
  Tisztelettel Nótár Gyula
  Telefon:70/3294879

  Válasz
 2. Neményi András Szerző

  Kedves Etelka!

  Írja meg e-mail-ben az ügyfélszolgálatnak, melyik könyvet szeretné megvenni.

  Válasz
 3. Dr. Kiss mihálynédr.

  Kedves András! Nagyon komoly fogadalmat teszek,mert csak úgy van értelme minden tanulásnak! Angol nyelvet nem tanultam soha ,a különböző iskolákban latint ,németet és a kötelező orosz nyelvet., Minden nyelvnek hasznát vettem egy kicsit,de sajnos abban az időben nem volt fontos és tanárhiány is volt. Én zongora,ének és szolfézstanár vagyok. Egy 750 fős zeneiskolában 23 évig ig.helyettes is voltam. Nyugdíjas vagyok de teljes óraszámban tanítok jelenleg is! Ami miatt feltétlen szeretnék angolul megtanulni az a következő. Az unokám Párizsban tanult és a Sorbonne Egyetemen végzett . Ő 3 nyelven beszél.fordít. Egyébként nagyon sikeres ,már jó szerepekben énekel és táncol ,,színész diplomája is van. Tavasszal szeretném meglátogatni és valamennyire tudnom kellene ,hogy ne egy néma Nagymamát mutasson be a barátainak,kollégáknak. Más országokban is beszélnek angolul ahova utazni szoktam,ez ma már elengedhetetlen! Nagyon köszönöm a lehetőséget . ,biztosan jó lesz az új könyv. Szeretném megvenni ha lehet ,sajnos nem voltam itthon és ezért nem tudtam hamarabb jelentkezni, Köszönettel: Dr. Kiss Mihályné / Záborszky Etelka /

  Válasz
 4. Anna

  Kedves András!
  Ez az oktató forma nagyon jó. Hosszabb leckéket is el tudnék viselni. Játék helyett nagyon jó elfoglaltság. I like to play.
  Thank you very much: Anna bocsánat ha hibás

  Válasz
 5. Hérmán László

  Tisztelt Neményi úr.
  56- éves vagyok ,és nagyon kezdö németes, az a célom hogy év végére legalább megszolalhassak, és valamit megérthessek németül.Ebben szeretnm a segítségét kérni. Tisztelettel László

  Válasz
 6. Kovácsné Szalkári Éva

  Tisztelt Neményi Úr!

  Nagyon köszönöm az ingyenes nyelvleckéket, valóban jó a módszer és a jövőben szívesen megvenném a tankönyvet is. Erről legutóbb lemaradtam, remélem, a későbbiekben nem fogok.
  Sikeres, boldog új évet kívánok Önnek, családjának és minden kedves tanulójának!
  Üdvözlettel: Kovácsné Éva

  Válasz
 7. Emma

  Kedves András!

  Én is azok közé tartozom akiknek fiatal korban nem adatott meg a lehetőség
  az idegen nyelv tanulására. Később a család igen sok feladatot „adott”. Négy gyermekem és a munka mellett nem jutott rá eddig időm. Sajnos csak két uno-kám van, az egyik 3-ad éves egyetemista, ő már birtokában van az angol nyelvnek a másik első osztályos,hét éves és nagyon ügyesen tanulja a német nyelvet.
  Egy alkalommal váratlanul jött hozzám és meglepődve hallotta, hogy én is németet „tanulok” /hallgatok/. Rögtön bizonyította, hogy mennyi mindent tud már. Így még jobban igyekszem, hogy én is megtanuljam a „leckét”.
  Köszönöm a biztató szavait és a jól előkészített anyagot. Amikor tehetem foglalkozom vele, hiszen az egyik gyermekem évek óta külföldön dolgozik, ő szintén perfekt a német nyelv területén. Amikor hazajön boldogan hallgatom
  amikor folyékonyan beszél németül a telefonon egy kinti ismerősével.
  Tehát van motiváció, időm néha sokkal kevesebb, de nem adom fel!
  Örömömre szolgál minden perc amikor leülök „tanulni”!

  Üdvözlettel egy idős diák: EMMA

  Válasz
 8. Radics Béla

  Kedves Neményi Úr!
  Sajnos be kell vallanom nagyon lassan haladok . Az ,hogy semmi köze a leírtaknak a beszédhez nagyon nehézzé teszi számomra. Sajnos nekem nagyfokú szájpadlás sűllyedésem van emiatt is rosszul beszélek.
  Németűl nem halok éhen , igaz régen tettem nyelvvizsgát. Angolul én csak társalgási szinten szeretnék egy kicsit tudni , Én 62 éves vagyok ,így terveim nincsennek ,de külföldön egy minimális szint szükséges még egy éttermi rendelésnél is , én pedig szeretek kirándúlni és mindehol az angol nyelv megy.
  Köszönöm az eddigi segétségét , a magánéletben sok boldogságot a kedves családjával eggyütt, a nyelvtanítás terén sok sikert kívánok. Tisztelettel Radics Béla

  Válasz
 9. Kiss Sándor

  Tisztelt Neményi Úr!
  Az angol nyelvleckéket és a tavaly megkapott hasznos Bulldózer ( I,-II.) anyagot lelkesen alkalmazom.
  A rendszerességgel azonban őszintén van némi gondom. Továbbra is elhatározott szándékom az angol nyelv megismerése. Budapesten járva például már több ízben tudtam közlekedési jellegű információt adni – Önnek köszönhetően- angolul. Nyelvleckéit a jövőben is örömmel fogadom.
  Happy New Year! Hev a nice day.

  Tisztelettel: Sándor

  Válasz
 10. voloshyn katalin

  kedves András köszönöm az eddigi segítséget most nagyon intenzíven próbálok tanulni minden segítségnek nagyon örülök köszönöm minden segítségét.10 osztályba tevékenykedem oroszul és ukránul jól beszélek anyanyelvi szinten de az angol nehezen megy 52 éves vagyok itt újra érretségizem minden segítséget előre is köszönök sok szeretettel Katalin

  Válasz
 11. Balka gyula

  Meg Kell tanulnom németül ! Nincs pardon ! Köszönöm a segitségét Tanár Úr! BÚÉK !

  Válasz
 12. Lengyelné Lóránt Katalin

  Kimondott fogadalmat nem tettem az új esztendőre, de szeretnék megtanulni angolul. Remélem az Ön segítségével ez sikerülni is fog, legalábbis egy elfogadható szinten. Ez nekem sokat jelentene.

  Válasz
 13. Aradi Jenő

  Soha nem teszek fogadalmat. A dohányzásról / egy év után / 64 évvel ez előtt, nyáron és egycsapásra mondtam le, hagytam abba.

  Válasz
 14. F?MARI

  Kedves András! Én nem szoktam fogadkozni,mert az a tapasztalat,hogy nagyon nehéz be tartani.
  és így nincs értelme,Az elhatározás az más,Kb,két hónapja küldte nekem az olasz leckéket.ami
  nagyon tetszett,és a tanulás is könnyebb volt,sajnos a könyvet már nem tudtam megrendelni,
  kértem utólag,de nem kaptam választ,hogy tudják e küldeni vagy. nem.
  A módszer ahogy tanít nagyon nekem való volt,és a könyv is gondolom ilyen alapokon
  dolgozik.Kérem önöket írják meg,tudják e küldeni vagy már nagyon le maradtam róla.

  Üdv: F:MARI

  Válasz
 15. Gáspár Antalné

  Kedves András ! Boldog Új Évet kívánok! Megfogadtam , hogy ebben az évben szorgalmas tanuló leszek. Minden nap 3 órát szánok tanulásra. De továbbra is várom a segítségét ! Köszönöm .Nagy tisztelője Mária!

  Válasz
 16. Barna Karolin

  Kedves Tanár Úr! Régen német nyelvet tanultam a gimnáziumban és örülök, hogy az Ön segítségével egy kicsit felújíthattam ezeket. Egyébkéni 34 országot jártam be a gyér német „tudásommal”. De a számítógéphez elengedhetetlen egy kicsit az angollal is megismerkedni, mielőtt elbutulna az ember: 80 éves elmúltam. Nagyon köszönöm az ingyenes leckéket, tanácsait, biztató szavait. Kérem legyen segítségemre az angol nyelvvel kapcsolatban is.

  Válasz
 17. Balogh Sándorné

  Kedves András ! Fogadalmat már nem teszek. „Ember tervez,Isten végez!” A tavalyi január hónap végén
  itthon baleset ért késő este: rövidzárlat miatt elestem, mivel a sötétben nem tudok tájékozódni. Mivel
  nem tudtam lábra állni, segítséget kellett kérnem. Hál”Istennek nem következett be a hetedik törésem,
  de járni csak április végétől tudtam. Tavaly karácsony szent estéjén ismét nem tudtam a fenyőfát feldí-
  szíteni, mert beleestem a vírusos influenzába. Hát ennyit a tervezésről. Viszont továbbra is kitartok a
  nyelvtanulás mellett. Nem szeretek leragadni csak egy nyelv mellett, mert egyhangúvá válik a tanulás.
  Én is elsősorban azért foglalkozom a nyelvtanulással, mert az agyat kordában tartja. Az Ön által készült
  tankönyveket, cédéket szívesen olvasom-hallgatom, és az ingyenes leckéket mindig használom.
  Szeretem hallgatni a Szólalj meg című nyelvi műsort, az interneten már sok mindenre bukkantam,
  ami segíti a tanulásomat. Nem tartozik az olcsó lehetőségek közé, de a többi kulturális foglalkozás
  sem olcsóbb: színház,mozi,utazás,könyvvásárlás. Részemről még a nyelvtanulás az, ami bevált.
  Továbbra is igényelem az Ön segítségét. BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK Önnek és Csapatának!!
  Maradok tisztelettel: Balogh Sándorné /Zsófi/.

  Válasz
 18. Pass Erzsébet

  Kedves András!
  Jelen helyzetben azt hiszem nem nekünk kell németül tanulni, hanem a németeknek magyarul. Ugyanis egyre többen költöznek ide. Angolt sosem akartam tanulni, mert nem akarom a lábamat Magyarországról kitenni. Németet szeretném tanulni, meg van rá az okom, de mindenfajta segitség hiábavaló volt. 3 évbe tellet mire megtudtam valakitól, hogy a für szócska azt jelenti: valakinek. pl. Pistának, Sárinak, stb.
  Rengeteg szótárt vásároltam, nyeltankönyvem is van, mégsem boldogulok.
  Önnek boldog ujévet kivánok.

  Válasz
 19. Dömötör Magdi

  Kedves András!
  Szeretnék megtanulni németül, köszönöm az eddig küldött leckéket.
  Nagyon boldog újévet kívánok.
  Dömötörné Magdi

  Válasz
 20. Putnok Gáborné

  Tisztelt Tanár Úr!

  Köszönöm az eddigi ingyenes leckéket. Igen! Szeretnék társalgási szinten megtanulni németül. Lányomék három éve Németországban élnek. Szeretném, ha a baráti társaságukban nem hallgatva ülnék, hanem részt vehetnék a beszélgetésben. Köszönöm az eddigi bisztatást és pozitív ösztönzést is.

  Boldog új évet és jó egészséget kívánok: Putnokné Ildikó

  Válasz
 21. Katona Jolán Margit

  Tisztelt Tanár úr’ Újévi fogadalmat nem szoktam tenni. Sajnos a nyelvkönyveket nem áll módomban megvenni, de az ingyenes leckéket mindig elolvasom. Próbálom őket megtanulni több-kevesebb sikerrel. Az angol nekem nehéz, de a németet szeretem. A gimnáziumban is németet tanultam az orosz mellett annak idején, sajnos az már régen volt. Mindkettő nyelvet szerettem. Sajnos ma már nehezebben megy a tanulás. Nagyon szépen köszönöm a leckéket. Minden jót kívánok: Jolika.

  Válasz
 22. Kuris Lászlóné. Irma

  Kedves András.
  Egy éve tanulom az angolt 73 évesen, az Ön kiadványával és szépen haladok. Köszönöm. Nem hagyom abba, nagyon szeretnék jól beszélni.

  Válasz
 23. Dohi Éva Erika

  Kedves András!

  Örömteli, sikeres új évet kívánok!
  Szeretnék megtanulni jól angolul! Felvérteztem magam, remélem, sikerül!

  Válasz
 24. Hidasi Károly

  Kedves András,
  Én is 70 év feletti tanuló vagyok, de szeretnék idén arra a szintre kerülni angolból,hogy ne okozzon gondot megszólalni és megérteni idegeneket. Sokat utazunk és jobban érzem magam,ha gátlások nélkül tudok beszélgetni.
  Üdvözlettel: Hidasi Károly

  Válasz
 25. Ági

  Kedves András!

  Köszönöm a sok motiváló és segítő írást!
  Tavaly az angol nyelvre fókuszáltam, idén szeretnék a némettel foglalkozni.

  Boldog Új Évet kívánok!

  Válasz
 26. Ági

  Kedves András!

  Köszönöm a sok motiváló és segítő írást!
  Idén szeretnék az angol nyelvre fókuszálni, utána pedig a németre.

  BÚÉK!

  Válasz
 27. h.zoltan

  Kedves Andras!en nem csak szeretnek meg is fogok tanulni nemetul!koszonom az uj evi buzditast.udv.

  Válasz
 28. Csaba Józsefné

  Kedves András!
  Köszönöm az előző évi segítségét. Örömmel tanulom a németet. Most úgy tanulok,
  hogy hallgatom a CD-t , és közben olvasom a könyvet. Azt tapasztaltam, hogy így
  könnyebben megmarad a fejemben. Köszönöm a leckéket, amit küldött.
  Békés, boldog ÚJ ÉVET kívánok, tisztelettel: Gizi

  Válasz
 29. Vaczkó józsef

  Tisztelt Tanár úr!
  Szeretném 2017-ben tovább folytatni a francia nyelvtanulást
  ebben kérem a segítségét.

  Köszönettel. József

  Válasz
 30. Fekete Beatrix

  Kedves András!
  A férjem nagyon jól beszél németül, és irigykedve nézem, hogy gyermekeivel hol németül,hol magyarul beszélgetnek, igaz az édesan yjuk német származásu, de akkor is.
  Szóval muszály valamit tennem,,,Tanulni, tanulni!!

  Válasz
 31. Sebőkné

  Kedves András! Természetesen továbbra is a német nyelv tanulása a cél! Megfogadom, hogy a kevés időmből az idén erre is kicsit többet fotditok, mivel a gyetekeim Ausztiában élnek és két kisunokámhoz havonta kiutazok! Ezért nem hobbi,hanem szükséges is lenne számomra. Nagyon kellemetlen amikor sétálok a kisunokámmal és találkozok kedves emberekkel akik csodálkoznak a baba szépségében én meg csak gagyogok valamit, vagy semmit és szabadkozom , hogy nem értem mert magyar vagyok!
  Sebőkné

  Válasz
 32. Debreczeni Edit

  Kedves András!

  Én már elkezdtem, nagyon jó, de nem tudtam eleget tanulni, mert sokat dolgoztam. Most 2017-ben folytatom, és remélem már külföldön is jobban eligazodok majd az Angol nyelvtudással. Köszönöm a sok segítséget és biztatást. Nagyon jól esik.
  Boldog új évet kívánok Andrásnak, és minden kedves tanulótársamnak is !
  Üdv
  Edit

  Válasz