Túl a 350 ezredik nyelvvizsgázón

Hihetetlen, hogy hogy repül az idő… Már több, mint 16 éve működik Dunakeszin a nyelviskolánk. 2017. május 27-én egy különleges alkalmat ünnepeltük, a 350 ezredik magyarországi TELC nyelvvizsgázót.

Nagyon szépen köszönjük a belénk vetett bizalmat!


Simon Miklós volt a szerencsés, aki Dunakeszin a jubileum kapcsán visszanyerte nyelvvizsgája díját.

Elgondolkodtam, hogy ez a TELC vizsga mennyivel barátságosabb, mint a nyelvtancentrikus RIGÓ utcai, ahol német nyelvből első alkalommal én magam is megbuktam 1982-ben. (Minden kezdet nehéz, tartja a mondás.)

A TELC célja, hogy aki sikeres vizsgát tett, az használni tudja a nyelvet.

Érdekesség, hogy amíg a TELC nyelvvizsgának hat szintje van (A1, A2, B1, B2, C1, C2), addig ezek közül itthon csak az A2, B1, B2, C1 szinteket ismerik el.

A C2-es szint már egészen magas fokú nyelvtudást takar, itthon mégsem ismerik el magasabbnak, mint a C1-es szintet.

Sajnos így van ez az A1-es minimumszinttel is. Nem ismerik el, pedig A1 szinten be tudunk mutatkozni, el tudjuk mondani, mit dolgozunk, mi a hobbink, hol lakunk, és ha beszélgetőpartnerünk hajlandó egyszerű kifejezésekkel megfogalmazott kérdéseit lassabban is elismételni, akkor ezzel a tudással felvértezve már megértjük azokat.

A Közös Európai Referenciakeret 6 szintje a nyelvtudás mértékének Európa-szerte egységes meghatározására szolgál. Erről bővebben például itt olvashat >>

Kíváncsi vagyok az Ön véleményére.

Ön vizsgázna A1-es szintre, ha lehetne?

Mit gondol, miért nem fogadják el nálunk az A1-es minimumszintet?

Egyáltalán szükségesnek tartja a nyelvvizsgát?

2 hozzászólás a(z) “Túl a 350 ezredik nyelvvizsgázón” bejegyzéshez

  1. kabai ferenc

    Egyetertek Tanar Urral.segitseget szeretnem kerni Debrecenbol irok kozepfoku nyelvizsga letetelehez tanar ur tanitasat tartom legjobbnak.regota kuzdok a nyrlvvel angolbol szeretnek kozepfoku nyelvvizsgat tenni ahoz vezeto utat tanar ur segitsegevel42 eves vagyok.koszonom megerteset tanar ur felkesziteset varom internetrol.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.